گشنیز پلو

نمیدونم ‌تا ‌حالا ‌گشنیز ‌پلو ‌خوردید ‌یا ‌نه؟
‌گشنیز ‌پلو یه ‌پلوی ‌معطر ‌و ‌خوشمزه ‌س ‌که ‌البته ‌شیوه ‌های ‌طبخ ‌وتهیه ‌مختلفی ‌داره ‌ولی ‌در ‌کل ‌با ‌مرغ ‌و ‌گوشت ‌و ‌ماهی ‌و ‌میگو ‌تهیه ‌میشه ‌و ‌به ‌شکل ‌مخلوط ‌اما ‌من ‌گشنیزپـلو ‌رو ‌جداگانه ‌با ‌کباب ‌سینی ‌یا ‌کباب ‌تابه ‌ای ‌درست ‌میکنم ‌خیلیم ‌خوشمزه ‌و ‌خوش ‌عطره.

پلو های ایرانی یکی از پر طرفدار ترین پلو ها در دنیا است. مثل: قارچ پلو، انار پلو، سماق پلو، استانبولی پلو، آلبالو پلو و عدس پلو

گشنیز پلو

اگه ‌از ‌گشنیز ‌تازه ‌استفاده ‌کنید ‌خیلی ‌عطرش ‌بیشتره ‌ولی ‌من ‌گشنیز ‌تازه ‌نداشتم ‌و ‌خشک ‌استفاده ‌کردم ‌و ‌وقتی ‌کته ‌هنوز ‌آب ‌داشته ‌گشنیز ‌خشک ‌رو ‌به ‌آبش ‌اضافه ‌کردم ‌و ‌روغن ‌حیوانی ‌و ‌نمک ‌هم ‌اضافه ‌کردم ‌و ‌گذاشتم ‌بپزه ‌آخر ‌کار ‌زعفرونم ‌اضافه ‌کردم. ‌
‌عطر ‌برنج ‌ایرانی ‌و ‌گشنیز ‌و ‌روغن ‌حیوانی ‌واقعا ‌فوق ‌العاده ‌اس ‌البته ‌من ‌دو ‌حبه ‌سیر ‌هم ‌پوست ‌کندم ‌و ‌لابلای ‌برنج ‌ ‌گذاشتم ‌تا ‌عطرش ‌تو ‌پلو ‌بپیچه.
‌کباب ‌تابه ‌ای ‌هم ‌که ‌معرف ‌حضور ‌همه ‌هست
‌من ‌به ‌گوشت ‌چرخ ‌شده ‌پیاز ‌رنده ‌شده، ‌پودر ‌سیر، ‌نمک، ‌فلفل ‌سیاه، ‌پولبیبر(نوعی ‌فلفل ‌قرمز ‌ترکی)، ‌سماق ‌، ‌کمی ‌زردچوبه، ‌ادویه ‌کباب ‌کوبیده ‌که ‌تو ‌فروشگاهها ‌موجوده،
‌یه ‌قاشق ‌ارد ‌سوخاری ‌و ‌یه ‌قاشق ‌آرد(من ‌ارد ‌جو ‌دوسر ‌میزنم ‌بخاطر ‌خاصیتش)هم ‌به ‌خاطر ‌نرم ‌شدن ‌کباب ‌بهش ‌اضافه ‌میکنم ‌
‌و ‌گوشت ‌رو ‌کف ‌تابه ‌کاملا ‌یکدست ‌پهن ‌میکنم ‌و ‌به ‌شکل ‌کباب ‌کوبیده ‌خط ‌میندازم ‌و ‌میذارم ‌بپزه ‌در ‌آخراگه ‌ ‌نیاز ‌بود ‌میتونید ‌یه ‌کوچلو ‌روغن ‌یا ‌کره ‌اضافه ‌کنید ‌تا ‌کبابها ‌سرخ ‌بشن. ‌میتونید ‌گوجه ‌رو ‌برای ‌کنارش ‌سرخ ‌ ‌یا ‌کباب ‌کنید ‌که ‌ما ‌چون ‌نداشتیم ‌من ‌هیچکدام ‌رو ‌انتخاب ‌کردم ‌و ‌جاتون ‌خالی ‌با ‌ترشی ‌خوردیم.
‌حتما ‌گشنیز ‌پلو ‌رو ‌امتحان ‌کنید ‌خوشمزه ‌س

