طرز تهیه ماست لبو مجلسی یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که رنگ دلربای آن نظر هر کسی را در سفره به خودش جلب میکند. نام اصلی این دسر، بورانی لبو است. ریشه بورانی به دوره ساسانیان برمیگردد. داستان بورانی به پورانداخت نخستین پادشاه زن ایران نسبت داده شده است. ظاهراً پورانداخت سرماخوردگی بسیار شدیدی گرفته بوده و از آشپز خود میخواهد تا غذای ویژهای برای او تهیه کند. در این میان، آشپز برای او غذایی میآورد که نام آن را به خاطر پادشاه آن دوره، پورانی (پوراندخت) میگذارند که بعدها با ورود اسلام به ایران، بورانی تلفظ میشود.
طرز تهیه لبو ماست مجلسی
طرز تهیه لبو ماست مجلسی بسیار راحت است و با درست کردن آن در مجالستان همه مهمانان متوجه خوش سلیقه بودن شما خواهند شد.
مواد لازم
- 500 گرم چغندر (تقریباً 2 الی 3 عدد)
- 500 گرم ماست غلیظ
- 1 الی دو قاشق غذاخوری آب لیمو برای مزهدار کردن
- کمی نمک
- یک شاخه برگ نعناع تازه یا نصف قاشق چایخوری برگ نعناع خشک شده
- فلفل سیاه
طرز تهیه
اگر میخواهید ماست لبو مجلسی را با چغندر پخته آماده کنید، بهصورت زیر عمل کنید:
- ابتدا در تابهای آب بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
- چغندرها را خوب بشویید و ریشه آنها را ببرید.
- در این مرحله از طرز تهیه ماست لبو مجلسی، چغندرها را نصف کرده و داخل آب در حال جوش بگذارید. منتظر بمانید تا چغندرها به مدت 20 دقیقه یا بیشتر بپزند (زمانی که چاقو به راحتی در چغندر فرو رفت چغندر کاملاً پخته شده است).
- بعد از اینکه چغندرها پخته شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید و منتظر بمانید تا سرد شوند.
- پوست چغندر را جدا کنید و سپس با رنده آن را خرد کنید. من همیشه در این مرحله از طرز تهیه ماست لبو مجلسی از دستکش استفاده میکنم.
اگر میخواهید طرز تهیه ماست لبو مجلسی را بدون پختن چغندر امتحان کنید:
- چغندرها را خوب بشویید و ریشه آن را جدا کنید.
- بعد از اینکه پوست چغندر را جدا کردید، با رنده آن را خرد کنید.
در ادامه مراحل طرز تهیه ماست لبو مجلسی طبق دستور زیر عمل کنید:
- یک کاسه جادار انتخاب کنید و ماست رو داخل اون بریزید.
- یک قاشق غذاخوری از لبوی رنده شده رو بردارید و بقیه اون رو داخل ماست بریزید. سپس آب لیمو، کمی نمک و کمی فلفل بهش اضافه کنید. مواد رو خوب هم بزنید و کمی از اون رو بچشید. در صورت نیاز کمی آب لیمو و نمک بیشتری به اون اضافه کنید.
- همه مواد رو به ظرف سرو انتقال بدید و لبوی رنده شده رو که نگه داشته بودین رو روی اون بریزید.
- میتوانید برای تزیین از برگ نعناع خشک و یا تازه هم استفاده کنید.
- تا شش ساعت قبل از سرو میتونید در یخچال نگهداری کنید. بهتره در ظرف دربسته بزارید تا طعم و مزهاش تازه بمونه.
نحوه سرو ماست لبو
از قدیم، بورانی ماست لبو مجلسی رو بهعنوان پیش غذا استفاده میکردند. ماهیت خامهای اون باعث شده تا بیشتر در کنار برنج و خورش مصرف بشه. همچنین بیشتر در ماههای سرد زمستونی سرو میشه. بنابراین این پیش غذا رو میتونید در کنار هر نوع برنج و خورشی که دوست دارید میل کنید.
البته میتونید ماست لبو رو با چیپس و یا با انوع فینگر فود نیز میل کنید.
https://www.linsfood.com/borani-laboo-persian-yoghurt-beetroot/