غذاهای کره جنوبی

طرز تهیه دوکبوکی کره ای آسان فقط در 15 دقیقه

اگر به خیابان‌های سئول بروید، یکی از اولین غذاهای خیابانی که نظرتان را جلب خواهد کرد، غذای خیابانی دوکبوکی خواهد بود. طرز تهیه دوکبوکی هم آسان است و هم به مواد کمی برای پخت نیاز دارد. این غذا بیشتر در زمستان سرو می‌شود.

دوکبوکی انواع متفاوتی دارد که بستگی به این دارد که دوکبوکی ادویه‌دار دوست دارید یا بدون ادویه، دوست دارید آبکی باشد یا نه، همچنین موادی که برای تهیه آن استفاده می‌شوند نوع دوکبوکی را کاملاً تغییر می‌دهند. نظرتون چیه این غذای کره‌ای رو خودمون در آشپزخونه ایرانی تهیه کنیم!

طرز تهیه دوکبوکی

طرز تهیه دوکبوکی

همانطور که در بالا بهتون گفتم برای تهیه دوکبوکی نیاز به مواد ساده‌ای داریم که خیلی فوری می‌تونید این غذای خوشمزه رو درست کنید.

قبل از هر چیز باید کمی در مورد ترکیبات عجیب و غریب دوکبوکی باهاتون صحبت کنم:

کیک برنجی کره‌ای

کیک برنجی کره‌ای مهم‌ترین ترکیب مورد استفاده در تهیه دوکبوکی هست. بهترین کار اینه که از کیک برنجی تازه استفاده کنید ولی خوب می‌تونید کیک برنجی بسته‌بندی شده رو هم از فروشگاه‌های اینترنتی به‌راحتی تهیه کنید. اگر کیک برنجی رو در فریزر قرار دادید، ده دقیقه قبل از پخت بزارید کمی نرم بشه.

کیک ماهی کره‌ای

کیک ماهی هم به‌صورت ورقه‌ای فروخته می‌شود که باید قبل از پختن در آب داغ بریزید تا از حالت انجماد دربیاد. اگر کیک ماهی رو نتونستید پیدا کنید، می‌تونید خودتون در خونه تهیه کنید. خبر خوب اینه که میتونید کیک ماهی رو از این لیست حذف کنید و همون کیک برنج هم کافیه.

مواد سس

سس سویا، شکر، گوچوقارو (پودر فلفل کره‌ای)، سیر، عسل و گوچوجانگ (خمیر فلفل کره‌ای): اینها رو هم برای سس دوکبوکی لازم داریم.

 

نکته‌ای که باید اینجا یادآوری کنم این هست که گوچوقارو دو نوع هست. هر دو نوع گوچوقارو کاربردهای متفاوتی دارند، در اینجا از نوع پودر ریز استفاده می‌کنیم.

داشی

داشی ژاپنی میشه سوپ ژاپنی. با اینکه می‌تونید به‌جای داشی از آب هم استفاده کنید، اما استفاده از سوپ ژاپنی واقعاً طعم فوق‌العاده‌ای به دوکبوکی شما خواهد داد.

 

خوب با مواد لازم آشنا شدید. طرز تهیه دوکبوکی اونقدر راحته که فقط چند دقیقه وقت شما رو میگیره. کافیه مواد سس رو در یک ظرف کوچک بریزید و با هم ترکیب کنید.

مواد لازم

  • یک بسته کیک برنجی
  • 1 فنجان فیش کیک
  • 2 قاشق چایخوری روغن کنجد بوداده
  • 1 قاشق غذاخوری دانه کنجد
  • 2 ساقه پیازچه

 

مواد لازم برای تهیه سس دوکبوکی

  • 3 فنجان آب
  • 3 قاشق غذاخوری گوچوجانگ
  • یک و نیم قاشق غذاخوری شکر
  • یک و نم قاشق غذاخوری سس سویا
  • 1 قاشق غذاخوری گوچوقارو (رب فلفل قرمز کره‌ای)
  • 2 حبه سیر

مواد اختیاری

  • 2 عدد تخم‌مرغ آب پز سفت
  • 1 فنجان سبزیجات (هویج، پیاز، کلم)
  • نصف فنجان پنیر رنده شده
  • نودل رادمن که از قبل پخته شده

دستور تهیه

طرز تهیه دوکبوکی کره‌ای آسان به‌صورت زیر است:

  1. ابتدا سس دوکبوکی رو باید آماده کنیم. گوچوجانگ، رب فلفل قرمز کره‌ای، سس سویا و سیر رو در یک کاسه کوچکی بریزید و خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  2. در دومین مرحله از طرز تهیه دوکبوکی کره‌ای آسان، کیک برنجی و فیش کیک رو اضافه می‌کنیم. آب یا سوپ داشی در یک تابه بزرگی بریزید و منتظر بمانید تا به جوش بیاید. سس دوکبوکی، کیک برنجی و سبزیجات رو در صورتی که دوست داشتید اضافه کنید.
  3. مرحله پختن: زیر حرارت رو در حد متوسط قرار بدید تا کیک برنجی کاملاً بپزند و نرم شوند. سس دوکبوکی هم باید به غلظتی که دوست دارید برسد. برای این مرحله، تقریباً 5 تا 7 دقیقه زمان نیاز است. اگر آب یا سوپ بیشتری نیاز داشتید می‌توانید اضافه کنید.
  4. چاشنی و سرو: اگر دوست داشتید، سس سویا و شکر بیشتری به دوکبوکی اضافه کنید. دوکبوکی رو با روغن کنجد، پیازچه و دانه کنجد تزیین کنید.
  5. در صورتی که مایل باشید می‌توانید از نودل پخته شده، تخم‌مرغ آب‌پز یا پنیر رنده شده هم موقع سرو استفاده کنید.