 

گشنیز پلو مکزیکی با فیله مرغ
۱- اول ۰/۵ کیلو گشنیز رو پاک کنید ، بشورید ، کمی درشت تر خرد کنید

۲- ۲ تا پیاز متوسط رو خلال و با روغن سرخ کنید بعد از اون گشنیز خرد شده + نمک + فلفل سیاه رو به پیازها اضافه کنید در حدی که کمی تفت بخورن

۳- ۳ پیمانه برنج رو که از قبل با نمک خیس دادید کمی زنده تر آبکش کنید کف قابلمه روغن بریزید تهدیگ نان یا سیب زمینی قرار بدید لایه به لایه برنج و گشنیز بریزید زعفران دم شده بدید و بذارید دم بکشه

۴- تو این فاصله ۲۵۰ گرم سینه مرغ رو نازک برش بزنید تو روغن با نمک + فلفل سیاه + زعفران + پودر پاپریکا + ۲ قاشق آب لیموترش سرخ کنید و کنار بذارید

۵- بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت که پلو دم کشید با فیله مرغ و پیاز داغ مخلوط و نوش جان کنید.
کدبانوی با سلیقه

یه غذای فوق العاده خوشمزه داریم امروز
سبزی پلو ماهی ولی سبزی پلومون گشنیزه

گشنیز پلو

یه پلوی اصیل ایرونی که بخاطر طبع خنکش مخصوص روزای گرم تابستونه
یه پلوی بسیار معطر و روح نواز

از زمانی که شما سبزی مخصوص این پلو رو پاک می کنید ، تا بشورید و خرد کنیبد و با برنج اصیل ایرانی و یه تیکه کره دم بزارید ، دلتون میره و طاقت از کف داد.?
آخه مگه از گشنیز خوش عطر تر و دلبرتر هست؟
گشنیز پلو
یه پلوی خنک تابستونی می شود

این پلو رو با ماهی میل کنیبن یا با مرغ ،.
حتی گوشت و ماهیچه.
اصلا چرا راه دور ؟؟ یه کاسه ماست هم باهاش ​​محشر میشه
جدیدأ دیدم این پلو رو با قارچ ، میگو ، جوجه زعفرونی هم درست می کنن

دستور دستور اصلی این پلو ، با ماهیه ولی اگر یه دفعه تصمیم گرفت این پلو رو دست و پا کنین ، تن ماهی هم ، پیشنهاد جالبی می تونه باشه

گشنیز پلو با ماهی:

مواد لازم:
برنج: 4 پ
سبزی گشنیز خردشده: 4 پ
سیر خرد شده 2 حبه (یا برگ سیر)
نمک و فلفل و زرچوبه
ماهی قزل: به تعداد

طرز تهیه:
برنج رو ۲ تا ۳ ساعت قبل خیس کنین.
گشنیز تازه رو پاک کنین و حسابی بشورین و خشک کنیین و خرد کنیبن (متوسط ​​خرداد کنیبن نه ریز نه درشت)
برنج رو داخل قابلمه بربزین نمک فلفل زردچوبه ، کره رو هم اضافه کرد.
وقتی آب برنج جوش اومد سبزی رو اضافه کردید و اجازه بدین با حرارت متوسط ​​بجوشه و آبش جمع بشه.
بعد کمی زیر روش کنیین.
دم کنی بزارین تا حدود نیم ساعت با حرارت کم دم بکشه.
اگر دوست دارین ته دیگ داشته باشین کمی بیشتر
تو این فاصله ماهی ها رو که از قبل خوب شسته و با نمک و فلفل و آب لیموی تازه مزه دار کردین ، ​​داخل آرد سفید و ادویه ی مخصوص بغلطونیین و داخل روغن داغ حسابی سرخ کنید
پلو رو داخل دیس بکشید
این پلو بخاطر عطر گشنیز و سیر و کره ی محلی خیلی معطر ه
ماهی رو هم داخل ظرف دیگر ی قرار بدین با لیمو ترش و زیتون و خیارشور
آماده ست نوووش جان

پ ن: طبع گشنیز و ماهی سرده  و سیر بکار رفته در این پلو مصلح این سردیه

پ ن: حتما از ساقه های نازک گشنیز در این پلو استفاده کنیبن چون پراز عطرو طعمه

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.