طرز تهیه نان فوکاچیا با خیلی از نانهای دیگر فرق میکند و یکی از دلایلی که فوکاچیا این همه خوشمزه است این است که خمیر به مدت زیادی در یخچال میماند! در این نان، خمیر به مدت 18 تا 48 در یخچال میماند، البته میتوانید این زمان را کوتاهتر کنید و به سه ساعت برسانید.
طرز تهیه نان فوکاچیا
طرز تهیه نان فوکاچیا برای کسانی که به تازگی آشپزی میکنند عالی است و مطمئن باشند نان خوشمزهای تهیه خواهند کرد. حتماً میپرسید چرا؟ خوب چند دلیل برایتان میاورم:
- در طرز تهیه نان فوکاچیا نیازی به ورز دادن نیست و در طی 5 دقیقه با ترکیب مواد میتوانید خمیر را درست کنید.
- برای تهیه این نان به هیچ گونه دستگاهی نیاز نداریم، هیچ ترفند خاصی لازم نیست و نیاز به اندازهگیری دقیق هم نداریم.
مواد لازم
- 4 فنجان (512 گرم) آرد چند منظوره یا آرد نان
- 2 قاشق غذاخوری نمک کوشر (10 گرم)
- 2 قاشق چایخوری مخمر فوری (8 گرم)
- دو فنجان (455 گرم) آب ولرم (ترکیب نصف فنجان آب جوش و یک و نیم فنجان آب سرد)
- کره برای چرب کردن
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- کمی نمک دریایی
- یک تا قاشق چایخوری برگ رزماری (اختیاری)
دستور تهیه
طرز تهیه نان فوکاچیا شامل مراحل زیر است:
1. در یک کاسه بزرگی، آرد، نمک و مخمر فوری را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه کنید. با استفاده از یک کاردک پلاستیکی، مواد را آنقدر هم بزنید تا خمیر توپی چسبندهای بهدست آید. سطح خمیر را با روغن زیتون کمی چرب کنید. کاسه را با یک حوله تمیز بپوشانید و به مدت حداقل 12 ساعت تا 3 روز در یخچال بگذارید.
نکته مهم: چرب کردن خمیر با روغن زیتون در این مرحله از طرز تهیه نان کاپوچیا از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر خمیر به اندازه کافی چرب نشده باشد، به احتمال زیاد خمیر خشک شود.
- یک تابه 9 در 13 اینچی را با کاغذ روغنی بپوشانید و یا با کره آن را چرب کنید یا از اسپری پخت نچسب استفاده کنید.
- 2 قاشق غذاخوری روغن در وسط تابه یا قالبتان بریزید. به کمک دو چنگال، کنارههای خمیر را به سمت وسط خمیر بکشید. دوباره به مدت 2 تا 4 ساعت به خمیر دست نزنید که این زمان به دمای محیط بستگی دارد.
- یک سینی در وسط فر قرار دهید و فر را از قبل با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید. اگر از رزماری استفاده میکنید، در این مرحله از طرز تهیه نان فوکاچیا کمی رزماری روی خمیر بپاشید. یک قاشق غذاخوری روغن روی خمیر بریزید. دستتان را به روغن آغشته کنید و سپس به کمک انگشتانتان خمیر را به سمت پایین فشار دهید. این کار باعث ایجا گودی عمیق در خمیر میشود. خمیر را طوری در قالب پخش کنید که کل قالب پر از خمیر شود. روی خمیر کمی نمک دریایی بپاشید.
- قالب را داخل فر بگذارید و خمیر را به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزید تا یک طرف آن طلایی و ترد شود. بعد از اینکه نان فوکاچیا داخل فر پخته شد، نان را از فر بیرون بیرون بیاورید و اجازه دهید سرد شود. 10 دقیقه منتظر بمانید سپس نان را برش بزنید.
https://alexandracooks.com/2018/03/02/overnight-refrigerator-focaccia-best-focaccia/