دسته‌بندی نشده

طرز تهیه نون بربری رو فقط اینطوری یاد بگیر!

شاید طرز تهیه نون بربری برایتان سخت به‌نظر برسد. البته درست کردن این نان نیاز به مهارت کافی در آشپزی دارد و باید در پخت آن دقت کنید و طبق دستور تهیه پیش بروید. این نان را بهتر است گرم سرو کنید، چون کنار پنیر، خامه و حتی میوه خیلی می‌چسبد. شاید باور نکنید اما مصرف نان در ایران به 9000 سال پیش برمی‌گردد. ریشه این نان به شمال شرقی ایران برمی‌گردد که در آن زمان بربرها این نان مشهور را برای اولین بار پختند.

 

طرز تهیه نون بربری

طرز تهیه نون بربری رو فقط اینطوری یاد بگیر!

طرز تهیه نون بربری شامل چند مرحله است که برای هر کدام باید زمان کافی داشته باشید.

مرحله درست کردن خمیر

در این مرحله فقط به آرد، آب، خمیرمایه و نمک نیاز دارید

مرحله رومال نان

برای این مرحله فقط به کمی آب و آرد نیاز داریم.

تایپنگ نان

در این مرحله کمی دانه کنجد یا سیاهدانه روی خمیر نان می‌پاشید.

 

آرد برای نون بربری

به نظر من بهترین آرد برای استفاده در طرز تهیه نون بربری، آرد چند منظوره هست که باعث میشه نون بربری نرم‌تر و سبک‌تری داشته باشید. اگر طبق دستور تهیه که در ادامه بهتون میگم عمل کنید، احتمالاً خودتان هم از پختن چنین نانی تعجب خواهید کرد.

در این مرحله از طرز تهیه نون بربری باید به این نکته دقت کنید که آرد هر منطقه با آرد منطقه دیگر متفاوت است، شاید به همین دلیل باشد که نون بربری یک شهر با شهر دیگر متفاوت است. بهتر است برای شروع از آردی استفاده کنید که حداقل دارای 10 درصد پروتئین باشد.

 

استراحت دادن بربری

پیشنهاد می‌کنم حداقل انتظار برای استراحت دادن نون بربری یک ساعت باشد. طبق طرز تهیه نون بربری که در اینجا بهتون میگم، ما حدود 2 ساعت به خمیر نون استراحت می‌دهیم. البته من بعضی وقت‌ها خمیر رو از شب قبل درست می‌کنم و میزارم یک شب به‌طور کامل استراحت کنه، اما مقدار خمیرمایه اون رو تا 1/3 کم می‌کنم.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه موچی بستنی به روش ژاپنی ها

 

رومال بربری

رومال یکی از مهم‌ترین بخش‌های تهیه نون بربری است. تهیه این قسمت بستگی به سلیقه هر شخص داره. اما نسخه رایج تهیه رومال، فقط آب و نان هست. البته برخی‌ها از جوش شیرین نیز استفاده می‌کنند که من به استفاده از جوش شیرین رو ترجیح نمی‌دهم. برخی از نانوایی‌ها نیز برای تهیه رومال از زعفران، عسل یا خرما هم استفاده می‌کنند که طعم نون بربری رو صد چندان خوشمزه‌تر می‌کنند.

 

ایجاد شیار روی بربری‌ها

ایجاد شیار روی بربری‌ها خیلی راحت است و تقریباً فرآیند جالبی نیز هست. فقط باید روی خمیر بربری فشار دهید و با نوک انگشتتان شیار درست کنید.

 

چانه‌گیری خمیر بربری

فکر می‌کنم برای این مرحله از طرز تهیه نون بربری کمی نیاز به مهارت داشته باشید. هر چقدر در این کار مهارت زیادی داشته باشید، نون بربری بهتری به دست خواهید آورد. برای اینکه این کار را به بهترین شکل انجام دهید، به نکات زیر دقت کنید:

  1. لبه خمیر را با دست راست‌تان بردارید.
  2. دست چپ‌تون رو وسط خمیر قرار دهید.
  3. سپس دست چپ‌تون رو روی لبه چپ خمیر بلغزانید، اما با انگشت‌هایتان تا وسط خمیر پیش برید. دست راستتان باید در لبه راست خمیر نگه دارید.
  4. خمیر رو روی تخته چوبی پیتزا قرار دهید، خمیر رو طوری که دوست دارید چانه بدید تا شکل بگیره.

