امشب هم با یک غذای اصیل و لذیذ اومدم پیشتون،میوه به از خوشبوترین و مفیدترین خوراکیهاست که طعم و عطر خوبی به خورشمون میده،امیدوارم درست کنید و از مزش لذت و از فوایدش استفاده کنیداگر دوست دارید که خوشمزه ترین خورش به دنیا رو درست کنید با من همراه باشید با طرز تهیه گام به گام خورش به در پست های قبلی باهم خورش بامیه، خورشت قیمه، خورشت قیمه کدو،
خورشت هویج، خورش آلو مسما و خورشت آلو اسفناج.
خب بریم که شروع کنیم.
مواد لازم:
گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
به ۳ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد
آلو بخارا و قرمز جنگلی روی هم۱۵عدد
لپه یک دوم پیمانه
رب گوجه فرنگی ۱ق غ سرخالی (قابل حذف)
زعفران به میزان لازم
چوب دارچین یکی دو تکه
نمک،فلفل،زردچوبه،ادویه خورشتی ،پودر عصاره گوشت
طرز تهیه:
ابتدا بههارو پوست میکنیم و به هر شکلی که دوست داریم برش میدیم و با کمی روغن تفت میدیم که در موقع پخت له نشه
لپه رو جداگانه میپزیم و بعد در کمی روغن خوب تفت میدیم و اگه دوست داشتید که در استفاده از زعفران صرفهجویی کنید ، ربی رو که داشتیم به لپه تفت خورده اضافه میکنیم و تا زمانی که رب رنگ باز کنه تفتش میدیم و کنار میذاریم(اسلاید۳)
پیاز خردشده رو تفت میدیم و کمی زردچوبه میریزیم و گوشت رو اضافه میکنیم و خوب تفت میدیم و حالا فلفل و همه ادویهها رو به همراه چوب دارچین اضافه کرده و یه تفت میدیم و به اندازه ۳ تا ۴ لیوان آبجوش میریزیم ،قل که زد حرارت رو ملایم میکنیم و میذاریم بپزه،حدود ۳-۲ساعت که از پخت گوشت گذشت ، بهها و لپههای آماده شده رو به خورش اضافه میکنیم و میذاریم جا بیفته(اسلاید ۲)
آلوهارو که حدود نیم تا یکساعت در آب خیس کردیم رو حتما یک تفت میدیم که له نشه و۳۰ دقیقه آخر اضافه میکنیم(نذارید آلوها خیلی له بشه که شکلشون رو از دست ندن)اسلاید۵
در آخر هم نمک و زعفران رو میریزیم و یکی دو قل که زد حرارت رو خاموش میکنیم.
ای کاش میشد عطر وبوی این غذارو هم براتون گذاشت،دیگه نگم براتون،حالا برید این خورش اصیل و خوشمزه رو با یک برنج خوشمزه درست کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید.
✔یادتون نره که موقع سرو چوب دارچین رو در بیارید
✔میتونید اصلا رب نریزی
یکی از خورشهای زمستونی هستش که هم با مرغ هم گوشت میشه درستش کرد البته تو خونه ما چون گوشت خورشی طرفداری نداره با مرغ درست کردم .
————————————
مواد لازم برای ۲ نفر
به بزرگ ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
آلو خورشتی۱۰ عدد من برای هر نفر ۵ تا آلو میزارم
روغن مایع به اندازه کافی
گوشت مرغ ۲ تکه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
.
البته بعضی ها توش لپه، آبلیمو، و شکر هم میزنن ولی ما از ترکیب ومزه به و آلو بیشتر لذت میبریم
.
——————————
ابتدا مرغ رو با پیاز نگینی شده سرخ میکنیم بعد ادویه ها و نمک و رب رو اضافه میکنیم و حسابی تفت میدیم
آب رو اضافه میکنیم اجازه میدیم یه جوش بزنه بعد آلو و به رو اضافه میکنیم و چهل دقیقه با شعله کم میزاریم رو گاز تا غذا آماده بشه در آخر هم بهش زعفران رو اضافه میکنیم تا حسابی خوش عطر بشه