طرز تهیه لوکوم با آرد ذرت و گلاب

طرز تهیه لوکوم چندان هم سخت نیست و به راحتی می‌توانید در خانه خودتان آن را تهیه کنید. این شیرینی خوشمزه را می‌توانید در کنار چای میل کنید و جایگزین خوبی برای بیسکوییت یا کلوچه است. برخلاف بسیاری از شیرینی‌های استانبولی یا ترکی، این شیرینی خوشمزه بدون ژلاتین است، بنابراین افرادی که گیاهخوار هستند، می‌توانند به‌راحتی از این شیرینی استفاده کنند.

 

طرز تهیه لوکوم

طرز تهیه لوکوم با آرد ذرت و گلاب

طرز تهیه لوکوم از ترکیب شربت شکر با ترکیب گل ذرت به دست می‌آید که بسیار آهسته پخته می‌شود.

 

مواد لازم

  • کمی روغن گیاهی برای چرب کردن
  • 1 لیتر (1 و 3/4 فنجان) آب
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 800 گرم شکر دانه‌ریز
  • 125 گرم آرد ذرت
  • 1 قاشق چایخوری کرم تارتار
  • 1 الی 2 قاشق غذاخوری گلاب
  • چند قطره رنگ خوراکی صورتی

طرز تهیه

  1. یک تابه 7 اینچی یا 18 ساتی‌متری را با کاغذ روغنی بپوشانید و کمی کاغذ روغنی را چرب کنید.
  2. در یک تابه، 500 میلی‌لیتر آب، 1 قاشق غذاخوری آب لیمو و 800 گرم شکر را اضافه کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید، مواد را مدام هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. وقتی کل شکر در آب حل شد، زیر شعله گاز را زیاد کنید و در تابه را بگذارید تا مواد به مدت یک دقیقه بجوشد.
  3. در این مرحله از طرز تهیه لوکوم در تابه را بردارید. اجازه دهید شربت بدون هم زدن به جوشیدن ادامه یابد تا دمای آن به 115 درجه سلسیوس (139 درجه فارنهایت) برسد. تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  4. 125 گرم آرد ذرت و 1 قاشق چایخوری کرم تارتار را در تابه بزرگی بریزید و به تدریج 500 میلی‌لیتر آب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید. وقتی آرد ذرت و آب خوب باهم ترکیب شدند، با قاشق چوبی مواد را به آرامی هم بزنید تا خمیر چسبنده بسیار غلیظی به دست آید.
  5. تابه را از روی حرارت بردارید و به تدریج شربت شکر را اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن شربت، مواد را خوب هم بزنید. در این مرحله از طرز تهیه لوکوم عجله نکنید.
  6. تابه را دوباره روی حرارت بگذارید و اجازه دهید مواد به جوش بیاید، خوب هم بزنید، سپس زیر شعه گاز را کم کنید. این مرحله تقریباً یک ساعت طول می‌کشد، در این مرحله مدام مواد را هم بزنید. وقتی که مخلوط به رنگ کهربایی طلایی درآمد یعنی پخته شده است.
  7. تابه را از روی حرارت بردارید و 1 الی 2 قاشق غذاخوری گلاب و چند قطره رنگ خوراکی صورتی اضافه کنید. مخلوط را در یک قالب بریزید و حداقل 6 ساعت منتظر بمانید تا لوکوم آماده شود.
  8. 50 گرم شکر قنادی و 15 گرم آرد ذرت را با هم در کاسه‌ای بریزید. قرار است کمی از این مخلوط را روی لوکوم‌ها بریزید.
  9. با یک چاقوی روغنی، لوکوم‌ها را به شکل مربعی ببرید. در نهایت، لوکوم‌ها را داخل مخلوط شکر قنادی و آرد ذرت قرار دهید تا خوب لوکوم‌ها را بپوشانند.
این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه مربای توت فرنگی

نکته مهم

یکی از مهم‌ترین مراحل در طرز تهیه لوکوم این است که موقع افزودن شربت شکر به مخلوط آرد ذرت عجله نکنید، چون اگر در این مرحله توده آرد تشکیل شود، بیرون آوردن آن از مخلوط غیر ممکن است.

هم زدن در طول مراحل طرز تهیه لوکوم از اهمیت زیادی برخوردار است.

این رو هم درست کن(کلیک کن):   طرز تهیه تخم شربتی زعفرانی با گلاب: شربت ضد افسردگی

 

نحوه نگهداری

این شیرینی به مدت یک ماه در ظرف دربسته و در جای خشک به مدت یک ماه می‌ماند. اما نمی‌توانید این شیرینی را فریز کنید.

 

https://onlycrumbsremain.com/turkish-delight/

 

 

 

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.