اگه دوست دارید کلوچه شوشتری را به راحتی درست کنید با من همراه باشید.
شوشتر یکی از شهرهای استان خوزستان هست
که به پایتخت سازه های آبی جهان شهرت داره،یکی از سنت های شیرین این شهر پختن همین کلوچه های خوشمزه ست،که البته خودشون بهتر میپزن
ولی اگر دوس داشتید این دستور رو هم امتحان کنید.
اینم بگم که توی دستور اصیلش از ارد نانوایی استفاده میشه یا
ترکیب ارد سفید و ارد نانوایی که نسبت ارد نانوا به سفید یک به پنج هست ولی من همشو ارد قنادی ریختم و برای بافت
بهترش تخم مرغ اضافه کردم،میتونید
اضافه نکنید ولی نبودش رو با اب جبران کنید به اندازه ای که خمیرتون لطیف باشه.
من توی این کلوچه خیلی کم شکر ریختم واینم بگم که اصلا شیرین نیست ولی اگر دوس دارید شیرین باشه شکر بیشتری بریزید یا مثل من با همین مقدار شکر درستش کنید ولی با چای شیرین بخورید و همینطور پنیر لیقوان
خب اینم مقدار موادی که من استفاده کردم
آرد سفید قنادی 375گرم
معادل 3لیوان فرانسوی
روغن مایع 40گرم
معادل 8ق غ
شکر 70گرم
معادل 5ق غ
شیر165گرم
معادل 3/4لیوان + 3ق غ
تخم مرغ 2عدد
مایه خمیر نصف ق غ
معادل 2گرم
(از سالم بودنش مطمئن باشید)
نمک 2پینچ
(توی ویدئو مقدار دو پینچ رو توضیح دادم)
زیره و رازیانه
یک ق غ از هرکدوم
(البته من رازیانه نداشتم،فقط زیره ریختم)
از اونجایی که کیفیت آردها با هم فرق میکنه لطفا به بافت خمیر توجه کنید و به مقدار شیر در کپشن بسنده نکنید
مقدار شیری که برای ارد نانوا لازمه،بامقدارشیری که برای آرد سفید
لازمه متفاوته،پس به این نکات لطفا توجه کنید
شیر رو کم کم اضافه کنید،خمیر بایدبعد ازاضافه کردن کامل موادکمی چسبنده باشه و با ورز دادن چسبندگیش رو میگیریم،از ورز دادن بیش از حد هم خودداری کنید که در نهایت کلوچه ها سفت و خشک نشن
حتما اجازه بدید خمیر حداقل سه تا چهار ساعت استراحت کنه(میتونید ظرف رو زیر پتو بذارید)