قطاب شیرینی سنتی و پرطرفدار کشورمونه که اصالت اون برمیگرده به یزد و قطاب را هم میتونید سرخ کنید و هم میتونید داخل فر بپزید.
ما در مطلب های قبلی درباره طرز تهیه دانمارکی، شکلمه، کاک، شیرینی کشمشی و شیرینی ناپلئونی و حالا داریم درباره طرز تهیه قطاب می نویسیم.
طرز تهیه
زرده را با همزن دستی بزنید تا از لختگی دربیاد ماست را اضافه و مخلوط کنید شکر و بکینگ پودر و دارچین را اضافه کنید مخلوط کرده و روغن را افزوده و هم بزنید تا مواد یکدست بشه سپس آرد رام کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نچسبه به دست بیاد ۲ پیمانه از آرد اضافه و مخلوط کنید اگر نیاز بود یک و نیم پیمانه دیگر را قاشق اضافه کنید روی خمیر را با سلفون بپوشانید و یک ساعت در محیط آشپزخانه استراحت بدیم گردو و دارچین و پودر هل را هم مخلوط کنید و چند پا لس در میکسر یا آسیاب بزنید تا مواد منسجم بشه چند قطره آب یا گلاب اضافه کنید تا خمیر سفتی به دست بیاید تا بتوانیم گلوله گلوله کنید خمیر نباید شل باشه روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با ضخامت نیم سانت با وردنه باز کنید و با کاتر تا ۵ سانتیمتر خمیر را کات بزنید خمیر را مطابق فیلم به پیچی مدل آموزش دادم در روغن داغ شناور با حرارت متوسط رو به کم سرخ کنید و بعد روی دستمال بگذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه و بعد از ۳ تا ۲ دقیقه پودر قند بغلتانید می توانید کتاب ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه وقتی تغییر رنگ دارد یعنی آماده است کتابها را در ظرف دردار در محیط اتاق تا یک هفته میدونی نگهداری کنید در فریزر تا یک ماه ماندگاری داره با این مقدار مواد تقریباً ۲۰ تا ۲۵ کتاب خواهید داشت وقتی خمیر را از کادر میزنید در حین کار روی خمیر اضافی را پلاستیک بزنیم تا خشک نشه
آرد حدود 300 گرم
روغن 100گرم
زرده تخم مرغ 2عدد
بیکینگ پودر 1قاشق چایخوری
ماست 120گرم
طرز تهیه:
اول بیکینگ پودر رو با ماست قاطی کنید وسپس روغن رو اضافه کنید وهم بزنید وکم کم آرد رو اضافه کنید تا خمیر لطیفی بدست بیاد ممکنه کل آرد استفاده نشه بعد با دست کمی ورز میدیم ومیزاریم تا 2ساعت استراحت کنه.
برای مواد میانی :
نصف پیمانه پودر بادام
نصف پیمانه پودر گردو
1قاشق مربا خوری هل
نصف پیمانه پودر شکر
5تا6 قاشق گلاب
مواد میانی رو مخلوط کنید تا خمیری بشه بعد خنیر رو باز کنید خیلی نازک وبا قالب گرد قالب بزنید واز مواد داخلش بریزید وببندید ودر روغن شناور سرخ کنید .
در آخر روی آنها را پودر قند الک کنید.