پاییز که میشه و هوا رو به سرما میره یکی از غذاهای خوشمزهای که ما شمالیا میپزیم اناربیج یا انارآویجه .
منم چند روز پیش که درست کرده بودم ازش عکس گرفتم تا برای یادآوری پست بذارم که از این خورشت خوشمزه غافل نباشید
انار بیج یا انار آویج
گردو اسیاب شده ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ شده ۲۰۰-۳۰۰ گرم
پیاز یک عدد متوسط
رب انار یک تا سه قاشق غذاخوری (با توجه به ذائقه تون )
رب گوجه یک قاشق غذاخوری
سبزی معطر ۲۰۰ گرم شامل گشنیز -جعفری-نعناع-چوچاق وکمی خالواش … ( اگه چوچاق و خالواش در دسترس ندارید مشکلی نیست )
سیر یک حبه بزرگ رنده شده
نمک و فلفل و کمی گلپر
سه لیوان آب
.
.
ابتدا گردوی آسیاب شده رو با رب گوجه و رب انار و نصف پیاز رنده شده و سه لیوان آب مخلوط میکنیم، نمک و فلفل و زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا به جوش بیاد، سپس شعله رو ملایم میکنیم تا مواد گردویی بپزه و کمی روغن بندازه.
دویست گرم سبزی معطر داشتیم که با یکی دو قاشق روغن سرخ میکنیم و سپس به مواد گردویی اضافه می کنیم.نیم ساعت اجازه میدیم تا گردو روغن بندازه ، در این حین سه چهار قاشق آب سرد به کناره های خورشت اضافه میکنیم تا روغن گردو آزاد بشه.
از طرف دیگه گوشت قلقلی هارو آماده میکنیم: به گوشت چرخ کرده، نصف باقی مونده پیاز رنده شده رو اضافه میکنیم، نمک و فلفل و زردچوبه و کمی گلپر، سیر رنده شده شده و جعفری، گشنیز و چوچاق( از هرکدوم یک قاشق ) رو اضافه میکنیم و خوب ورز میدیم و سپس قلقلی می کنیم .( به دست آب میزنیم که راحت قلقلی کنیم )
بعد از یک ساعت که مواد گردویی روی حرارت بود، در حالیکه آروم آروم میجوشه گوشت های قلقلی رو داخلش می ریزیم بعد شعله رو خیلی کم میکنیم تا یک ساعت و نیم الی دو ساعت با شعله اروم خورشتمون بپزه و غلیظ بشه و جا بیافته.
.
.
این خورشت بسیار خوشمزه ست و طعم بسیار عالی داره .
نکته ۱ : دوستان گلم اگر دوست داشتید از آب انار هم میتونید توی این غذا استفاده کنید
نکته ۲ : میزان ترشی این خورشت بستگی به ذائقه خودتون داره .
.
.