دسته‌بندی نشده

طرز تهیه رشته پلو ساده و خوشمزه

طرز تهیه رشته پلو بسیار ساده است و به‌عنوان یکی از غذاهای اصیل ایرانی نمی‌توانید به آن نه بگویید. در بیشتر شهرهای ایران، مردم این غذا را در شب چهارشنبه‌سوری تهیه می‌کنند. در اکثر شهرها، رشته پلو را با مرغ زعفرانی، کوفته قلقلی، ماهی دودی یا گوشت بوقلمون، عدس، کشمش و خرما تهیه می‌کنند.

 

طرز تهیه رشته پلو

رشته پلو را از ترکیب رشته گندم و برنج درست می‌کنند.

مواد لازم

در این مقاله می‌خواهیم رشته پلو ساده و خوشمزه ایرانی را به شما یاد دهیم که به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:

برنج: 2 و 2/1 فنجان

بهتر است از برنج با کیفیت یا برنج دانه بلند بسمتی استفاده کنید.

رشته: 30 گرم

رشته بو داده پلویی را به‌راحتی می‌توانید در فروشگاه‌ها بیابید.

 

گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم

اگر می‌خواهید رشته پلو را با کوفته قلقلی میل کنید، می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را با فلفل، نمک و پیاز ترکیب کنید و به شکل گلوله دربیاورید.

پیاز زرد: 1 عدد بزرگ

برای پخت کوفته قلقلی به پیاز نیاز خواهیم داشت.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه ترشی لیته

 

ادویه: به مقدار لازم

ادویه مورد نیاز برای تهیه رشته پلو، ترکیبی از فلفل سیاه، نمک و زردچوبه است.

کشمش و خرما: از هر کدام نصف فنجان

معمولاً کشمش، خرما و زرشک را در رون سرخ می‌کنند و بعد از تهیه رشته پلو روی آن را با این مواد تزیین می‌کنند.

زعفران دم‌کرده: نصف قاشق چایخوری

وقتی برنج پخته شد، می‌توانید چند قاشق غذاخوری برنج را با زعفران دم کرده ترکیب کنید و از آن برای تزیین رشته پلو استفاده کنید.

 

دستور تهیه

  • رشته را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. قبل از اینکه برنج را بپزید، آن را زیر آب سرد بشویید. سپس برنج را با 4 فنجان آب به مدت چند ساعت خیس کنید. این کار باعث می‌شود زمان پخت برنج کمتر شود. 2 الی 3 قاشق غذاخوری هم نمک به برنج اضافه کنید.
  • 5 فنجان آب را در قابلمه نچسب بریزید و اجازه دهید آب بجوشد.
  • آب برنج که خیس خورده را خالی کنید و برنج را به آهستگی در قابلمه در حال جوش بریزید. زیر حرارت را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیایند، 7 الی 10 دقیقه نهایی پخت برنج، رشته را هم اضافه کنید تا بپزید. وقتی برنج آماده پخت شد، آن را آبکشی کنید. روی برنج و رشته پلویی آب سرد بگیرید.
  • وقتی برنج و رشته پلو را آبکشی کردید، قابلمه را بر روی حرارت بگذارید و 2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن یا کره و 1 الی 2 قاشق زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. به کمک کفگیر، برنج و رشته پلویی را به شکل هرمی داخل قابلمه بریزید.
  • اجازه دهید برنج بدون در قابلمه بر روی شعله گاز به مدت 5 تا 7 دقیقه بپزد، وقتی بخار شروع به بیرون آمدن کرد، یک فنجان آب اطراف برنج بریزید و در قابلمه را بگذارید و زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه بپزد.
  • در ظرفی، پیاز خرد شده، گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید. سپس گلوله‌های گوشتی کوچک را دست کنید. کوفته قلقلی‌ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن قهوه‌ای شود.
  • در ظرف دیگری، روغن، کشمش و خرما را هم به مدت 5 دقیقه سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • بعد از اینکه برنج پخته شد، زعفران دم کرده را با کمی برنج مخلوط کنید و روی بقیه برنج بریزید.
  • در نهایت روی رشته پلو را با کوفته قلقلی، کشمش و خرما تزیین کنید.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کیک میوه 3 لایه خوشمزه و خوشرنگ

 

نکات مهم

  • اگر از طعم کشمش و خرما در طرز تهیه رشته پلو خوشتان نمی‌آید، می‌توانید از زرشک استفاده کنید. زرشک را به مدت 10 دقیقه در آب خیس کنید، سچس آبکشی کنید. می‌توانید زرشک را با کمی کره یا روغن تفت دهید.
  • می‌توانید به زرشک در هنگام تفت دادن نصف قاشق چایخوری شکر اضافه کنید تا طعم آن را بهتر کند.
  • مواظب باشید رشته پلویی را زیاد در آب نجوشانید، چون له می‌شوند.
  • معمولاً رشته‌ پلویی نمک زیادی دارد، پس در هنگام افزودن نمک به برنج دقت کنید.

Reshteh Polo Recipe

 

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه کوفته کباب با ادویه مخصوص خاورمیانه‌ای

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا