اگر به لبنان سفر کنید مطمئن باشید وارد هر رستورانی شوید سالاد فتوش جزو سالادهای اصلی آن رستوران خواهد بود. طرز تهیه فتوش فقط در لبنان مشهور نیست بلکه در سراسر خاورمیانه مشهور است. این سالاد از سبزیجات فصلی تازه تهیه میشود و با نان پیتای سرخ شده سرو میشود. سالاد فتوش در اصل همان سالاد نان سرخ شده مدیترانهای است که بهطور معمول شامل کاهو، خیار، تربچه و تکههای سرخ شده نان پیتا است. همچنین در برخی از رستورانها از فلفل سبز، پیاز سبز و جعفری هم استفاده میشود.
طرز تهیه فتوش
در طرز تهیه فتوش باید مواد زیر را آماده کنید:
برای سالاد
- یک عدد کاهوی بزرگ خرد شده
- 1 عدد گوجهفرنگی بزرگ خرد شده
- 2 الی سه عدد خیار خرد شده بهصورت مربعی
- نصف یک عدد فلفل سبز خرد شده
- 5 عدد تربچه خرد شده
- 2 عدد پیاز سبز خرد شده
- 4/1 فنجان جعفری خرد شده تازه
برای چاشنی سالاد
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری آب لیمو
2 عدد حبه سیر رنده شده
1 قاشق چایخوری سماق
1 قاشق چایخوری رب انار
2/1 قاشق چایخوری نعناع خشک شده
2/1 قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه برای مزهدار کردن
برای نان پیتای سرخشده
- یک عدد نان پیتای دو لایه که در ابعاد مثلثی بریده شده
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل برای مزهدار کردن
دستور تهیه
در طرز تهیه فتوش مرحله به مرحله پیش بروید:
آمادهسازی چاشنی سالاد
آب لیمو، سیر، سماق، رب انار، نمک و فلفل رو با هم مخلوط کنید. همه مواد رو بهآرامی در روغن زیتون بیزید و هم بزنید تا مواد غیظ شوند. سپس کنار بگذارید.
سرخ کردن نان پیتا
در یک ظرف بزرگ، روغن زیتون را با حرارت متوسط گرم کنید. نان پیتا را اضافه کنید و کمی هم نمک و فلفل بزنید. مرتب هم بزنید تا رنگ نان پیتا طلایی شود که تقریباً 5 الی 7 دقیقه زمان نیاز دارد.
تهیه سالاد
کاهو، گوجهفرنگی، خیار، فلفل سبز، تربچه، پیازهای سبز و جعفری را در یک ظرف بزرگ سرو بریزید. مواد چاشنی را هم روی سالاد بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. نان پیتای سرخشده را هم فوراً قبل از سرو سالاد به آن اضافه کنید.
نکات مهم
- تا میتوانید از مواد تازه برای تهیه سالاد استفاده کنید. شاید در روزهای زمستان تهیه مواد تازه سخت باشد، اما با انتخاب سبزیجات تازه و باکیفیت در طرز تهیه فتوش، سالادی بینظیر خواهید داشت.
- میتوانید مواد چاشنی را در غذاساز تهیه کنید. این کار به ترکیب راحتتر چاشنی کمک میکند و نمیگذارد مواد از هم جدا شوند.
- اگر میخواهید نان پیتا را به جای سرخ کردن بپزید، میتوانید نان، روغن زیتون، نمک و فلفل را به مدت 5 الی 10 دقیقه در دمای 425 درجه سانتیگراد بپزید که به ضخامت نان پیتایی بستگی دارد که استفاده میکنید.
feelgoodfoodie – Lebanese Fattoush Salad