کدوماتون طرفدار شیرینی نارگیلی هستین؟ من خودم که از طرفداراشم پس با من همراه باشید با طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه
همینطور که دارید برای درست کردن شیرینی های خوشمزه در عید آماده می شید توی پست قبلی باهم شیرینی نخودچی درست کردیم و در این پست قراره شیرینی نارگیلی خوشمزه درست کنیم پس با ما همراه باشید.
مواد لازم:
پودر نارگیل چرب یک پیمانه معادل ۶۰گرم
پودر قند (یا پودر شکر) یک پیمانه معادل ۱۷۰ گرم
روغن مایع دو سوم پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۲ تا ۳ عدد (بستگی به کوچیکی یا بزرگی تخم مرغ داره) معادل ۶۰ تا ۹۰ گرم
آبلیمو ۱ ق چ خ
وانیل کمی (من نزدم چون عطر نارگیل دوست دارم)
اگر دیدین غلظت موادتون زیاده میتونین به جای ۲ تا سفیده تخم مرغ از ۳ تا سفیده استفاده کنین ولی سفیده رو کم کم به مواد اضافه کنین که دیگه زیادی غلظتش شل نشه و شیرینی هاتون خیلی پف نکنه.
برای ترک دار شدن شیرینی نارگیلی :
بعد از اینکه سینی شیرینی رو توی فر گذاشتیم المنت بالایی فر یا توستر رو در حد دو دقیقه روشن میکنیم تا رویه شیرینی ها ببنده ( اینجا شیرینی رنگ نمیگیره ها فقط یکم رویه میبنده) بعد با المنت پایین اجازه میدیم شیرینی کامل بپزه ( که خب من توسترم رو روی دمای ۱۰۰ درجه و زمان ۱۰ دقیقه گذاشتم که پخت ) بعد در انتها حدود ۳ تا ۵ دقیقه المنت بالایی (گریل) رو میزنیم تا روی شیرینی ها هم رنگ بگیره و طلایی بشه. ( کل فرایند پخت شیرینی توی فر حدود ۱۵تا۲۰ دقیقه میشه)
.
داغ زدن مهمترین نکته این شیرینیه پس حواستون باشه به اندازه کافی مواد رو داغ بزنین مخصوصا داغ زدن مرحله دوم رو خیلی دقت کنین چون اگه زیادی شیرینی داغ بزنین وسطش لطیف نمیشه و مثل کوکی داخلشم میپزه (مرحله اول بستگی به نرمی پودرقندتون زمان میبره تا کامل حل بشه مرحله دوم حدودا سه ، چهار دقیقه زمان میبره) .
اگه میخواین شیرینی هاتون نرم بمونه بعد از اینکه از فر بیرون آوردین بذارین خنک بشه بعد بذارین توی ظرف در بسته ، که خب توی ظرف در بسته تا یک هفته هم میتونین نگهداری کنین.
شیرینی نارگیلی ۳۰ عدد (حدود ۳۰۰گرم)
ذخیرش کن که واسه عید لازمت میشه
شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی هست که معمولا واسه عید نوروز و شب یلدا استفاده میشه
مواد لازم:
پودر نارگیل ۶۰گرم
شکر ۱۷۰گرم
روغن مایع ۱۰۰گرم
سفیده تخمرغ ۳عدد
آب لیمو ۱قچ
وانیل ⅛قچ
پودر پسته ۵گرم
طرزتهیه:
پودر نارگیل، شکر، نصف روغن مایع و نصف سفیده تخمرغ〰️ بزیر تو میکسر تا خوب مخلوط بشن
نکته غلظت مواد باید پس از مخلوط کردن در حد شله زرد باشه، اگه سفت بود یکم سفیده تخمرغ و روغن اضافه کن و مجددا مواد رو مخلوط کن تا به غلظت مناسب برسه
کتری رو تا نیمه آب کن، بذار روی حرارت زیاد تا جوش بیاد، بعد حرارتو کم کن
مخلوط موادو بریز تو کاسه فلزی
کاسه رو بذار روی کتری تا با بخار آب گرم بشه
حالا شروع به داغ زدن مواد کن
(یعنی موادو با قاشق چوبی مدام زیر و رو کن)
داغ زدن رو ادامه بده تا وقتیکه موادو بین انگشت لمس می کنی، دونههای شکرو حس نکنی(حدود ۳۰ دقیقه)
حالا باقیمونده روغن و سفیده رو به مواد اضافه و با هم ترکیب کن
مجددا موادو داغ بزن تا یکدست بشه
وقتی مایه شیرینی منسجم شد، آب لیمو و وانیل رو اضافه کن و کاسه را از رو بخار آب کنار بذار
نکته
وقتی بخار آب تبخیر شد و به غلظت فرنی رسید و کاملا غلیظ و کشدار شد و از قاشق به صورت پیوسته ریخت مواد حاضره
مواد داخل کاسه را بریز تو یه ظرف دیگه و حدود یساعت بذار تو دمای محیط تا ولرم بشه (داخل یخچال نذار)
فر رو با دمای ۱۷۰ درجه روشن کن
(فر برقی حالت کانوکشن و ۱۶۰ درجه)
سینی فرو با کاغذ روغنی پوشش بده و چرب کن
مایه شیرینی رو بریز تو قیفِ بدون ماسوره و با فاصله روی سینی فر قیف بزن
برای اینکه روی شیرینی ها گنبدی نشه، انگشتت رو چرب و روی شیرینی ها رو صاف کن
روی شیرینی رو با کمی پودر پسته تزیین کن
حدود ۲۰ دقیقه بذارش تو فر تا بپزه
اگه بخای روی شیرینی ها ترک بخوره، پایان پخت چند دقیقه گریل رو روشن کن
در نهایت شیرینی ها رو از فر خارج و صبر کن تا خنک بشه سپس از کاغذ روغنی جدا کن و بچین تو ظرف سرو
سلام من درست کردم بسیار عالی در اومد ممنون از دستور خوشمزتون
خوشحالم خوشتون اومد