طرز تهیه سوتی پلو با دیگر پلوهای آذربایجان فرق میکند. این غذا در بین آذربایجانیها بسیار مشهور است و یکی از غذاهای اصلی در شب چهارشنبهسوری مخصوصاً در شهر اردبیل است. سوت در زبان ترکی به معنای شیر است و در این پلو برای پختن برنج از شیر استفاده میشود، برای همین به آن سوتی پلو میگویند. معمولاً در کنار سوتی پلو ماهی سرخ کرده نیز سرو میشود. در تهیه این غذا از شکر استفاده نمیشود و شیرینی آن از کشمش گرفته میشود.
طرز تهیه سوتی پلو
طرز تهیه سوتی پلو بسیار آسان است و نیاز به مواد بسیار کمی هم دارد.
مواد لازم برای تهیه پلو
- برنج: 100 گرم
- شیر: 200 میلیلیتر
- آب: 350 میلیلیتر
- کشمش: 50 گرم
- کره: 30 گرم
- زعفران دم کرده: نصف قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه قازماق
منظور از قازماق همان ته دیگ به زبان ترکی است.
- آرد گندم: 350 گرم
- آب: 150 میلیلیتر
- تخممرغ: 2 عدد
- کره: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: کمی
دستور تهیه
- برای پختن سوتی پلو، شیر، آب و نمک را با هم ترکیب کنید و بجوشانید. برنج شسته شده را به ترکیب شیر و آب اضافه کنید و بجوشانید تا تقریباً نیمی از برنج پخته شود. وقتی پختن برنج تمام شد، کشمش را اضافه کنید و هم بزنید.
- قازماق را باید بهصورت جداگانه درست کنید. تخممرغها را در آرد الک شده بشکنید، نمک و کره ذوب شده را اضافه کنید. سپس، آب را اضافه کنید و خمیر را ورز دهید. اجازه دهید خمیر به مدت 15 دقیقه استراحت کنید. بعد از 15 دقیقه، خمیر را در یک لایهای به ضخامت 1 الی 1.5 سانتیمتر باز کنید.
- دیواره قابلمه مورد نظرتان را با کره چرب کنید و قازماق را داخل آن بریزید. برنج و کشمش را که قبلاً نیم پز کردیم، بر روی قازماق قرار دهید. در قابلمه را ببندید و بگذارید برنج دم بکشد.
- وقتی آب برنج بهصورت کامل تبخیر شد، بعد از 25 الی 30 دقیقه، کره ذوب شده و زعفران را به برنج اضافه کنید.