از خواصش مربای تمشک بگم که تمشک سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.یبوست مزاج را معالجه می کند.برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
مربای تمشک
مواد لازم:
تمشک ۱کیلوگرم
شکر ۱.۵کیلوگرم
آب یک الی یک و نیم لیوان دسته دار
گلاب یا عرق بهارنارنج(در صورت تمایل) نصف لیوان دسته دار
طرز تهیه:
ابتدا تمشک و شکر و اب رو باهم مخلوط کنید و بذارید روی شعله ی کم.درش رو بذارید تا کم کم بجوشه و تمشک آب پس بده و شکر حل بشه.
نکته:میتونید به مدت چند ساعت شکر رو روی تمشک ها بپاشید و بذارید تو یخچال درش رو ببندید تا تمشک آب پس بده.اینجوری دیگه احتیاج به اضافه کردنه اون یک لیوان آب نیست!
هرازگاهی در قابلمه رو بردارید و تمشک رو هم بزنید تا ته نگیره.
اگر روی مربا کف کرد کف رو با کفگیر بگیرید.
بیست دقیقه ی آخر در قابلمه رو بردارید و گلاب یا عرق بهار رو بهش اضافه کنید و بذارید بدون در بجوشه تا آبش کم بشه و غلیظتر بشه.
نکته:هرچه مربا غلیطتر بشه موندگاریش بیشتره.
نکته:اگر مرباتون بعد از سرد شدن بیشت از حد غلیظ و سفت شد نگران نباشید،میتونید دوباره بذارید روی گاز و یکی دو لیوان اب بهش اضافه کنید تا دوباره بجوشه و نرم تر بشه.
بعد از یک الی یک و نیم ساعت که جوشید مربای ما آمادست.
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
منبع: fabfood4all
@ashpaz.banoo.irani