تابستان که از راه میرسد با فرا رسیدن فصل گیلاس ممکن است بخواهید طرز تهیه کیک گیلاس را امتحان کنید. گیلاس خود به تنهایی یکی از خوشمزهترین میوههای تابستانی است، حالا تصور کنید کیک گیلاس چقدر خوشمزه میشود. این کیک را میتوانید در صبحانه به همراه چای یا نسکافه میل کنید.
طرز تهیه کیک گیلاس
در طرز تهیه کیک گیلاس به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- دو فنجان گیلاس تازه (270 گرم)
- 1 و 1/4 فنجان+ 2 قاشق غذاخوری آرد (180 گرم)
- یک و نیم قاشق چایخوری بکینگپودر
- 1/4 قاشق چایخوری جوش شیرین
- 1 عدد تخممرغ
- یک عدد زرده تخممرغ
- نصف فنجان + نصف قاشق غذاخوری شکر (80 گرم)
- پوست رنده شده نصف یک عدد لیمو
- یک قاشق چایخوری وانیل
- 1/4 فنجان روغن گیاهی (من از روغن ذرت یا روغن آفتابگردان استفاده میکنم) (50 گرم)
- نصف فنجان ماست ساده (125 گرم)
- نصف فنجان شیر (60 گرم)
- یک قاشق غذاخوری شکر
ماست، شیر و تخممرغ را نیم ساعت قبل از شروع طرز تهیه کیک گیلاسی از یخچال بیرون بیاورید.
مواد لازم برای تاپینگ
- یک الی 2 فنجان خامه فرم گرفته شده
- 10 الی 12 عدد گیلاس
- 50 گرم شکلات ذوب شده
دستور تهیه
طرز تهیه کیک گیلاس شامل پنج مرحله است که به ترتیب این مراحل را انجام دهید.
- فر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) گرم کنید. قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد بپاشید.
- در یک کاسه متوسط، آرد، بکینگپودر و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید.
- در یک کاسه بزرگ، تخممرغها و شکر را با سرعت متوسط هم بزنید تا حدی که مخلوط پف کند (تقریباً 2 تا 3 دقیقه زمان نیاز است)، سپس پوست رنده شده لیمو و وانیل را به مدت یک دقیقه هم بزنید، سپس به آهستگی روغن گیاهی را اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید. ماست و شیر را هم اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید، سپس آرد را در سه مرحله اضافه کنید. در هر بار اضافه کردن آرد، مواد را به آرامی هم بزنید.
- نیمی از گیلاسهای بدون هسته را در خمیر بریزید، سپس خمیر را در قالب کیک بریزید. یک قاشق غذاخوری شکر را هم روی کیک بپاشید و به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزید.
- بعد از اینکه کیک را از فر بیرون آوردید، مدتی منتظر بمانید تا کیک سرد شود. سپس در صورت تمایل کمی دیگر از شکر را روی کیک بپاشید. روی کیک را با خامه فرم گرفته و گیلاسهایی که در سس شکلاتی غلتاندهاید تزیین کنید.
نحوه ذخیرهسازی کیک گیلاس
اگر دمای اتاقتان زیاد گرم نباشد، احتمال اینکه کیک گیلاس به مدت یک روز در اتاق سالم بماند زیاد است. اگر میخواهید در دمای اتاق نگهداری کنید، بهتر است آن را با فویل بپوشانید. میتوانید کیک گیلاس را در ظرف دربسته پلاستیکی قرار دهید و یک هفته در یخچال نگهداری کنید. کیک گیلاس را میتوانید به مدت 4 تا 6 ماه در فریزر نگهداری کنید.