طرز تهیه نان عرایس گوشتی آنقدر آسان است که بعد از یاد گرفتن آن ترجیح خواهید داد هر هفته آن را درست کنید و هر کسی با خوردن آن عاشقش میشود. در واقع، عرایس نوعی غذای خیابانی کلاسیک است که در آن از نان پیتا و گوشت چرخ کرده (یا کوفته) استفاده میشود. همچنین این غذا در مصر نیز با عنوان هاواوشی شناخته میشود. این غذا همراه با ماست، سس تاهینی یا حتی کچاب سرو میشود. بچهها هم این غذا را خیلی دوست دارند، حتماً امتحان کنید.
طرز تهیه نان عرایس گوشتی
در طرز تهیه نان عرایس گوشتی به مواد معمولی کوفته برای داخل نان پیتا نیاز داریم. البته من برای اینکه طعم آن را خیلی بهتر کنم کمی هم به آن رب انار به فیلینگ آن اضافه میکنم. اگر از طعم پیاز و جعفری خوشتان نمیآید، میتوانید این دو را حذف کنید.
در نهایت در طرز تهیه نان عرایس گوشتی به نان پیتا نیاز داریم!
مواد لازم
- نیم کیلو گوشت چرخ کرده
- 5 حبه نان
- نصف یک عدد پیاز
- نصف فنجان جعفری
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری هفت ادویه
- 2 قاشق غذاخوری رب انار
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون برای گوشت
- 2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون برای پیتا
- 4 عدد نان پیتای گرد
دستور تهیه
- طرز تهیه نان عرایس گوشتی را با روشن کردن فر با دمای 400 درجه فارنهایت شروع کنید.
- پوست حبههای سیر و پیاز را بگیرید و بشویید، سپس جعفری را هم بشویید و خشک کنید.
- پیاز، جعفری و سیر را خرد کنید یا در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا ریز شوند.
- گوشت چرخ کرده را با ترکیب پیاز، سیر و جعفری همراه با همه ادویهها و روغن زیتون مخلوط کنید. خوب با دستتان همه مواد را ورز دهید، مطمئن باشید که همه مواد به خوبی در هم مخلوط شوند. اگر امکان دارد، مخلوط گوشت را در فریزر به مدت چند ساعت و یا تمام شب قرار دهید.
- پیتاها را نصف کنید و وسط پیتاها را باز کنید. وسط پیتاها را 1و نیم تا 2 قاشق غذاخوری مخلوط گوشت بریزید. بعد از اینکه مخلوط گوشت را داخل پیتاها قرار دادید، نان پیتا را فشار دهید و صاف کنید.
- روی پیتاها را روغن زیتون بزنید.
- این مرحله از طرز تهیه نان عرایس گوشتی اختیاری است، اما توصیه میشود تا میتوانید از کبابپز استفاده کنید. بعد از اینکه هر دو طرف نان عرایس را روغن زیتون زدید، هر طرف آن را به مدت چند دقیقه روی کبابپز قرار دهید. من روی گوشت هم کمی روغن زیتون میزنم و قسمت گوشت را هم کبابی میکنم تا خوشرنگ و کاراملی شود.
- میتوانید نان عرایس گوشتی را در باربیکیو هم بپزید. در کل برای پخت این نان 12 تا 15 دقیقه زمان نیاز دارید.
سوالات مهم
چگونه میتوان از خیس شدن نان عرایس گوشتی جلوگیری کرد و مطمئن شد که ترد شدهاند؟
- مطمئن باشید که از گوشت گاو خیلی لاغر استفاده کرده باشید تا روغن اضافی پس ندهد. اگر از گوشت پر چرب استفاده کنید، نان عرایس گوشتی خیس خواهد شد.
- اگر روی کبابپز بپزید، ترد خواهند شد.
عرایس همراه با چه چیزی سرو میشود؟
من عاشق خوردن نان عرایس گوشتی به همراه سس تاهینی ماست و کچاپ هستم (البته بچهها هم سس کچاپ خیلی دوست دارند). همچنین میتوانید با ماست ساده یا ماست گیاهی نیز میل کنید.
https://www.hungrypaprikas.com/spicy-arayes/