طرز تهیه سوهان عسلی یکی از شیرینیهای مشهور ایرانی در روزهای عید نوروز است که از عسل، شکر، زعفران، بادام و پسته تهیه میشود. این شیرینی خوشمزه بافت ترد مانندی دارد و در خانه میتوانید بهراحتی آن را تهیه کنید.
طرز تهیه سوهان عسلی
در طرز تهیه سوهان عسلی به مواد زیر نیاز داریم:
مواد لازم
- یک فنجان شکر
- 3 قاشق غذاخوری عسل
- 3 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- نصف فنجان بادام خرد شده
- نصف فنجان پسته خرد شده
- نصف قاشق چایخوری گلاب
طرز تهیه
- در دو سینی فر دو ورق روغنی پهن کنید و کنار بگذارید.
- در یک تابه، شکر، کره و عسل را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و زیر حرارت را در حد متوسط قرار دهید. مترب هم بزنید و منتظر بمانید تا شکر بهطور کامل حل شود.
- حل شدن شکر در این مرحله از طرز تهیه سوهان عسلی، 5 اللی 7 دقیقه طول میکشد. رنگ شکر باید قهوهای شود. نباید اجازه دهید رنگ شکر تیره شود چون باعث تلخ شدن سوهان میشود.
- بادام و پسته را هم اضافه کنید و آرام هم بزنید.
- بعد از حدود 5 دقیقه، مخلوط تقریباً قهوهای طلایی میشود و شروع به حباب زدن میکند. در این مرحله از طرز تهیه سوهان عسلی، گلاب و زعفران را هم اضافه کنید.
- اجازه دهید مخلوط به مدت بیشتر از یک دقیقه بپزد، سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
- یک قاشق غذاخوری از مایع سوهان عسلی را روی ورق پخت بریزید. اگر مایع سوهان عسلی خیلی سریع سفت شد، بقیه مایع را هم روی ورق پخت بریزید. اندازه هر سوهان عسلی باید یک اینچ باشد.
- به مدت یک ساعت منتظر بمانید تا سوهان عسلی سرد شود. حالا سوهان عسلی آماده است.
نکات مهم
- در طرز تهیه سوهان عسلی میتوانید به جای بادام و پسته از هر نوع مغزدانهای که دوست دارید استفاده کنید، برای مثال گردو، بادامزمینی و یا حتی کنجد.
- میتوانید سوهان عسلی را فریز کنید و هر زمان که دوست داشتید آن را مصرف کنید.
https://cookingcounty.com/sohan-asali-recipe/