طرز تهیه خورشت شامی ترش

تُرشِ شامی گیلانی یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالیه که فوق العاده لذیذ و ملسه، خیلی آسونه و سریع هم آماده میشه?

#شامی ترش_گیلانی (خورشت شامی ترش)

۱-ابتدا برای ۳ نفر یک عدد پیاز درشت رو رنده کنید و آبش رو بگیرید و کنار بذارید.

۲- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده رو به همراه یک عدد تخم مرغ ، ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی ،

۳ قاشق غذاخوری ترکیب(جعفری ، گشنیز ، ریحان ، مرزه ، ترخون و نعناع خشک) ، نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز رنده شده اضافه کنید و خوب ورز بدید و یک تا ۲ ساعت داخل یخچال استراحت بدید.

۳-داخل تابه ای روغن ریخته و از مواد شامی کوفته هایی به اندازه یک گردوی درشت برداشته و قلقلی کنید سپس با کف دست کمی روشون فشار بدید تا کمی تخت بشن بعد دو طرف کوفته ها رو در روغن سرخ کنید و کنار بذارید.

۴- در تابه ای دیگر یک عدد پیاز متوسط رو ریز خلال کنید با روغن تفت بدید تا سبک و طلایی بشه بعد ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق رب انار رو بهش اضافه کنید و خوب با روغن سرخ کنید تا رنگ باز کنه سپس نمک ، فلفل و زردچوبه رو به همراه یک لیوان آب جوش تو تابه بریزید و بذارید به جوش بیاد شعله ی گاز رو کم کنید و شامی ها رو خیلی آروم کنار هم در سس بچینید و ۲ قاشق غذاخوری آب نارنج یا آبغوره اضافه کنید و بذارید با شعله کم حدود نیم ساعت شامی ها خوب بپزن ، کم آب بشن و جابیفتن سپس با برنج یا نان نوش جان کنید،

خورشت شامی ترش

 

ترش شامی

* مواد لازم برای شامی ترش (ترشه شامی)
* گوشت چرخ کرده 500 گرم
* پیاز متوسط 1 عدد
* تخم ‌مرغ 1 عدد
* جعفری ساطوری شده 3 قاشق غذاخوری
* سیب زمینی آبپز متوسط 1 عدد
* روغن مایع به میزان لازم
* آبغوره یا آب نارنج 1/4 پیمانه
* نمک و فلفل به میزان لازم
* سیر (پودر سیر) 2 حبه (اختیاری)

طرز تهیه شامی ترش (ترشه شامی)

شامی ترش شمالی

روش اول: ترشه شامی گیلانی
۱- پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. سپس آن را به گوشت اضافه کنید و ورز دهید.
۲- سیب زمینی را ریز رنده و به گوشت و پیاز اضافه کنید.
۳- تخم مرغ، نمک، فلفل، زردچوبه و جعفری خرد شده را نیز به سایر مواد اضافه کرده و  همه ی آن ها را کاملا ورز دهید و با هم مخلوط کنید. مایه ی شامی ترش را به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.
۴- سپس بعد از استراحت در شکل دلخواه در روغن داغ سرخ کنید.
۵- در همان تابه رب گوجه فرنگی را تفت داده و سیر یا پودر سیر را به آن اضافه کنید.
۶- در این مرحله آبغوره یا آب نارنج را به همراه 1 پیمانه آب به سس اضافه کرده و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید سس به جوش آید.
۷- وقتی سس جوشید شامی ها را درون سس قرار داده و درب تابه را مجددا بگذارید. زیر حرارت را کم کنید و شامی را تا زمانی که آب سس کم شود داخل آن بپزید.
۸- سیب زمینی سرخ کرده هم می توان به کنار ان اضافه کرد
شامی ترش را داخل ظرف مورد نظر سرو و نوش جان کنید.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.