با من همراه باشید با طرز تهیه گام به گام نان فوگاس فرانسوی
در پست های قبلی باهم طرز تهیه نان سوخاری، نان ویانا، نان شیر، نان برنجی و نان شیرمال این شما و طرز تهیه فوگاس فرانسوی
خیلی وقت بود که چشمم دنبال فوگاس بود فوگاس نام یه نون خوش طعم و مقوی فرانسویه که البته به خاطر وجود ادویه جات در اون ممکنه باب طبع بعضیها نباشه .منم به خاطر همین بود که تا حالا درستش نکرده بودم اما دیروز تصمیم گرفتم با مزه های ملایم بپزمش که تو ذوقمون نخوره .نتیجه خوب بود و جای همگی خالی بچه ها همون اول با تخم مرغ آبپز و گوجه و خیارشور نصفشو نوش جان کردن
نان فوگاس
آرد نان ۳۳۰ گرم
آرد کامل ۷۰ گرم
آب ۲۳۰ گرم
لوین ۱۰۰ گرم
نمک ۷ گرم
روغن زیتون ۱۰ گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
زیتون خرد شده دو قاشق غذاخوری
زردچوبه و آویشن و رزماری هر کدون یک قاشق چایخوری
و فلفل و پودرسیر و ریحان در صورت دلخواه(من این سه قلم رو نریختم)
لوین رو دو بار فید کردم :
بار اول ۱۲ شب نسبت یک یک یک (۵گرم استارتر+۵گرم آرد نان+۵گرم آب بدون کلر)
بار دوم ساعت ۶ صبح نسبت یک هفت هفت(۸ گرم از لوین اول +۵۶ گرم آرد نان+۵۶ گرم آب بدون کلر)
دو ساعت قبل از به پیک رسیدن لوین اتولیس رو انجام دادم
تا به پیک رسید ۱۰۰ گرم جدا کردم زدم به اتولیس و ۵ دقیقه ورز
نیم ساعت بعد نمک ،روغن،و تمام مواد مزه رو به خمیر اضافه کردم و پنج شیش دقیقه ورز
سه استرچ اند فولد درون کاسه به فاصله ی ۴۰ دقیقه(خمیر رو دور تا دور از اطراف به سمت بالا کشیدم و روی مرکز اون برگردوندم)
درپوش ظرف رو گذاشتم و اجازه دادم تا در هوای گرم و مرطوب(یه لیوان آبجوش کنارش و یه پلاستیک روی لیوان و کاسه ی خمیر)استراحت کنه تا دو برابر بشه (حدود سه چهار ساعت)
خمیر رو به دو قسمت مساوی تقسیم کردم و چونه کردم.روی چونه هارو آرد سمولینا پاشیدم و با پارچه پوشوندمو روی اون پلاستیک کشیدم
یک ساعت و نیم بعد چونه هارو آغشته به آرد سمولینا کردم و به شکل دلخواه پهن کردم و با چاقوی تیز یا پیتزابر و قیچی روش طرح دادم.روی خمیرهارو پوشوندم و نیم ساعت استراحت دادم
در این مدت استراحت فر رو با دمای ۲۵۰ درجه روشن کردم تا حسابی داغ بشه.سپس اونارو به مدت ۱۲ دقیقه در فر گذاشتم
بعد از پخت روی نان ها کره ی سبزیجات مالیدم