نحوه انتقال خمیر نون بربری به تخته چوبی پیتزا

برای انتقال خمیر نون لازم نیست حتماً از تخته چوبی پیتزا استفاده کنید، هر گونه تخته‌ای که دوست دارید می‌توانید استفاده کنید. حالا خمیر رو از روی تخته پیتزا به سنگ پیتزا که داخل فر قرار داده‌اید منتقل کنید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کیک یزدی با ماست

خوب تا اینجا همه نکات لازم در مورد طرز تهیه نون بربری رو گفتیم. حالا اگر آماده‌اید مواد زیر رو برای تهیه این نون خوشمزه آماده کنید:

مواد لازم

  • 500 گرم آرد چند منظوره
  • 1 و نیم قاشق چایخوری نمک
  • 350 میلی‌لیتر آب ولرم
  • 5 گرم خمیر مایه فعال خشک
  • کمی آرد چند منظوره برای آردپاشی روی سطح نان
  • یک کاسه کوچک آرد سمولینا

 

مواد لازم برای تهیه رومال

1 قاشق چایخوری آرد

125 میلی‌لیتر آب (نصف فنجان)

مواد اختیاری برای رومال نان

  • کمی زعفران
  • کمی شکر
  • 1 قاشق چایخوری عسل
  • شربت خرما

دستور تهیه

  1. در این مرحله از طرز تهیه نون بربری، نصف فنجان آب رو در یک کاسه بزرگی بریزید و خمیرمایه رو داخل آب بریزید. مواد رو هم بزنید و 15 دقیقه صبر کنید.
  2. آرد رو از صافی رد کنید و کمی نمک به اون بزنید.
  3. در انتهای 15 دقیقه، آرد رو در کاسه خمیرمایه بریزید و با استفاده از یک قاشق چوبی مواد رو هم بزنید تا خمیر چسبناکی به دست بیارید.
  4. حالا در این مرحله از طرز تهیه نون بربری باید خمیر رو ورز بدید. برای ورز دادن خمیر، آرد رو روی سطح صافی بپاشید و خمیر بربری رو روی اون پهن کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه ورز بدید تا خمیر صاف و یکدستی به دست بیاد. خمیر نون بربری باید خیلی صاف و چسبنده باشه. البته نباید آرد زیادی بپاشید.
  5. خمیر نون بربری را در یک کاسه بزرگ که تا اندازه‌ای چرب هست قرار بدید و روی اون رو بپوشونید. خمیر باید در جای گرمی به مدت دو ساعت استراحت کنه.
  6. وقتی دو ساعتتون تموم شد، خمیر روی روی سطح صافی که آرد پاشیدید بزارید و به 6 توپ خمیری تقسیم کنید. روی توپ‌های خمیری کمی آرد بپاشید و با پارچه مرطوبی روی اونها رو بپوشانید و 20 دقیقه دیگر نیز منتظر بمونید.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه مک اند چیز بدون فر

طرز تهیه رومال نون بربری

  1. مواد لازم رومال رو در تابه کوچکی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا ب ه جوش بیاد.
  2. مواد رو هم بزنید تا ترکیب غلیظی به دست بیارید که باید شبیه نشاسته بشه. وقتی این کار رو انجام دادید، مواد رو کنار رو بگذارید تا سرد بشه.

شکل‌دهی و نحوه پخت نون بربری

  1. فر رو با دمای 240 درجه سانتی‌گراد گرم کنید و سنگ پیتزا یا سینی فر را داخل فر قرار دهید.
  2. حالا کمی آرد سمولینا روی سطح صافی بپاشید. این کار از چسبیدن خمیر به سطح کار جلوگیری می‌کنه.
  3. دو تا از توپ‌های خمیری را بردارید و با دست‌تان آن را صاف کنید و به شکل مستطیل دربیاورید.
  4. روی خمیر را یک قاشق چایخوری رومال بزنید و روی سطح خمیر پخش کنید.
  5. با استفاده از انگشتانتان وسط خمیر را فشار دهید و از وسط شروع کنید به درست کردن شیار روی نان. روی هر خمیر سه تا 4 شیار درست کنید. خمیر را باید چانه دهید که در بالا به آن اشاره کردیم.
  6. دانه‌های کنجد را روی خمیر بپاشید.
  7. حالا باید در این مرحله از طرز تهیه نون بربری، خمیر رو کمی کش بدهید و به داخل فر انتقال بدهید.
  8. وقتی خمیر را از تخته چوبی به سنگ پیتزا در فر انتقال دادید، نان را به مدت 10 الی 12 دقیقه در فر بپزید.
  9. بقیه نان‌ها را هم به همین ترتیب بپزید.

https://www.linsfood.com/barbari-persian-flatbread/

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا