طرز تهیه مانتی یکی از غذاهای سنتی آسیایی است که از گوشت بره، گوشت گاو یا گوشت گوسفند تهیه میشود و در سوپ سبزیجات پخته میشود. مانتی به روشهای مختلفی پخته میشود. برخی مانتی را با توپکهای گوشتی که در خمیر گذاشته میشوند تهیه میکنند و سپس در سوپ میپزند. برخی دیگر گوشت چرخ کرده را به شکل توپ درمیآورند و در سوپ میریزند. ریشه اصلی این غذا مشخص نیست. برخی افراد ادعا میکنند که مانتی برای اولین بار در قصر امپراطوری چین معرفی شده بود. این غذا آنقدر مشهور است که تبدیل به یک غذای staple شناخته شده است.
طرز تهیه مانتی
طرز تهیه مانتی در کشورهای مختلف متفاوت است. مانتی ترکیه از گوشت چرخ کرده، پیاز، جعفری، آرد چند منظوره، نمک و فلفل تشکیل شده است. در کشور ارمنستان، مانتی را با گوشت بره یا گاو و برنج تهیه میکنند. در کشور ازبکستان نیز مانتی با گوشت بره و برنج تهیه میشود.
مواد لازم برای مانتی ترکیه
- دو فنجان آرد
- نمک و فلفل برای مزهدار کردن
- نصف قاشق چایخوری نمک
- دو عدد پیاز
- 1 قاشق غذاخوری فلفل قرمز خرد شده
- دو عدد تخممرغ
- 1 قاشق غذاخوری سیر خرد شده
- 250 گرم گوشت چرخ کرده گاو
- نصف قاشق چایخوری آب در صورت نیاز
- 3 قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- 8 اونس ماست ساده
طرز تهیه
طرز تهیه مانتی ترکیه بهصورت مراحل زیر است:
مرحله اول: آماده کردن خمیر
در اولین مرحله از طرز تهیه مانتی ترکیه، سطح خمیر را برای درست کردن خمیر تمیز کنید. آرد و نمک را مخلوط کنید و وسط آرد را خالی کنید و تخممرغها را به آن اضافه کنید. با دستتان خمیر را ورز دهید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. بهتدریج و همزمان با ورز دادن، آب را اضافه کنید. خمیر را به مدت 8 الی 10 دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدستی به دست بیاید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت 35 دقیقه کنار بگذارید.
مرحله دوم: آماده کردن گوشت
پیازها را رنده کنید و آب پیاز را بگیرید. گوشت چرخکرده، پیاز، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و با استفاده از قاشق مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: فیلینگ مانتی
خمیر مانتی را با وردنه روی سطح آردپاشی شده صاف کنید و ضخامت آن را به 1 و نیم میلیلیتر برسانید. در حقیقت، خمیر را به شکل مربعهای کوچک ببرید که اندازه هر کدام 2 اینچ باشند. کمی از مخلوط گوشت چرخ کرده را وسط هر خمیر قرار دهید. سپس، هر خمیر را در قسمت بالای خمیر گره بزنید و فشار دهید تا گوشت چرخ کرده بهصورت کامل در خمیر قرار داده شده باشد.
مرحله چهارم: سس مانتی
روغن را در تابه بریزید و تکههای فلفل قرمز را داخل آن بریزید و زیر حرارت را روشن کنید تا رنگ تکههای فلفل قرمز تغییر کند. مواظب باشید تکههای فلفل قرمز نسوزد. ماست و سیر را ترکیب کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پختن مانتی
در یک تابه کمی آب همراه با نمک و روغن بریزید و زیر حرارت را روشن کنید تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، مانتیها در آن بریزید و منتظر بمانید تا فیلینگ مانتی دیگر صورتی رنگ نباشد. خمیر باید بین 20 تا 25 دقیقه بپزد.
نحوه سرو مانتی ترکیه
مردم ترکیه برای سرو مانتی، مانتیها را در بشقاب میچینند. سپس سس ماست را روی مانتی میریزند و روی آن کمی هم روغن داغ میریزند. غذای ما آماده است.
https://cookingcounty.com/manti-recipe/