طرز تهیه دمی گوجه فرنگی یکی از مشهورترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که بهعنوان یکی از غذاهای ساده برای ناهار یا شام تهیه میشود. طرز تهیه این غذا شبیه استامبولی پلو و لوبیا پلو است. اگر مهمان دارید و میخواهید این غذا را مجلسیتر درست کنید، کافی است کمی گوشت قرمز و یا گوشت مرغ به آن اضافه کنید. اگر زمان کافی برای آشپزی ندارید، این غذا یکی از بهترین غذاهایی است که میتوانید برای پختن انتخاب کنید، چون زمان زیادی را از شما نخواهد گرفت.
طرز تهیه دمی گوجه فرنگی
در طرز تهیه دمی گوجه به مواد سادهای نیاز داریم که در هر آشپزخانهای به راحتی یافت میشود:
مواد لازم
- برنج: 2 فنجان
- گوجهفرنگی: 5 عدد در اندازه متوسط
- پیاز: 1 عدد در اندازه متوسط
- سیبزمینی: یک عدد بزرگ
- زعفران دم کرده (اختیاری): 2 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: نصف قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به اندازه لازم
- زردچوبه رو روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مراحل طرز تهیه دمی گوجه به صورت زیر است:
مرحله اول
در طرز تهیه دمی گوجه، ابتدا باید برنج را آماده کنید. برای این کار برنج را خوب بشویید، سپس گوجهها را در بلندر و یا همزن بریزید و خوب هم بزنید تا به شکل پوره دربیاید (میتوانید رنده هم بکنید).
نکته: وقتی برنج را خیس میکنید، میتوانید نصف یک فنجان گوجهفرنگی رنده شده را به برنج اضافه کنید. این کار باعث میشود رنگ برنج تغییر کنید و مزه گوجهفرنگی بیشتر وارد گوجهفرنگی شود.
مرحله دوم
برنج را در یک تابه مناسب بریزید، سپس آب کافی به آن اضافه کنید. در انتها، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحه از طرز تهیه دمی گوجه، پیاز را ریز خرد کنید و در تابه مناسبی روی حرارت بگذارید و کمی هم روغن بریزید. پیازها را تفت دهید تا رنگ پیازها کمی روشن شود.
مرحله چهارم
در عین حال، سیبزمینیها را پوست بگیرید و به شکل مکعبی خرد کنید. سپس سیبزمینیها را با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن کاملاً از بین برود.
مرحله پنجم
بعد از اینکه رنگ پیازها طلایی شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و با پیاز سرخ کنید. سپس، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و همه مواد را خوب سرخ کنید.
نکته: میتوانید در طرز تهیه دمی گوجه از رب گوجه استفاده نکنید، اما رب گوجه باعث بهتر شدن رنگ دمی گوجه میشود.
مرحله ششم
گوجهفرنگی پوره شده را با کمی نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و با مواد دیگر مخلوط کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله از طرز تهیه دمی گوجه، زمان اضافه کردن سیبزمینی خرد شده به تابه است. بعد از اضافه کردن سیبزمینی در تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت 15 دقیقه بپزند.
مرحله هشتم
در این مرحله، برنج خیس شده را در تابه بریزید. مواد را مخلوط کنید، سپس در صورت تمایل کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا رنگ آن بسیار زیبا شود. حالا در تابه را بگذرید و اجازه دهید دمی گوجه با دمای متوسط بپزد. تقریباً برای پختن دمی گوجه 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان نیاز است
نکات مهم
- اگر میخواهید از گوشت در طرز تهیه دمی گوجه استفاده کنید، گوشت را بعد از تفت دادن پیاز اضافه کنید و اجازه دهید گوشت کاملاً پخته میشود.
- برای بهتر شدن مزه، میتوانید موقع دم کشیدن برنج کمی زیره به آن اضافه کنید.
- اضافه کردن کمی رب گوجه به دمی گوجه باعث بهتر شدن رنگ برنج میشود.
- در انتهای پخت میتوانید کمی روغن کرمانشاهی به برنج اضافه کنید.
https://cookingcounty.com/dami-gojeh-farangi/