میتوان گفت طرز تهیه کنافه یکی از بهترین دسرهای خاورمیانه است، اما در عین حال بسیار هم ساده است و خودتان میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. دسر کنافه زیر 30 دقیقه تهیه میشود و یکی از همان دسرهایی است که در مهمانی همه طرفدار آن هستند.
طرز تهیه کنافه
در طرز تهیه کنافه از خمیر رشته مانند به نام کادایف یا کاتایف استفاده میشود. قرار است کادایف را در یک تابه پهن کنیم و روی آن پنیر بزنیم، سپس بپزیم و در انتها روی آن شربت بریزیم. مطمئن باشید بعد از تهیه این دسر خوشمزه دیگر کنافه رستورانی را قبول نخواهید کرد و ترجیح خواهید داد خودتان آن را تهیه کنید. خمیر کادایف در بسیاری از دسرهای دیگر مانند باقلوا استفاده میشود.
مواد لازم
در طرز تهیه کنافه به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم برای شربت
- دو و نیم فنجان شکر
- 1 و 1/4 فنجان آب
- 1 قاشق غذخوری گلاب یا آب پرتقال
- آب یک عدد لیمو
مواد لازم برای کنافه
- 545 گرم خمیر کادایف (خمیر رشته رشته)
- 1 فنجان کره ذوب شده
- 600 گرم پنیر موزارلا
- 170 میلیلیتر خامه غلیظ
- نصف فنجان پودر پسته برای تزیین
- 2 قاشق غذاخوری گلبرگ رز برای تزیین
دستور تهیه
مرحله به مرحله طرز تهیه کنافه بهصورت زیر است:
تهیه شربت
- در یک تابه متوسط، آب، شکر و آب لیموی تازه را اضافه کنید و روی حرارت بگذارید. منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید.
- وقتی آب به جوش آمد، زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب به مدت 10 دقیقه بخار کند، سپس زیر حرارت را خاموش کنید. قوام شربت باید کمی آبدار باشد (خیلی غلیظ نباشد). اگر میخواهید در طرز تهیه کنافه از گلاب هم استفاده کنید، در این مرحله یک قاشق غذاخوری گلاب به شربت اضافه کنید و اجازه دهید شربت در دمای اتاق سرد شود.
تهیه کنافه
- خمیر کادایف را از فریزر بردارید و یک ساعت یا بیشتر منتظر بمانید تا یخ آن باز شود. فر را هم از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
- پنیر موزارلا را به شکل مکعبهای کوچک خرد کنید و با خامه غلیظ مخلوط کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه کنافه، خمیر کادایف را بشکنید و در غذاساز بگذارید. چند ثانیه هم بزنید تا خمیر به تکههای خیلی ریز خرد شود. اگر غذاساز ندارید، میتوانید این کار را با دستتان انجام دهید و یا با چاقو این کار را انجام دهید.
- خمیر کادایف خرد شده را در یک کاسه بریزید و کره ذوب شده را هم روی خمیر بریزید. با استفاده از دستتان کره را در خمیر ماساژ بدهید تا مطمئن شوید که کره به همه جای خمیر پخش شده باشد. هر چقدر بهتر بتوانید این کار را انجام دهید، کنافه تردتری خواهید داشت.
- انتهای یک قالب را با کمی کره چرب کنید. از یک قالب 12 اینچی برای کنافه بزرگ استفاده کنید و یا میتوانید از قالبهای کوچک 2 در 9 اینچی استفاده کنید.
- نیمی از خمیر کنافه را بردارید و داخل تابه بریزید و با استفاده از ته فنجان خمیر را در تابه صاف کنید.
- پنیر موزارلا را هم روی خمیر کادایف بریزید و پخش کنید.
- در ادامه طرز تهیه کنافه، بقیه خمیر کادایف را روی پنیر موزارلا بریزید و خوب صاف کنید.
- کنافه را به مدت 40 تا 50 دقیقه بپزید (یا تا زمانیکه رنگ آن طلایی شود)
- بعد از اینکه کنافه را از فر بیرون آوردید، فوراً 3/4 از شربت را روی آن بریزید و مطمئن شوید که شربت به همه جای کنافه پخش شده باشد. بقیه شربت را برای موقع سرو نگه دارد تا هر کس دوست داشته باشد شربت بیشتری اضافه کند.
- بعد از اضافه کردن شربت منتظر بمانید تا کنافه به مدت 10 دقیقه سرد شود، سپس آن را به بشقاب سرو انتقال دهید و با پودر پسته و گلبرگ رز تزیین کنید.
https://www.hungrypaprikas.com/kunafa/