طرز تهیه میگو پلو یکی از خوشمزهترین و مشهورترین غذاهای ایرانی است که به شکلهای مختلفی پخته میشود. میگو پلو یکی از مشهورترین غذاهای استانهای جنوبی است. در واقع میگو پلو مخصوص استان بوشهر است. میگو هنگام ترکیب شدن با برنج بسیار خوشمزه میشود، اما بهتر است میگو و برنج را بهصورت جداگانه بپزید تا غذایتان ظاهر زیباتری داشته باشد.
طرز تهیه میگو پلو
در طرز تهیه میگو پلو به مواد زیر نیاز داریم:
مواد لازم
- 200 گرم میگو
- 2 فنجان برنج
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 4 قاشق غذاخوری کره
- نصف قاشق چایخوری پودر سیر
- نصف قاشق چایخوری ادویه متفاوت برای مزهدار کردن میگو
- نصف قاشق چایخوری پودر پاپریکا
- نمک و پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
- زعفران دمکرده به مقدار لازم
دستور تهیه
طرز تهیه میگو پلو بهصورت مراحل زیر است:
مرحله اول
برای اینکه میگو را بپزید، باید قبل از هر چیزی تمیز کردن میگو را بلد باشید. برای این کار باید ابتدا قسمت سیاه پشت میگو را بردارید. بعد از اینکه میگوها را شستید، آنها را در یک کاسه مناسبی بریزید و پودر پاپریکا و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. برای مزهدار کردن بقیه ادویهها، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید.
مرحله دوم
میگوها را خوب ماساژ بدهید تا تمام ادویهها وارد گوشت میگو شود.روی کاسه حاوی میگو سلفون بکشید و به مدت 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا بوی بد میگو از بین برود.
مرحله سوم
بعد از یک ساعت:
- میگوها را از یخچال بیرون بیاورید.
- پیازها را خرد کنید و یک تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو، زعفران را به پیاز اضافه کنید.
مرحله چهارم
پیازها را به مدت 1 الی 2 دقیقه دیگر تفت دهید تا با زعفران خوب مخلوط شوند. سپس پیاز را از تابه بردارید، دوباره کمی روغن به تابه اضافه کنید و میگوها را به تابه اضافه کنید و خوب سرخ کنید.
مرحله پنجم
سپس بقیه زعفران و پیاز سرخ شده را به میگوها اضافه کنید و میگوها را کمی دیگر سرخ کنید. در این مرحله از طرز تهیه میگو پلو اگر میخواهید کمی زرشک هم به میگو اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
مرحله ششم
در طرز تهیه میگو پلو، برنج را میتوانید یا با شوید بپزید و یا بدون شوید بپزید. من برنج را خیس میکنم، سپس قابلمه پر از آب را روی شعله گاز میگذارم و منتظر میمانم آب بجوشد، وقتی آب به جوش آمد، کمی نمک به آب اضافه میکنم و برنج خیس شده را در آن میریزم.
مرحله هفتم
وقتی برنج کمی نرم شد، برنج را آبکشی کنید. حالا در قابلمه کمی روغن بریزید و برای ته دیگ کمی نان و یا سیبزمینی در قابلمه بگذارید. برنج را هم روی ته دیگ بریزید و در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و منتظر بمانید تا برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
نحوه سرو میگو پلو
بعد از اینکه برنج دم کشید، برنج را در دیس بکشید و میگوی سرخ شده را روی برنج بریزید و سرو کنید. این کار باعث میشود تا میگو پلویتان ظاهر بهتری پیدا کند.
https://cookingcounty.com/meygoo-polo/