طرز تهیه چی کوفته یکی از غذاهای مشهور ترکیه است. ترکیب اصلی این کوفته، بلغور است. البته، ترکیب ادویه، روغن زیتون، رب فلفل قرمز، رب انار و آب لیمو در کنار هم معلوم است که خوشمزه میشود و طعم فوقالعادهای را بهوجود میآورد. چی کوفته مخصوص روزهای تابستان است. میتوانید این کوفته را درست کنید و در فریزر نگهداری کنید.
طرز تهیه چی کوفته
طرز تهیه چی کوفته یکی از غذاهای مشهور خیابانی در ترکیه است و کاملاً غذای مناسبی برای گیاهخواران است. چی کوفته را به راحتی میتوانید در خانه تهیه کنید.
مواد لازم
در طرز تهیه چی کوفته به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم برای خمیر کوفته
- 150 گرم بلغور ریز (1 فنجان)
- 150 گرم آب جوشیده (2/3 فنجان
- 2 قاشق چایخوری نمک
- نصف یک عدد پیاز
- 2 قاشق غذاخوری رب فلفل قرمز (میتوانید به جای رب فلفل از رب گوجهفرنگی استفاده کنید)
- 25 میلیلیتر روغن زیتون (2 قاشق غذاخوری)
- 1 قاشق غذاخوری رب انار یا 1 قاشق غذخوری سرکه بالزامیک + نصف قاشق چایخوری شکر
- 1 عدد لیمو
- 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- 1 قاشق چایخوری سماق + نصف قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری زیره سیاه
- 10 شاخه جعفری (فقط برگ جعفری)
مواد لازم برای پیچیدن کوفته
- کاهو
- ترشی یا خیارشور
- نان لواش
- یک عدد لیمو
- شربت انار
دستور تهیه
- در طرز تهیه چی کوفته، ابتدا بلغور، آب جوشیده و 1 قاشق غذاخوری نمک را در یک کاسه بریزید. یک حوله یا پوشش پلاستیکی روی کاسه بگذرید و اجازه دهید مواد به مدت 10 دقیقه استراحت کند. سپس با چنگال مواد را له کنید.
- پیاز را خرد کنید و در یک کاسه بریزید و 1 قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. روی آن آب یخی بریزید و 10 دقیقه منتظر بمانید. سپس، پیاز را آبکشی کنید و پیاز را زیر آب بگیرید و با حوله کاغذی پیاز را خشک کنید. این مرحله برای کاهش تلخی پیاز خرد شده خیلی مهم است، بنابراین حتماً این مرحله از طرز تهیه چی کوفته را انجام دهید.
- پیاز خرد شد]ف رب، روغن زیتون، رب انار، نیمی از آب لیمو ادویهها را به بلغور اضافه کنید.
- با استفاده از همزن دستی با سرعت پایین، مخلوط بلغور را به مدت 3 دقیقه هم بزنید. خمیر کوفته باید چسبنده باشد طوری که هنگام فشار دادن با دست شکل آن تغییر کند.
- اگر خمیر چی کوفته خشک باشد، بقیه آب لیمو را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. اگر خمیر بیش از حد خشک باشد و شکل آن تغییر نکند، میتوانید کمی آب سرد به خمیر اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا انسجم مورد نظر را به دست آورید.
- در نهایت، جعفری را خرد کنید و به خمیر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- در طرز تهیه چی کوفته، یک مشت از خمیر را بردارید و بین انگشتتان محکم فشار دهید. اگر مخلوط کوفته بیش از حد چسبنده باشد، قبل از شکل دادن به خمیر به دستتان کمی آب بزنید و دستتتان را خیس کنید. اگر خمیر بیش از حد خیس باشد و نتوانید خمیر را شکل دهید، گرم بلغور اضافی را در 1/4 فنجان آب جوشیده خیس کنید، به مدت 10 دقیقه خیس کنید و با بلندر آن را مخلوط کنید.
- تقریباً با این مقدار خمیر چی کوفته میتوانید تقریباً 20 عدد چی کوفته تهیه کنید. چی کوفتهها را داخل بشقاب بچینید و به مدت 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید.
نحوه چیدن کوفته
- کاهوها را خوب بشویید و خشک کنید. چند عدد خیارشور و لیموی برش خورده را رو کاهوها قرار دهید. چی کوفته را به همراه نان لواش، شربت انار، لیمو هر طور که دوست دارید سرو کنید.
https://picniconabroom.com/cig-kofte/