در طرز تهیه رایس کیک به برنج سوشی یا برنج دانهای برای درست کردن آرد برنج نیاز داریم. مهمترین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که آرد رایس کیک را باید خودتان در خانه تهیه کنید و آرد برنج را از بیرون نخرید، چون آرد برنج آماده از برنج نیم دانه استفاده نمیشود که همین باعث میشود بافت رایس کیک متفاوت شود. اگر میخواهید رایس کیکتان دقیقاً مشابه با رایس کیک آسیایی یا کرهای باشد، میتوانید آرد مخصوص رایس کیک را از فروشگاههای مخصوص فروش محصولات کرهای خریداری کنید.
طرز تهیه رایس کیک
در طرز تهیه رایس کیک به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم:
آرد برنج: 250 گرم
نشاسته تاپیوکا: 115 گرم
شکر: 2 قاشق غذاخوری
نمک: 2/1 قاشق چایخوری
آب: 400 گرم
قبل از آنکه طرز تهیه رایس کیک را توضیح دهم، بهتر است کمی در مورد مواد لازم توضیح دهم:
آرد برنج
آردی که در طرز تهیه رایس کیک استفاده میکنیم ترکیبی از آرد برنج و نشاسته تاپیوکا است. نشاسته تاپیوکا باعث میشود رایس کیک باکیفیتتر شود. اگر در طرز تهیه رایس کیک فقط از آرد برنج استفاده کنید، رایس کیکتان سفتتر میشود.
در این دستور من علاوه بر آرد برنج و نشاسته تاپیوکا از مقدار کمی شکر و نمک برای خمیر استفاده میکنم تا رایس کیک طعم خوبی داشته باشد.
از آب داغ استفاده کنید
برای درست کردن خمیر، آرد را با آب داغ جوشیده شده مخلوط کنید. این نکته خیلی مهم است چون این کار باعث میشود خمیر قابل انعطافتر شود.
وقتی آب را به آرد اضافه میکنید، سعی کنید با یک دست آب را بریزید و با دست دیگر خمیر را هم بزنید. وقتی همه آب جذب خمیر شد، بقیه آب داغ را اضافه کنید. خمیر را بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه هم بزنید. اگر خمیر بهنظر خشک میرسد، آب با دمای محیط را به آن اضافه کنید تا کمی شل شود، هر بار 1 تا 2 قشق غذاخوری کافی است.
ورز دادن خمیر
همانطور که میتوانید تصور کنید، خمیر در ابتدای کار بسیار داغ میشود. قبل از ورز دادن خمیر بگذارید خمیر 2 تا 3 دقیقه سرد شود. اگر بعد از 2 تا 3 دقیقه باز هم خمیر داغ بود، 1 الی 2 دقیقه خمیر را قبل از ورز دادن هم بزنید.
خمیر را آنقدر ورز دهید تا آرد خمیر کاملاً جذب خمیر شود. سپس خمیر را روی سطح صافی بگذارید و ورز دادن را به مدت 2 تا 3 دقیقه ادامه دهید. بیرون خمیر باید نسبتاً صاف باشد. از همه مهمتر خمیر نباید خشک باشد.
چون این خمیر با آب داغ تهیه شده است، طبیعی است که هنگام ورز دادن به دستتان بچسبد. همزمان با ورز دادن، به تدریج چسبندگی خمیر کمتر خواهد شد. اگر بعد از چند دقیقه ورز دادن هنوز فکر میکنید خمیر حالت چسبنده دارد، یک قاشق غذاخوری آرد برنج دیگر به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید.
شکل دادن خمیر
این نوع خمیر نیاز به استراحت ندارد. اتفاقاً هر چه زودتر به آن شکل دهید، بهتر خواهد شد. اگر خمیر به مدت طولانی بماند، بیرون خمیر خشک خواهد شد و پوسته تشکیل میشود.
خمیر را به شکل توپ دربیاورید و آن را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را روی سطح صاف بگذارید و خمیر را به شکل لوله کوچک دربیاورید. طول هر خمیر باید 16 اینچ باشد و قطر آن باید 2/1 اینچ باشد. با این مقدار 3 خمیر بلند به دست میآید. سپس، هر خمیر را به قطعههای 2 اینچی تقسیم کنید. اگر خمیر به چاقو میچسبد، چاقو را با کمی رون چرب کنید تا از چسبیدن خمیر به چاقو پیشگیری کنید.
همه رایس کیکها را بر روی ورق پخت قرار دهید و روی آنها را با حوله بپوشانید تا تازه بمانند و بقیه خمیرها را ببرید. اگر هر کدام از خمیرها خشک شدند، دوباره ورز دهید و به شکل استوانهای دربیاورید.
وسایل مورد نیاز برای بخارپز کردن رایس کیکها
- 2 تابه کوچک
- کاغذ پوستی
- قفسه بخارپز
- واک بزرگ دردار
نحوه بخارپز کردن رایس کیک
در این مرحله از طرز تهیه رایس کیک، داخل دو تابه را با کاغذ پوستی بپوشانید تا رایس کیکها به تابه نچسبند. رایس کیکها را داخل تابه بچینید و با پارچه خشکی آنها را بپوشانید.
واک را با تقریباً 1 و 2/1 تا 2 اینچ آب پر کنید. اجازه دهید آب بجوشد. سپس قفسه بخارپز را به دقت در وسط واک قرار دهید. یکی از تابهها را روی قفسه بخارپز قرار دهید. در نهایت، در واک را بگذرید و اجازه دهید رایس کیکها به مدت 10 تا 11 دقیقه با حرارت بالا بخارپز شوند.
ASIAN RICE CAKES (STEAMED RICE CAKES)