 

 

تاریخچه تکامل دوکبوکی کره‌ای

گفته می‌شود اولین دوکبوکی کره‌ای در دهه 1800 پخته شده است. دوکبوکی ادویه‌دار نسخه اصلی دوکبوکی نبوده است و بعداً تکامل یافته است. دوکبوکی تاریخچه طولانی در آشپزخانه کره‌ای دارد و اولین بار در کاخ سلطنتی پخته شده است. این غذا یکی از غذاهای لاکچری در بین پادشاهان سلطنتی کره بوده است.

به مرور زمان این غذا تکامل پیدا کرده است و تبدیل به نسخه‌ای شده است که هم اکنون می‌توانید آن را ببینید. نسخه‌ای که هم اکنون مشاهده می‌کنید تا قبل از دهه 1950 وجود داشت. بعد از جنگ جهانی دوم، نسخه مدرن دوکبوکی وارد از کره وارد ارتش آمریکا شد که همین باعث مشهور شدن دوکبوکی کره‌ای شد.

 

انواع دوکبوکی

در ادامه با انواع دوکبوکی کره‌ای آشنا می‌شویم:

دوکبوکی گونگمول

دوکبوکی گونگمول شبیه به دوکبوکی معمولی است، فقط سوپ آن کمی بیشتر است.

مواد لازم آن ساده هستند: کیک برنجی، فیش کیک و پیازچه.اگر غذای ادویه‌دار دوست ندارید و از دوکبوکی هم نمی‌توانید بگذرید، پیشنهاد ما دوکبوکی دونگمول است. این نوع دوکبوکی بیشتر در رستوران‌های کره سرو می‌شود.

 

سوالات پرتکرار

چرا کیک برنج سفت میشه؟

خیلی از کیک‌های برنج بسیار خشک و سفت هستند. اگر کیک برنجی که خریداری کرده‌اید سفت و خشک است باید مدت زمان بیشتری خیس کنید. می‌تونید از شب قبل کیک برنج رو در آب قرار بدید.

به‌جای سوپ ژاپنی از چی می‌تونم استفاده کنم؟

دوکبوکی معمولاً با آب تهیه می‌شود. می‌توانید از هر نوع آبگوشت یا سوپ به جای آب استفاده کنید مثلا آب مرغ.

آیا می‌تونم دوکبوکی بدون ادویه درست کنم؟

می‌تونید مقدار گوچوجانگ و گوچوقارو رو کمتر کنید. اگر مقدار گوچوجانگ رو کمتر کنید، باید سس سویا رو بیشتر کنید.

آیا می‌تونم دوکبوکی رو دوباره گرم کنم؟

متاسفانه نه، این کیک برنجی رو نمی‌توان در مایکروویو دوباره گرم کرد، چون با حرارت دوباره سفت و خشک میشه. بهترین کار اینه دوباره کمی آب بریزید و بجوشانید. فقط یکبار هم بزنید.

 

سه نکته مهم در مورد دوکبوکی که ممکن است ندانید

  1. دوکبوکی را به شکل‌ها و اندازه‌های مختلف می‌توانید بیابید. اگر دوست ندارید از کیک برنج استفاده کنید، می‌توانید از به جای آن از سیب‌زمینی شیرین استفاده کنید. خیلی از رستوران‌ها استفاده از سیب‌زمینی شیرین را به جای کیک برنج شروع کرده‌اند که خیلی هم خوشمزه می‌شود و تهیه آن نیز آسان است.
  2. کیک برنج منبع خوب آهن و پروتئین محسوب می‌شود. این غذا بسیار غذای سالمی است و نیاز به نگرانی در مورد سالم بودن آن نیست. یک پرس کیک برنج حاوی 5 گرم فیبر است که به سالم بودن دستگاه گوارش نیز کمک می‌کند. همچنین کالری پایینی نیز دارد که بعد از خوردن آن دچار نفخ نمی‌شوید.
  3. دوکبوکی را بدون ترس از چاقی بخورید. دوکبوکی که با کیک برنج تهیه می‌شود حاوی کالری پایینی است.
طرز تهیه دوکبوکی💜 آسان فقط در 15 دقیقه - آپ کوک

اگر دوست دارید یک غذا کره ای خوشمزه درست کنید با من همراه باشید با طرز تهیه دوکبوکی خوشمزه و جذاب با آپ کوک

نوع: Snacks

سبک آشپزی: Korean

کلمات کلیدی: korean rice cakes

بازده دستورالعمل: 2

کالری: 381kcal

زمان آماده سازی: 10 minutes

زمان پخت و پز: 10 minutes

زمان کل: 20 minutes

اجزاء دستورالعمل:

امتیازدهی ویرایشگر:
5

‫2 دیدگاه ها

  1. یک سوال اگر سس سویا نریزیم بد مزه میشه ؟ یا به جای سس سویا چه چیزی بریزیم که همون بشه؟

    1. من بدون سس سویا امتحان نکردم ممکنه با حذف سس سویا طعم واقعی دوکبوکی کره ای را به دست نیارید. بهتره حذفش نکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا