طرز تهیه حلوا ارده یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که بسیار هم مشهور است. این دسر معمولاً برای صبحانه سرو میشود. ترکیبات اصلی آن عبارتند از آرد، کنجد و شکر. میتوانید به جای شکر از عسل و یا شیره انگور هم استفاده کنید.
طرز تهیه حلوا ارده
در طرز تهیه حلوا ارده به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
- 210 گرم آرد گندم
- 120 گرم ارده (پودر کنجد)
- 500 گرم شکر یا شیره انگور
- 150 گرم گردوی خرد شده
- 1 فنجان آب
- 1 قاشق غذاخوری زعفران
- 3 قاشق غذاخوری گلاب
- کره به مقدار لازم
- پودر پسته برای تزیین
دستور تهیه
مراحل طرز تهیه حلوا ارده بهصورت زیر است:
مرحله اول
برای درست کردن این حلوای خوشمزه، ابتدا آرد را در یک تابه بریزید، سپس تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و آرد را سرخ کنید. سپس، ارده (کنجد) را به آرد اضافه کنید و مخلوط آرد و کنجد را به مدت 5 دقیقه با حرارت پایین تفت دهید و خوب مخلوط کنید.
نکته: رنگ آرد نباید تغییر کند.
مرحله دوم
بعد از 5 دقیقه گردوی خرد شده را به مخلوط آرد اضافه کنید و همه مواد را آنقدر هم بزنید تا همه مواد بهخوبی مخلوط شوند. سپس، حلوای ارده را به ظرف دیگری منتقل کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه حلوا ارده، شکر و آب را در تابهای بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد از اینکه شکر در آب حل شد، زعفران و گلاب را به شکر اضافه کنید و زیر حرارت را زید کنید تا شربت به نقطه جوش برسد.
مرحله چهارم
شربت را به مخلوط آرد اضافه کنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. به این نکته توجه کنید که دمای آرد و شربت باید یکسان باشد. هر دو باید یا ولرم باشند یا داغ.
مرحله پنجم
ظرف مناسبی را بردارید و ته ظرف یک سلفون پلاستیکی بکشید، سپس، کمی پودر پسته ته ظرف بریزید. سپس حلوای ارده را نیز روی پستهها بریزید و با قاشق فشار دهید تا منسجم شود.
مرحله ششم
روی حلوا، سلفون پلاستیکی دیگری بکشید، سپس حلوا را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
نکته: اگر حلوا به انسجام کافی نرسیده باشد، حلوا را در فریزر قرار دهید.
نحوه سرو حلوای ارده
بعد از 4 ساعت، حلوای ارده را از یخچال بردارید، سپس در ظرف سرو قرار دهید. حلوا را ببرید و با نان تازه برای صبحانه میل کنید.
https://cookingcounty.com/halva-ardeh/