طرز تهیه نقل بادام یکی از سوغاتیهای مشهور شهر ارومیه است که با شربت، مغزدانه و دانههایی مانند دانه هل، دانه گشنیز، بادام، گردو و پسته تهیه میشود. اما نوع اصلی نقل معمولاً با بادام تهیه میشود. خبر خوب این است که نقل را خودتان بهراحتی میتوانید در خانه تهیه کنید. در این مقاله میخواهیم شما را با انواع طرز تهیه این سوغاتی خوشمزه و پرطرفدار آشنا کنیم.
طرز تهیه نقل بادام
در طرز تهیه نقل بادام به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 6 لیوان شکر
- 1 قاشق غذاخوری گلوکز یا کمی خامه تارتار
- بادام به مقدار لازم
- مغز گردو به مقدار لازم
- پسته به مقدار لازم
دستور تهیه
در طرز تهیه نقل بادام ابتدا باید شربت را آماده کنید، سپس بقیه مواد را در شربت سرد شده خیس کنید.
مرحله اول
کمی آب را در یک تابه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و شکر و آب را هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس کنارههای قابلمه را با کاردک تمیز کنید و اجازه دهید مخلوط آب و شکر به جوش بیاید.
مرحله دوم
گلوکز مایع یا کرم تارتار را را به مخلوط شربت اضافه کنید و مواد را سریع هم بزنید. هم زدن را ادامه دهید تا مواد غلیظ شوند. اگر در خانه ترمومتر دارید، میتوانید داخل مخلوط را اندازهگیری کنید. وقتی دما به حدود 115 درجه سلسیوس رسید، مخلوط آماده است.
مرحله سوم
بعد از اینکه شربت آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و مواد را در یک کاسه بریزید. اجازه دهید مواد کمی سرد شوند. در طرز تهیه نقل بادام با طعمهای متفاوت، مغزدانهها را در شربتی که از قبل آماده کردهاید بریزید. سپس، با یک قاشق کوچکی از مواد را از داخل شربت بردارید. کاغذ روغنی را روی سینی پهن کنید و نقل را روی کاغذ روغنی بگذارید؛ بعد از اینکه یک طرف آن خک شد، طرف دیگر آن را بردارید و منتظر بمانید تا خشک شود.
نحوه سرو نقل
نقل را در یک کاسه مناسبی بریزید و در یخچال بگذارید. هر موقع که خواستید میتوانید نقل را با چای نوش جان کنید.
نکته: در حین آماده کردن نقل، زمانی که میخواهید به نقل شکل دهید، نقلها خشک خواهند شد. پس سعی کنید نقل را فوراً به شکل دلخواهتان دربیاورید و اگر میخواهید ظاهر نقل را تغییر دهید، به کمک یک چاقوی تیز، شکل آن را تغییر دهید.
https://cookingcounty.com/how-to-make-noghl/