اگر شما هم جزو کسانی هستید که از سمنو در سفره هفتسین استفاده میکنید، چطور است با طرز تهیه سمنو شیرازی هم آشنا شوید و این بار سمنوی متفاوتی را درست کنید. میتوان گفت پختن سمنو یکی از قدیمیترین سنتهایی است که در بسیاری از شهرهای ایران در هنگام عید نوروز حفظ میشود.
طرز تهیه سمنو شیرازی
در طرز تهیه سمنو شیرازی از مواد زیر استفاده میشود:
- 500 گرم گندم
- 2 کیلوگرم آرد گندم
- 3 تا 4 لیتر آب
- مغزدانه (هر نوعی که دوست دارید)
شاید با دیدن مواد لازم فکر کنید که طرز تهیه سمنو شیرازی چقدر راحت بهنظر میرسد. همانطور که میبینید ترکیبات لازم برای تهیه سمنو شیرازی محدود به گندم و آرد است. در سمنو شیرازی از شکر استفاده نمیکنیم. چون شیرینی سمنو از جوانه گندم گرفته میشود. اما اگر دوست دارید سمنو شیرازیتان مزه شیرینتری داشته باشد، میتوانید کمی شکر به آن اضافه کنید. حالا بریم سراغ طرز تهیه سمنو شیرازی!
دستور تهیه
- در ابتدا باید گندم را تمیز کنید.
- سپس گندم را با آب سرد بشویید و بعد از آن به مدت یک تا دو روز در آب خیس کنید.
- فراموش نکنید که باید آب گندم را سه بار در طول دوره خیس کردن عوض کنید.
- تقریباً بعد از 24 ساعت، وقتی سر گندم سفید رنگ شد، گندم را آبکشی کنید.
- گندم را در یک پارچه تمیز و مرطوب بپیچید.
- پارچه را به مدت دو روز در یک جای تاریک و گرم قرار دهید و اجازه دهید تا گندم جوانه بزند.
- وقتی گندم جوانه زد، آن را روی سینی پهن کنید و پارچهای را روی گندم بگذارید.
- بعد از دو روز دانهها ریشه میزنند و رنگ گندم سبز روشن میشود.
- در این مرحله گندم نباید زیاد بماند، چون رنگ آن سبز تیره میشود و مزه سمنو شیرازی تلختر میشود.
- حالا گندم رو تمیز کنید و بشویید و سپس در یک غذاساز قرار دهید تا خوب له شود.
- گندم له شده رو داخل یک فیلتر بزرگ بریزید، سپس به کمک پارچه گندم رو فشار بدید.
- به یاد داشته باشید که باید همه دانههای گندم خوب فشرده شوند.
- سپس کمی آب به گندم تصفیه شده اضافه کنید و دوباره فشار بدید تا شیره گندم گرفته شود.
- برای اینکه عصارهگیری شیره گندم بهصورت کامل گرفته بشه، از یک الک استفاده کنید تا مطمئن شوید که شیره گندم بهصورت کامل گرفته شده است. در این مرحله باید خیلی دقت کنید، چون شیره گندم باعث شیرینتر شدن سمنو شیرازی میشود.
- در مرحله بعدی، عصاره گندم رو با آرد مخلوط کنید.
- وقتی این ترکیب تبدیل به یک مایع رقیقی شد، آن را داخل قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت قرار دهید و هم زدن ترکیب را شروع کنید.
- دقت کنید که باید در این مرحله بهطور پیوسته مواد را هم بزنید.
- وقتی سمنو شیرازی به نقطه جوش رسید، بهتدریج غلیظتر و تیره رنگ میشود.
- سپس زیر حرارت را کم کنید تا آب سمنو شیرازی بخار کند و کم شود.
- در این مرحله نباید دیگر سمنو را پیوسته هم بزنید. چون دیگر نیازی به هم زدن مداوم نیست، بلکه هر چند دقیقه یکبار هم بزنید.
- بعد از دو ساعت، وقتی سمنو به غلظت کافی رسید، با دم کن در قابلمه را بپوشانید.
- زیر حرارت را کاملاً کم کنید تا رنگ سمنو تیرهتر شود.
- تقریباً یک ساعت لازم است تا رنگ سمنو تیره شود.
- بعد از یک ساعت سمنو شیرازی آماده است!
نکته: اگر در مرحله آخر احساس کردید که غلظت سمنو شیرازی خیلی زیاد است، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید و بگذارید آب بجوشد.
سلام یه نوع تقدیسی در پخت سمنو هست به این نته هم اشاره کنید