طرز تهیه شیرینی مشهدی فقط مخصوص مشهدیها نیست و شما هم میتوانید در خانه آن را تهیه کنید و از پختن این شیرینی خوشمزه لذت ببرید. با اینکه برای پخت این شیرینی زمان زیادی لازم است، اما در نهایت با دیدن شیرینیها از پخت آن لذت خواهید برد.
طرز تهیه شیرینی مشهدی
در طرز تهیه شیرینی مشهدی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
کره یا روغن جامد: 100 گرم
شکر آسیاب شده: نصف فنجان
وانیل: 2/1 قاشق چایخوری
زرده تخممرغ: 1 عدد
عسل: یک قاشق مرباخوری
شیر یا آب گرم: یک قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
آرد: یک فنجان و نیم
مواد لازم برای تزئین شیرینی
شیر یا شکلات ذوب شده کاکائو: به مقدار لازم
مارمالاد یا مربا: به مقدار لازم
پودر پسته: به مقدار دلخواه
پودر نارگیل: به مقدار دلخواه
دستور تهیه
- ابتدا، کره یا روغن جامد را ذوب میکنیم، اما زیاد داغ نمیکنیم. سپس، آن را با پودر شکر و وانیل به مدت 2 دقیقه با یک همزن هم میزنیم تا رنگ آن شبیه خامه شود.
- حالا زرده تخممرغ را اضافه میکنیم و دو دقیقه دیگر با همزن هم میزنیم. سپس، یک قاشق غذاخوری عسل را با آب گرم یا شیر به بقیه مواد اضافه میکنیم و کمی بیشتر هم میزنیم. بعد از این مرحله، باید پودر کاکائو را اضافه کنیم و با همزن هم بزنیم. در نهایت، آرد را کم کم اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا خمیر را در یک جا جمع کنیم.
- لازم نیست خمیر را ورز دهیم. اگر بیش از حد هم بزنیم، روغن داخ خمیر جمع میشود و برای پخت شیرینی مشهدی خوب نیست. حالا خمیر آماده شده را در نایلون قرار میدهیم و میگذاریم به مدت نیم ساعت در یخچال بماند. بعد از 30 دقیقه، خمیر را داخل نایلون پهن میکنیم تا ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد و آنقدر پهن میکنیم تا همه قسمتهای آن کاملاً صاف شود.
- در این قسمت با قالب خمیر را به شکلهای گرد یا شکلهای متفاوتی درمیآوریم. سپس، شیرینیها را روی کاغذ روغنی و سینی فر قرار میدهیم. وسط شیرینیها را باید خالی کنید.
- شیرینیها را در فر با دمای 180 درجه سلسیوس به مدت 10 دقیقه میپزیم و بعد از اینکه سرد شد، شیر و کاکائو را بهطور جداگانه با استفاده از روش بن ماری ذوب میکنیم و سپس روی شیرینیها را با این ترکیب تزیین میکنیم. برای تزیین میتوانید از شکلات، بادام، پودر پسته و پودر نارگیل استفاده کنید
- در نهایت، کمی مارمالا یا مربا در وسط شیرینیها میریزیم.