طرز تهیه شیرینی گردویی یکی از خوشمزهترین و مشهورترین شیرینیهای ایرانیها است. این شیرینی خوشمزه به خاطر استفاده از گردو طعم عالی دارد. این شیرینی را میتوانید همراه با چای میل کنید چون کمی خشک است.
طرز تهیه شیرینی گردویی
در طرز تهیه شیرینی گردویی به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 90 گرم سفیده تخممرغ
- 200 گرم پودر قند
- 100 گرم مغز گردو
- 100 گرم کیک اسفنجی
- نصف قاشق چایخوری وانیل
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 1 قاشق غذاخوری روغن
- 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید
دستور تهیه
مراحل طرز تهیه شیرینی گردویی بهصورت زیر است:
مرحله اول
برای آماده کردن شیرینی گردویی، پودر قند، مغز گردو، کیک اسفنجی، پودر کاکائو و وانیل را در غذاساز بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد به شکل پودر دربیایند.
مرحله دوم
حالا ترکیبات خشک را در یک تابه مناسبی بریزید، سپس سفیده تخممرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس، تابه را روی حرارت پایین قرار دهید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گردویی، مواد را به مدت 5 دقیقه و بهصورت مداوم هم بزنید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
نکته: مواد نباید به نقطه جوش برسد.
مرحله چهارم
روغن مایع را به همراه سرکه به تابه اضافه کنید و تا زمانیکه خوب مخلوط شوند مواد را هم بزنید. سپس، خمیر را به مدت 1 ساعت در دمای اتاق استراحت دهید.
مرحله پنجم
15 دقیقه قبل از پایان زمان استراحت خمیر، فر را با دمای 200 درجه سلسیوس روشن کنید و اجازه دهید تا بهطور کامل گرم شود. بعد از این زمان، روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و خمیر را داخل قیف شیرینیپزی بریزید.
مرحله ششم
حالا در این مرحله از طرز تهیه شیرینی گردویی، خمیر شیرینی را به کمک قیف شیرینیپزی روی سینی فر بهصورت دایرهای و با فاصله بگذارید. سپس، با انگشتتان روی سطح خمیر را فشار دهید تا صاف و یکدست شوند. سپس، سینی را در وسط فر قرار دهید.
مرحله هفتم
فوراً بعد از گذاشتن خمیر شیرینی در فر، دمای فر را تا 175 درجه سلسیوس کاهش دهید، سپس اجازه دهید خمیر به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل فر بماند. مدت زمان ماندن خمیر در فر به اندازه شیرینیها بستگی دارد و باید بهصورت کامل بپزد.
نکات مهم برای شیرینی گردویی
- برای نگهداری از این شیرینی، باید یک تکه از نان را در داخل ظرف حاوی شیرینیها بگذارید تا از خشک شدن شیرینیها جلوگیری شود.
- این کیک را میتوانید بدون فر هم تهیه کنید، اما ترک نمیخورد.
- اگر میخواهید شیرینیتان ترک داشته باشد، فرتان باید خیلی داغ باشد.
- اگر وقتی مواد را روی سینی فر میریزید خیلی شل باشد، کمی آرد به مواد اضافه کنید و اگر هم موادتان سفت شده است، کمی سفیده تخممرغ به آن اضافه کنید.
https://cookingcounty.com/walnut-cookies-shirini-gerdooee/