طرز تهیه آجیل پلو را حتماً باید امتحان کنید. این پلو را میتوانید در کنار گوشت بره یا کوفته ترکی میل کنید. در این غذا بهتر است از برنج بسمتی استفاده کنید که باعث میشود پلوی شما بهترین طعم را به خود بگیرد. برای ادویهجات هم میتوانید از ترکیب دارچین، هل و زیره استفاده کنید.
طرز تهیه آجیل پلو
اگر مشتاق هستید که طرز تهیه آجیل پلو را یاد بگیرید، مستقیم میرویم سر اصل مطلب:
مواد لازم
- 1/3 فنجان خلال پسته
- 1/3 فنجان خلال بادام
- 2 قاشق غذاخوری کره بدون نمک (یا روغن زیتون)
- 2 حبه سیر له شده
- نصف یک عدد پیاز متوسط (خرد شده)
- یک فنجان برنج بسمتی خام
- 1 و 3/4 فنجان آب مرغ
- نصف فنجان کشمش پلویی
- 1/4 فنجان زردآلوی خشک شده
- جعفری خرد شده (برای تزیین)
ادویهها
- 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین
- 1/4 قاشق چایخوری پودر هل
- 1/8 قاشق چایخوری پودر زیره
- 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
قبل از اینکه طرز تهیه آجیل پلو را شروع کنید باید بدانید که باید آجیلها برشته شده باشند. پس اگر برشته نیستند، قبل از شروع، آجیلها را برشته کنید. بریم سراغ مراحل پخت این پلوی خوشمزه:
مرحله اول
تابه را روی حرارت متوسط به بالا روی اجاق گاز قرار دهید. لازم نیست روغن بریزید، قرار است در این تابه آجیلها را برشته کنید.
مرحله دوم
بادام و پستهها را به این تابه اضافه کنید و برشته کنید. تابه راتکان دهید تا بوی برشته شدن بادام و پسته به مشام برسد. وقتی بادام و پسته برشته شدند، از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم
کره را در تابه بزرگی حرارت دهید. سیر و پیاز را به کره اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه آجیل پلو، برنج را اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه هم بزنید.
مرحله پنجم
در این مرحله، ادویهها، آب گوشت، کشمش و زردآلوی خشک را هم اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم
در تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد به جوش بیاید، وقتی مواد به جوش آمد، زیر حرارت را کم کنید.
مرحله هفتم
تا زمانیکه آب مرغ تمام شود (حداقل 15 دقیقه طول میکشد)، اجازه دهید مواد بپزد. سپس برنج را از روی اجاق بردارید و 10 دقیقه صبر کنید (نباید برنج را به هم بزنید).
مرحله هشتم
در تابه را بردارید، به کمک چنگال چند حفره در برنج ایحاد کنید و آجیلها را در برنج بریزید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
مرحله نهم
برنج را در دیس بکشید و با پسته و خلال بادام و کمی جعفری تزیین کنید.
نکات مهم
در طرز تهیه آجیل پلو باید به نکات زیر دقت کنید.
برنج
برای پختن این پلو بهتر است از برنج بسمتی استفاده کنید، چون بو و عطر آن متناسب با عطر و بوی ادویهها است. با این وجود، اگر به برنج بسمتی دسترسی ندارید، میتوانید از هر گونه برنج سفید دیگری استفاده کنید. بهتر است برنجتان دانه بلند باشد.
اگر هم از برنج قهوهای استفاده میکنید، نصف فنجان آب به آن اضافه کنید.
میوههای خشک
به جای زردآلو میتوانید از هر نوع میوه خشک دیگر هم استفاده کنید. من خودم به خاطر اینکه مزه زردآلوی خشک رو دوست دارم از زردآلو استفاده کردم. کشمش هم باعث خوش طعم شدن پو میشود.
آجیل
در طرز تهیه آجیل پلو از هر نوع آجیلی که دوست دارید میتوانید استفاده کنید. در آجیل پلو به سبک خاورمیانه از بادام و پسته استفاده میشود که ما هم در اینجا از این دو آجیل استفاده کردیم. گردو هم برای این پلو عالی است.
https://www.recipetineats.com/rice-pilaf/