طرز تهیه کبسه مرغ آسان است و بهراحتی میتوانید در خانه به سبک رستوران آن را تهیه کنید. کبسه مرغ یکی از غذاهای ملی عربستان محسوب میشود و همراه با بادام سرخ شده و کشمش، برگ جعفری و سس ماست سرو میشود. با اینکه این غذا مخصوص عربستان است، اما در اکثر کشورهای خاورمیانه مصرف میشود. مثل اکثر غذاهای خاورمیانه، کبسه مرغ هم از برنج و گوشت تشکیل شده است.
طرز تهیه کبسه مرغ
در طرز تهیه کبسه مرغ به سس ماست لیمویی نیاز داریم که مواد آن عبارتند از:
- یک و یک و نیم فنجان ماست ساده ی
- آب یک عدد لیمو
- 2 قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده
- یک عدد فلفل هندی
- نمک کوشر
برای تهیه مرغ هم به مواد زیر نیاز داریم:
- 6 عدد ران مرغ با پوست و استخوان
- نمک کوشر و فلفل ریز تازه
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون اصل
- 1 عدد پیاز بزرگ خرد شده
- 3 حبه سیر له شده و خرد شده
- 2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه خرد شده
- 2/1 فنجان هویج رنده شده
- 1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
- 1 قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
- 2/1 قاشق چایخوری زردچوبه
- 2 عدد گوجهفرنگی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری خمیر گوجهفرنگی
- 3 عدد پوست پرتقال بهاضافه آب یک عدد پرتقال
- 3 فنجان آب مرغ خانگی
- 5 عدد هل خرد شده
- 4 حبه سیر کامل
- 2 عدد چوب دارچین
- 2 عدد برگ بو
- 1 و 2/1 فنجان برنج خیس شده در آب (بهتر است برنج باسمتی باشد که 45 دقیقه در آب خیس شده باشد)
- دو فنجان روغن دانه گلرنگ
- 2/1 فنجان بادام کاملاً پوست گرفته شده
- 2/1 فنجان کشمش طلایی
- 2/1 فنجان جعفری تازه برای تزیین
دستور تهیه
طرز تهیه کبسه مرغ شامل 8 مرحله است که باید هر مرحله را به دقت انجام دهید:
مرحله اول
در مرحله اول باید سس ماست را تهیه کنید: در یک ظرف بزرگی، ماست، پوست و آب لیمو، جعفری و فلفل قرمز را هم بزنید. نمک را هم اضافه کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
مرغ را تهیه کنید: فر را از قبل با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. مرغ را با نمک و فلفل مزهدار کنید. روغن زیتون را در یک تابه بزرگ بر روی شعله حرارت متوسط قرار دهید. مرغ را در روغن زیتون سرخ کنید تا طلایی رنگ شود، تقریباً دو دقیقه برای هر طرف مرغ کافی است. مرغ را از ظرف بردارید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
زیر شعله گاز را کم کنید و پیاز، سیر، زنجبیل، هویج، زیره، گشنیز و زردچوبه را اضافه کنید. مواد را گاهی اوقات هم بزنید تا در طی 3 تا 5 دقیقه تفت دادن نرم شوند. گوجهفرنگی، خمیر گوجهفرنگی، پوست پرتقال و آب پرتقال، چوب دارچین، هل، سیر و برگ بو را اضافه کنید.
مرحله چهارم
مرغ را بردارید و پوست آن را بگیرید و در مایعی که در مرحله سوم گفتیم اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 25 دقیقه بپزد.
مرحله پنجم
مرغ را از مایع پخت بردارید و بر روی ورق روغنی قرار دهید. دمای فر را تا 275 درجه سانتیگراد کاهش دهید و مرغ را به مدت 18 تا 20 دقیقه در فر بپزید.
مرحله ششم
برای آماده کردن برنج، تابه حاوی مواد مایع را بر روی شعله ملایم قرار دهید و اجازه دهید به جوش آید. برنج را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط بپزید و با نمک و فلفل مزهدار کنید.
مرحله هفتم
روغن گلرنگ را در یک تابه کوچک حرارت دهید تا دمای آن به 325 درجه برسد. بادام را اضافه کنید و تا زمانی که رنگ بادام قهوهای طلایی شود آن را به مدت 3 تا 5 دقیقه حرارت دهید. بادام را بردارید و روغن آن را بگیرید. کشمش را هم به تابه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا کشمشها پف کنند. سپس کشمش را هم مثل بادام بردارید و اجازه دهید روغن آن گرفته شود.
مرحله هشتم
برای سرو، برنج را در بشقاب بریزید و مرغ را روی برنج بگذارید. روی غذا را با بادام و کشمش، جعفری تازه تزیین کنید و با سس ماست لیمویی میل کنید.