طرز تهیه نان پیشی یکی از نانهای توپی سرخ شده است که در کشور ترکیه برای صبحانه سرو میشود. اگر عاشق نان گرم و نرم برای صبحانه هستید، پس نان پیشی کاملاً برای شماست. این نان را میتوانید با پنیر، خیار و گوجهفرنگی، زیتون و تخممرغ میل کنید.
طرز تهیه نان پیشی
در طرز تهیه نان پیشی به مواد زیر نیاز داریم:
- 375 گرم آرد چند منظوره (1 و 2/3 فنجان)
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 5 گرم خمیر مایه فوری (1 و نیم قاشق چایخوری)
- 185 میلیمتر شیر کامل (3/4 فنجان)
دستور تهیه
در طرز تهیه نان پیشی ابتدا خمیر را درست میکنیم:
طرز تهیه خمیر
آرد را در یک کاسه بزرگ بریزید. نمک در یک طرف و خمیر مایه را در طرف دیگر بریزید. بهآرامی شیر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا ولرم شود. نباید دمای شیر بیشتر از 43 درجه سانتیگراد (110 درجه فارنهایت) شود. شیر را در آرد بریزید و هم بزنید. خمیر را با انگشتتان در یک جا جمع کنید، اگر نمیتوانید خمیر را در یک جا جمع کنید، کمی شیر اضافه کنید (1 قاشق غذاخوری) و تا زمانی که خمیر صاف و یکدست شود، به آرامی هم بزنید.
خمیر را ورز دهید
روی سطح کار کمی روغن بزنید و خمیر را روی آن قرار دهید. خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و به شکل توپ دربیاورید. اگر خمیر زیاد چسبنده باشد، میتوانید در حین ورز دادن کمی روغن به آن اضافه کنید. خمیر را در داخل کاسه روغنی نسبتاً بزرگی قرار دهید و آن را بپوشانید. کاسه را در جای گرمی قرار دهید. فر را با حرارت 50 درجه سلسیوس (120 درجه فارنهایت) به مدت چند دقیقه روشن کنید تا فر گرم شود. خمیر باید به مدت 1 ساعت بماند تا حجم آن دو برابر شود.
شکل دادن نان پیشی
در این مرحله از طرز تهیه نان پیشی، خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت خمیر را رول کنید. با انگشتانتان، تو رفتگی کوچکی را در وسط خمیر توپی شکل ایجاد کنید. هر خمیر را با فاصله روی سینی فر قرار دهید. توپها را با یک حوله بپوشانید و به مدت 30 دقیقه صبر کنید. لازم نیست حجم خمیر دو برابر شود، کمی پف کند کافی است.
سرخ کنید!
روی یک بشقاب دو لایه دستمال کاغذی بگذارید. در تابهای تا بیش از 1/3 تابه روغن بریزید. تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید، دمای روغن باید 180 درجه سانتیگراد (355 درجه فارنهایت) شود. هر طرف خمیر را به مدت 5 دقیقه سرخ کنید. بعد از اینکه خمیرها را سرخ کردید روی بشقاب قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. فوراً سرو کنید.
بکینگپودر یا خمیرمایه؟
در طرز تهیه نان پیشی دو نوع نان پیشی وجود دارد. یک نوع نان پیشی که به زبان ترکی کابارتما توزلو پیشی نامیده میشود به جای خمیرمایه از بکینگپودر استفاده میشود. این نوع نان پیشی سبکتر و تردتر است.
در نوع دیگر نان پیشی که مایالی پیشی نامیده میشود از خمیرمایه استفاده میشود که طرز تهیه آن را در این مقاله توضیح دادم. این نانها متراکمتر از نان پیشی با بکینگپودر هستند.
https://picniconabroom.com/pisi/