طرز تهیه کیک باقلوایی نوعی کیک ساندویچی است که حتماً برای پختن آن هیجانزده هستید. حتماً میدانید که باقلوا یکی از شیرینیهای خوشمزهای است که با شربت عسل تهیه میشود. برخی از افراد این شیرینی را با پسته، گردو و یا بادام تهیه میکنند و میتوانید به آن دارچین، هل و یا گلاب هم اضافه کنید.
طرز تهیه کیک باقلوایی
در طرز تهیه کیک باقلوایی به ترتیب به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
ابتدا شربت عسل را تهیه میکنیم:
مواد لازم برای تهیه شربت عسل
- نصف فنجان شکر دانهریز
- 1/4 فنجان عسل
- 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
- 6 قاشق غذاخوری آب
مواد لازم برای تهیه باقلوا
- 8 اونس خمیر فیلو (نصف یک بسته استاندارد)
- نصف فنجان کره بدون نمک
- یک فنجان گردوی خرد شده (227 گرم)
- 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین
مواد لازم برای کیک گردویی با عسل
- 1 و 1/4 فنجان آرد چند منظوره
- 1/4 فنجان آرد گردو یا 30 گرم گردوی خرد شده بسیار ریز
- 1 و 1/2 قاشق چایخوری بکینگپودر
- 3/4 قاشق چایخوری نمک
- نصف فنجان کره بدون نمک متناسب با دمای اتاق
- 3/4 فنحان شکر ریز دانه
- 1/4 فنجان عسل
- 2 عدد تخممرغ بزرگ متناسب با دمای اتاق
- 1 قاشق چایخوری وانیل گ
- 2/3 فنجان شیر متناسب با دمای اتاق
مواد لازم برای مرنگ باترکریم سوئیسی با دارچین و عسل
- 5 عدد سفیده تخممرغ
- 1 و 1/4 فنجان شکر ریزدانه
- 1 و نیم فنجان کره بدون نمک که در دمای اتاق قرار دادهاید
- 1/3 فنجان عسل
- 1 قاشق چایخوری پودر دارچین
مواد لازم برای تزیین کیک
- گردوی خرد شده
- چیپس فیلوی پخته شده (اختیاری)
دستور تهیه
طرز تهیه کیک باقلوایی بهصورت زیر است:
طرز تهیه شربت عسل
- شکر، عسل، آب لیمو آب را در تابه کوچکی بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید و 3 الی 4 دقیقه صبر کنید تا مواد بپزند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملاً سرد شود.
- 1/4 فنجان از شربت را برای استفاده بر روی لایههای کیک نگهدارید (البته در صورت تمایل).
طرز تهیه باقلوا
- فر را از قبل با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید و قالب را چرب کنید.
- گردوها را داخل غذاساز بریزید و ریز خرد کنید. سپس گردوها را به یک کاسه کوچکی منتقل کنید و با دارچین مخلطو کنید.
- خمیر فیلو را روی سطح صافی به حالت رولی دربیاورد. با استفاده از یک قالب کیک، شکل دایرهای در همه لایهها ببرید. روی فیلوها را بهصورت کامل با حوله مرطوبی بپوشانید و تا زمان استفاده آن را نگهدارید.
- یکی از خمیرهای فیلوی دایرهای شکل را در انتهای قالب قرار دهید، روی آن را کره بزنید. این کار را تکرار کنید تا تعداد لایهها به 10 لایه برسد. هر بار که خمیر را قرار میدهید، با برس آشپزی روی خمیر کره بزنید و روی کل خمیر 1/4 فنجان ترکیب گردو بریزید.
- خمیر به دست آمده باید بهصورت زیر باشد:
10 لایه فیلوی کره زده شده
1/4 فنجان ترکیب گردو
5 لایه فیلوی کره زده شده
1/4 فنجان ترکیب گردو
5 لایه فیلوی کره زده شده
1/4 فنجان ترکیب گردو
5 لایه فیلوی کره زده شده
1/4 فنجان ترکیب گردو
10 لایه فیلوی کره زده شده (من در آخر کره نمیزنم، اما شما میتوانید برای لایه آخر هم کره بزنید).
