طرز تهیه ملوماکرونا را حتماً باید امتحان کنید. ملوماکرونا یکی از مشهورترین شیرینیها در یونان مخصوصاً در تعطیلات کریسمس است که بوی دارچین و جوز هندی آن از هر خانهای به مشام میرسد. این کوکی عسلی یونانی یا همان ملوماکرونا بسیار سریع پخته میشود و حتی درست کردن آن نیز سرگرمکننده است!
طرز تهیه ملوماکرونا
در طرز تهیه ملوماکرونا برای پخت کوکی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم برای کوکی
- 2 فنجان روغن زیتون
- 1 فنجان شکر
- نصف فنجان نصف فنجان آب پرتقال
- پوست پرتقال از یک عدد پرتقال
- یک قاشق چایخوری دارچین
- 1/4 قاشق چایخوری میخک آسیاب شده
- 7 و نیم فنجان آرد
- 2 قاشق غذاخوری بکینگپودر
- 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین
مواد لازم برای تهیه شربت
- 2 فنجان عسل
- 2 فنجان شکر
- 2 فنجان آب
- 1 عدد چوب دارچین
مواد لازم برای تاپینگ
- نصف فنجان گردوی خرد شده بسیار ریز
- 1 قاشق چایخوری دارچین
دستور تهیه
در طرز تهیه ملوماکرونا از هیچ گونه روغن گیاهی استفاده نمیشود. البته در ملوماکرونای سنتی از روغن ذرت یا دیگر روغنهای گیاهی استفاده میشود. اما توصیه من این است که در تهیه این کوکی از روغن گیاهی به جز روغن زیتون استفاده نکنید.
در ظرف بزرگی، روغن زیتون، آب پرتقال، شکر، یک قاشق چایخوری دارچین و پوست پرتقال را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در ظرف دیگری، آرد را الک کنید و با بکینگپودر و جوش شیرین مخلوط کنید. آرد را به تدریج به ترکیب روغن زیتون اضافه کنید و در عین حال با یک قاشق چوبی هم بزنید. همه مواد را یکجا نریزید، با قاشق هم بزنید و آرد را آنقدر اضافه کنید تا خمیر صاف شود. خمیر نباید خشک باشد. خمیر را کمی ورز دهید، اما بیش از حد ورز ندهید.
خمیر را در ظرف بزرگی بگذارید و روی آن را بپوشانید تا خمیر به مدت 20 دقیقه استراحت کند.
بعد از 20 دقیقه، خمیر را به توپهایی به اندازه گردو تقسیم کنید. خمیرها باید به شکل بیضی دربیاند. با چنگال روی خمیرها را سوراخ کنید. این کار برای این است که عسل بهتر بتواند در کوکی نفوذ کند.
در این مرحله از طرز تهیه ملوماکرونا، کوکیها را بر روی فویل آلومینیومی قرار دهید و در فر به مدت 25 دقیقه بپزید. کوکیها باید طلایی شوند. کوکیها را نباید زیاد بپزید، چون شربت را به خود جذب نمیکنند.
وقتی همه کوکیها پخته شدند، کوکیها را در ظرف بزرگی بریزید و کوکیها را طوری برگردانید که قسمت پایینی کوکی رو به بالا باشد. سپس اجازه دهید کوکیها سرد شوند. قبل از اینکه شربت را بریزید باید مطمئن شوید که کوکیها کاملاً سرد شدهاند. تا کوکیها سرد شوند، شربت را آماده کنید. (نکته مهمی که در طرز تهیه ملوماکرونا باید به آن دقت کنید این است که بسیاری از افراد برعکس این عمل میکنند: شربت را درست میکنند و منتظر میمانند تا سرد شود، سپس شربت سرد شده را روی کوکیهای داغ میریزند. اما این کار را فقط زمانی انجام دهید که در مواد کوکی از آرد سمولینا استفاده کرده باشید).
برای تهیه شربت، عسل، شکر، آب و چوب دارچین را اجازه دهید به مدت 3 دقیقه بجوشند. کف آن را بردارید.
وقتی شربت به جوش آمد، در حالیکه داغ است، روی کوکیها بریزید. مطمئن باشید که روی همه کوکیها شربت عسل ریختهاید. بعد از ریختن شربت باید 2 الی سه ساعت صبر کنید تا شربت به خوبی جذب کوکی شود.
در این میان، گردو را با دارچین مخلوط کنید. مخلوط گردو و دارچین را روی مواد بریزید.
مدت ماندگاری ملوماکرونا
- ملوماکرونا ماندگاری طولانیمدتی دارد و حداقل به مدت 3 هفته میتوانید آن را نگه دارید. میتوانید این کوکی را در ظرف دربسته بگذارید و در دمای اتاق نگهداری کنید. هر چقدر بیشتر بماند، مزه آن بهتر میشود.
- میتوانید قبل از افزودن شربت آن را فریز کنید. این کوکی را میتوانید به مدت 6 ماه در فریزر نیز نگهداری کنید.
Melomakarona: Authentic Greek Christmas Honey Cookies – olivetomato