طرز تهیه پنیر خانگی هم راحت است و هم بسیار خوشمزه میشود. برای تهیه پنیر در خانه هم به کمی صبر نیاز دارید و هم به سه ترکیب اصلی نیاز دارید. وقتی پنیرتان را خودتان در خانه تهیه کنید، مطمئن باشید عاشق طعم و بافت آن میشوید. قبل از تهیه پنیر خانگی باید از تمیز بودن پارچه و کیفیت شیر مطمئن باشید.
طرز تهیه پنیر خانگی
مراحل طرز تهیه پنیر خانگی بهصورت زیر است:
مرحله اول: با شیر تازه و گرم شروع کنید
در طرز تهیه پنیر خانگی، هر چه شیری که استفاده میکنید تازهتر باشد، پنیر خوشمزهتری بهدست خواهید آورد. من وقتی پنیر درست میکنم شیر را همان روز میخرم. برای گرم کردن شیر کافی است آن را در تابهای بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به آرامی گرم شود.
مرحله دوم: اسیدی کردن شیر
روشهای مختلفی برای طرز تهیه پنیر خانگی وجود دارد، اما در همه آنها باید نحوه اسیدی کردن شیر را بدانید. یک روش برای اسیدی کردن شیر این است که اسید سیتریک یا سرکه را بهصورت مستقیم در شیر بریزید تا کاملاً اسیدی شود.
این فرآیند (که اسیدی سازی مستقیم نامیده میشود) باعث میشود پنیرتان شبیه پنیر ریکوتا و ماسکارپونه شود. روش دیگر برای اسیدی کردن شیر این است که به آن باکتری زنده اضافه کنید. باکتری زنده و یا کشت، لاکتوز شیر را به اسید لاکتیک تبدیل میکند.
مرحله سوم: اضافه کردن منعقدکننده
در طرز تهیه پنیر خانگی، رایجترین منعقدکننده رنت است که نام آنزیمی است که پروتئینهایی را در شیر ایجاد میکند. با این وجود، واژه رنت (مایه پنیر) کمی مبهم است.
رنت میتواند به معنای «رنت سنتی» باشد که از شکم حیوانی به دست میآید. همچنین میتواند به معنای رنت «باکتریایی» باشد که در بسیاری مواقع «رنت گیاهی» نامیده میشود که از باکتریهایی با ترکیب جدید به وجود میآید. یک نوع رنت هم داریم که از قارچ تهیه میشود (رنت میکروبی). با استفاده از «منعقدکننده» میتوانید منعقدکنندههای گیاهی را اضافه کنید.
مرحله چهارم: سفتی ژل را امتحان کنید
وقتی رنت را به شیر اضافه کردید، زمان کافی به آن بدهید تا بر روی پروتئینهای شیر تاثیر بگذارد، کم کم شیر از حالت مایع به حالت ژل مانند تبدیل خواهد شد. میتوانید سفتی ژل را با فشار دادن دست در داخل سطح شیر امتحان کنید.
مرحه پنجم: بریدن کورد
در این مرحله از طرز تهیه پنیر خانگی، کورد را با چاقو به شکل مکعبهای کوچکی ببرید. میتوانید این کار را با یک چاقو انجام دهید. اندازهای که کوردها را میبرید بر مقدار رطوبت حفظ شده در پنیر نهایی تاثیر خواهد گذاشت؛ هر چه تکههای اولیه کوچکتر باشند، پنیر خشکتری به دست خواهد آمد و برعکس.
مرحله ششم: کورد را هم بزنید، بپزید و بشویید
به مدت چند دقیقه و یا حتی یک ساعت (این مرحله به طرز تهیه پنیر خانگی بستگی دارد)، کورد را در قابلمه هم بزنید. احتمالاً زیر حرارت را روشن کنید و کورد را هم بزنید. در طول این مرحله، مهمترین اتفاقی که میافتد اسیدی شدن پنیر است که باید هم زدن را ادامه دهید. هر چه بیشتر هم بزنید و هر چه بیشتر کوردها را بپزید، پنیر خشکتری به دست خواهید آورد.
شستن، فرآیندی از برداشتن کمی از آب پنیر از قابلمه و جایگزین کردن آن با آب است. اگر این کار را انجام دهید، پنیر شیرینتری به دست خواهید آورد.
مرحله هفتم: آبکشی پنیر
در نهایت، زمان جدا کردن کوردها از آب پنیر است. ممکن است بخواهید 10 دقیقه منتظر بمانید تا کورد ته بگیرد، سپس کورد را فشار دهید و آب آن را بگیرید. به کمک پارچه تمیز میتوانید آب پنیر را بگیرید. اگر بیش از حد منتظر بمانید، کوردها سرد میشوند و پنیر از هم جدا میشود.
مرحله هشتم: نمک زدن به پنیر
وقتی کوردها را از آب پنیر جدا کردید، میتوانید نمک را به پنیر اضافه کنید. یا به پنیر به اندازه کافی نمک بزنید، رطوبت کافی به پنیر جذب خواهد شد.
https://www.instructables.com/Basic-Steps-of-How-to-Make-Cheese/