- باقلوا را به عرض 1 و 1/2 اینچ برش بزنید. سپس به شکل مربعی دربیاورید.
- باقلوا را به مدت 1 ساعت و 15 دقیقه در فر بپزید (لایه بالایی باقلوا باید قهوهای طلایی شود). باقلوا را از داخل فر بیرون بیاورید و فوراً شربت را با قاشق روی باقلوا بریزید. اجازه دهید تا باقلواها بهصورت کامل سرد شوند، سپس روی باقلوا را با یک حوله آشپزخانه بپوشانید. این باقلوا را باید به مدت 2 روز در دمای اتاق نگهدارید.
طرز تهیه گردو با عسل
- نکته مهم: اگر آرد گردو را خودتان تهیه میکنید، گردو را چندین بار خرد کنید.
- فر را از قبل با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید. یک قالب گرد دایرهای شکل را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید.
- در یک کاسه متوسطی، آرد، آرد گردو، بکینگپودر و نمک را باهم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- با استفاده از یک میکسر، کره کرمی و شکر را با سرعت متوسط به بالا هم بزنید (تقریباً به مدت 3 دقیقه). سرعت میکسر را کاهش دهید و تخممرغها را به نوبت اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب هم بزنید. عسل و وانیل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- در این مرحله از طرز تهیه کیک باقلوایی، به نوبت ترکیب آرد و ترکیب شیر را اضافه کنید، با ترکیب آرد شروع کنید و با همان ترکیب هم تمام کنید.
- کیک را تقریباً به مدت 40 الی 45 دقیقه در فر بپزید.
- وقتی کیک پخته شد، آن را از فر بیرون بیاورید و به مدت 10 دقیقه روی سینی فر قرار دهید تا سرد شود. کیک باید کاملاً سرد شود.
طرز تهیه باترکریم مرنگ سوئیسی دارچین و عسل
- سفیده تخممرغ و شکر را با میکسر هم بزنید تا خوب باهم مخلوط شوند.
- کاسه را روی یک تابه بگذارید که داخل آن آب ریختهاید و روی شعله ملایم گاز بگذارید. مواد را آنقدر هم بزنید تا داغ شود (تقریباً این مرحله از طرز تهیه کیک باقلوایی 3 دقیقه طول میکشد). اگر از ترمومتر استفاده میکنید، دمای آن باید به 160 درجه فارنهایت برسد.
- کاسه را در میکسر قرار دهید و با سرعت متوسط به بالا هم بزنید تا مرنگ سفت و سرد شود (کاسه نباید گرم بماند، تقریباً 5 الی 10 دقیقه برای این مرحله نیاز است)
- به آهستگی کره را اضافه کنید و تا زمانیکه کاملاً صاف شود هم بزنید. عسل و دارچین را هم اضافه کنید و هم بزنید.
مونتاژ کیک
- (اختیاری) هر لایه کیک را روی لایه دیگر بگذارید. روی هر لایه تقریباً 2 قاشق غذاخوری شربت عسل بریزید.
- روی لایه کیک تقریباً 2/3 فنجان باترکریم بریزید.
- یک لایه از کیک را روی لایه دیگر بگذارید. به آرامی باقلوا را از روی تابه بردارید و روی لایه کیک فراست دار بگذارید. بقیه لایه کیک را روی باقلوا بگذارید، کیک را صاف کنید.
- 20 دقیقه منتظر بمانید تا کیک سرد شود.
- تقریباً 2/3 فنجان از فراستینگ را روی کیک بریزید. سطح کیک را با قاشق صاف کنید.
- در نهایت اگر دوست داشتید، گردوی خرد شده و چیپس فیلوی پخته شده را روی کیک بریزید.
https://livforcake.com/baklava-cake/