من طرز تهیه کیک یزدی با ماست رو از مادربزرگم یاد گرفتم، کیکی که با کیکهای یزدی دیگه فرق میکرد. هم سبک بود و هم زیاد شیرین نبود. هل و گلاب طعم این کیک رو عالی میکنه. پیشنهاد میکنم با چای یا قهوه داغ میل کنید.
در پست قبلی باهم کیک ماست کاکائویی ، کیک شربتی ، کیک سالگرد ازدواج درست کردیم و حالا با من همراه باشید با طرز تهیه کیک یزدی با ماست
زمان تهیه: 20 دقیقه
زمان پخت: 25 دقیقه
کل زمان: 45 دقیقه
مواد لازم برای تهیه کیک یزدی با ماست
2 فنجان آرد چند منظوره
1 قاشق چایخوری بکینگپودر
4 عدد تخممرغ
1 و یک چهارم فنجان شکر سفید
1 و یک دوم فنجان کره ذوب شده
یک فنجان ماست ساده
یک و یک دوم قاشق چایخوری هل آسیاب شده
یک قاشق غذاخوری گلاب
2/1 فنجان خلال بادام
1 و یک دوم قاشق غذاخوری خلال پسته
با این مواد میتوانید 24 عدد کیک یزدی با ماست تهیه کنید.
دستور تهیه برای تهیه کیک یزدی با ماست نیاز به سه مرحله داریم. ببینیم این مراحل چی هستند!
مرحله اول: قبل از هر چیز فر را با 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) از قبل گرم کنید. آرد را الک کنید و بعد از الک کردن بکینگپودر را روی آرد بریزید؛ ترکیب آرد و بکینگپودر رو کنار بزارید. فنجان کیک یا تابه مافین را چرب کنید.
مرحله2: در یک ظرف ضد گرما و بزرگ، تخممرغ و شکر را مخلوط کنید و روی یک تابه در حال جوش قرار دهید. شکر و تخممرغ را با همزمن دستی یا برقی آنقدر هم بزنید تا مایع ضخیم و کم رنگی بهدست آید. تقریباً 8 دقیقه برای هم زدن کیک یزدی با ماست کافی است.
سپس از روی حرارت بردارید و تقریباً به مدت 10 دقیقه دیگر نیز هم بزنید تا مایع سرد شود. کره، ماست، هل و گلاب رو هم اضافه کنید. مخلوط آرد رو با دست هم بزنید و خلال بادام رو به اون اضافه کنید. با قاشق مخلوط رو در قالبهای آماده بریزید و تا 4/3 پر کنید. روی خمیر رو هم با خلال پسته تزئین کنید.
مرحله سوم: اجازه بدهید کیک یزدی با ماست به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر که از قبل گرم کردید بپزد و قهوهای طلایی رنگ شود.
ارزش غذایی ارزش غذایی کیک یزدی با ماست بهصورت زیر هست:
کالری: 215
چربی: 14 گرم
کربوهیدارت: 20 گرم
پروتئین: 3 گرم
نکات مهم در مورد پخت کیک یزدی اگر کیک یزدی با ماست به اندازه کافی پف نکرده باشد، علت آن میتواند بهخاطر موارد زیر باشد:
اندازهگیریتان دقیق نیست. زمان مخلوط کردن مواد یا بسیار زیاد بوده یا بهقدر کافی نبوده است. دمای فر یا بسیار زیاد بوده یا بسیار کم بوده است. ترتیب اضافه کردن مواد را رعایت نکردهاید. احتمالاً کره یا تخممرغی که استفاده کردهاید بسیار سرد بوده و یا مطابق با دمای اتاق نبوده است. بکینگپودری که استفاده کردید یا کم بوده یا احتمالاً کپک زده است. از روغن بیش از حد استفاده کردهاید. اندازه قالب بسیار بزرگتر از موادی بوده است که استفاده کردهاید. یکی از نکات مهم دیگر برای پف کردن کیک یزدی با ماست این است که سعی کنید از قالبهای نچسب استفاده کنید که نیازی به چرب کردن قالب نباشد. قبل از استفاده، قالب را خوب بشویید و خشک کنید.
اگر وسط کیک یزدی با ماست پف نکرده است، احتمالاً بهخاطر علتهای زیر است:
در فر به احتمال زیاد در حین پخت به مدت زیادی باز بوده است. زمان بین آمادهسازی ترکیب و پخت کیک یزدی با ماست زیاد بوده است.