دسته‌بندی نشده

طرز تهیه آش انار تهرانی مخصوص شب یلدا

فصل پاییز که می‌رسد، فصل پختن آش انار هم فرا می‌رسد که می‌تواند انتخاب خوبی برای شب‌های سرد پاییزی و زمستانی باشد. این آش به‌طور خاصی در شب یلدا و دور همی جزو غذاهای اصلی این شب در بسیاری از شهرها محسوب می‌شود.

طرز تهیه آش انار تهرانی مخصوص شب یلدا

طرز تهیه آش انار

زمان تهیه: 1 ساعت و 20 دقیقه

زمان پخت: 1 ساعت و 30 دقیقه

 

مواد لازم برای 4 نفر

  • 1 عدد پیاز متوسط خرد شده
  • 2 حبه سیر خرد شده
  • نصف فنجان برنج
  • 3/1 فنجان نخود یا عدس
  • 3 فنجان سبزی تازه مانند جعفری، پیازچه، گشنیز و نعناع
  • 5 فنجان آب انار
  • 4/1 فنجان شیره یا ملاس انار
  • 3 قاشق غذاخوری روغن گیاهی یا روغن زیتون
  • 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
  • 1 قشق غذاخوری گلپر
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم

دستور تهیه

طرز تهیه آش انار تهرانی مخصوص شب یلدا

قبل از هر کاری، نخود و برنج رو در آب ولرم به مدت یک ساعت خیس کنید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و نخود را داخل قابلمه بریزید. سپس چهار فنجان آب روی نخود بریزید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه بجوشد. با این روش نخود به پخت کمتری نیاز خواهد داشت. اگر از نخود پخته استفاده می‌کنید نیازی به این مرحله ندارید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه سالاد پاستا یونانی همراه با چاشنی مخصوص

در یک قابلمه دیگر، روغن را حرارت دهید و پیاز و سیر را باهم تفت هید. باید آنقدر تفت دهید تا به رنگ قهوه‌ای دربیاید. سپس زردچوبه را اضافه کنید و به مدت 3 دقیقه دیگر تفت دهید.

در مرحله بعدی، سبزیجات خرد شده را اضافه کنید. بعد از ده دقیقه رنگ سبزیجات تغییر می‌کند و از سبز روشن به سبز تیره تبدیل می‌شود.

بعد از این مرحله، نخود نیمه پخته و برنج را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه رب نارنج

حالا آب انار را هم اضافه کنید. خیلی آرام هم بزنید و منتظر بمانید تا بجوشد.

وقتی مواد شروع کردن به جوشیدن، شیره انار رو هم همراه با گلپر، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.

بعد از ده دقیقه، در قابلمه را بگذارید و زیر حرارت را کم کنید. اجازه دهید آش به مدت 1 ساعت به‌آرامی بپزد. با این حال، هر چند موقع آش را هم بزنید و اگر غلظت آن زیاد بود، کمی آب به آن اضافه کنید.

قبل از سرو می‌توانید آش انار را با پیاز داغ، دانه انار و جعفری خرد شده تزیین کنید.

 

نکته‌های مهم

  • اگر نخود ندارید، می‌توانید به جای نخود از عدس استفاده کنید.
  • می‌توانید به‌جای سبزیجات تازه از سبزیجات خشک شده هم استفاده کنید. اگر از سبزیجات خشک شده استفاده می‌کنید، به جای هر یک قاشق غذاخوری سبزیجات تازه از یک قاشق چایخوری سبزیجات خشک شده استفاده کنید.
  • می‌توانید نخود و یا عدس را از قبل بپزید تا زمان پختن آش انار کمتر شود.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه بورانی بادمجان با سس ماست

 

مزیت‌های جادویی انار

انار برای ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد و یکی از ترکیبات اصلی در بسیاری از غذاهای مجلسی است مانند فسنجان. انار نماد زندگی، باروری و کامیابی و موفقیت است.

این میوه پاییزی و زمستانی مزیت‌های زیادی برای سلامتی دارد. مواد مغذی آن آنقدر زیاد است که از آن برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود. انار غنی از ویتامین B، C، E، K و املاح معدنی مانند کلسیم، آهن و منیزیم است. مطالعات نشان می‌دهند که انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی است. همچنین با خوردن انار می‌توانید از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کنید و سیستم ایمنی قوی داشته باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *