شاید کمتر کسی را دیده باشید که شله زرد دوست نداشته باشد، مگر اینکه به طعم گلاب عادت نداشته باشد. اگر جزو کسانی هستید که دوست دارید شله زرد را بدون گلاب بپزید، پس طرز تهیه شله زرد بدون گلاب را امتحان کنید، چون شله زرد بدون گلاب هم خوشمزه میشود. میتوانید شله زرد را بهعنوان دسر در وعدههای غذایی میل کنید و یا بهعنوان یک میانوعده بخورید.
طرز تهیه شله زرد بدون گلاب
قبل از اینکه به طرز تهیه شله زرد بدون گلاب بپردازیم باید مقدار مواد لازم آن را بدانیم. همچنین فراموش نکنید که گلاب فقط برای این است که شله زرد عطر خوبی بدهد، پس میتوانید گلاب را حذف کنید.
مواد لازم
- برنج: 1 فنجان
- آب: 8 فنجان
- شکر دانهریز: 2 فنجان
- کره: 50 گرم
- زعفران: 1 گرم
- خلال بادام: 50 گرم
- نمک: 1/8 قاشق چایخوری
- پودر دارچین برای تزیین
- پودر پسته برای تزیین
دستور تهیه
طرز تهیه شله زرد بدون گلاب راحت است، اما در عین حال زمان زیادی را باید صرف کنید.
- از چند ساعت قبل یک فنجان برنج رو در آب خیس کنید.
- داخل قابلمهای آب بریزید و روی حرارت بگذارید، سپس منتظر بمانید تا به جوش بیاید.
- وقتی آب در حال جوشیدن بود، برنجی رو که خیس کرده بودید رو در آب در حال جوش بریزید.
- منتظر بمانید تا آب دوباره به جوش بیاید. سپس زیر حرارت رو کم کنید و هر چند دقیقه یکبار مواد رو هم بزنید تا برنج له نشود.
- کف به جود آمده رو از روی برنج بردارید.
- برای پخت برنج با حرارت کم حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید. وقتی برنج نرم شد، وقت اون رسیده که آب بیشتری اضافه کنید. بعد از اینکه برنج کاملاً پخته شد، 2 فنجان شکر و 1/8 قاشق چایخوری نمک رو اضافه کنید. اگر شله زردتان سفت شده باشد، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید.
- بعد از اینکه شکر رو اضافه کردید، مرتب باید هم بزنید. سپس نوبت به اضافه کردن زعفران است. 1 گرم زعفران رو از قبل در 3 الی 4 یخ مکعبی بریزید. اجازه دهید مکعبهای یخی آب شوند. زعفران ما آماده است.
- حالا باید زعفران رو به همراه 50 گرم خلال بادام که از قبل خیس کردید در شله زرد بریزید و زیر حرارت رو کم کنید تا مواد بپزند. مواد رو هم بزنید تا ته نکشد.
- در این مرحله از طرز تهیه شله زرد بدون گلاب دیگه نیازی به ریختن گلاب نیست، ولی اگر احساس کردید شله زردتان خیلی غلیظ شده است، میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا آب تبخیر شود.
- زیر حرارت رو کم کنید و مواد رو مرتب هم بزنید.
- سپس 50 گرم کره رو اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه بیشتر بپزد.
- من در این مرحله از طرز تهیه شله زرد بدون گلاب، زیر حرارت رو خاموش میکنم و در قابلمه رو با یک دمکنی میپوشانم. این کار باعث میشه هم طعم شله زرد بهتر بشه و هم رنگ زعفران کاملاً جذب مواد بشه. کافیه نیم ساعت به این حالت منتظر بمانید.
- بعد از نیم ساعت، شله زرد رو در ظرفهای سرو بریزید و روی اون رو با پودر پسته، خلال بادام یا پودر دارچین تزیین کنید.
- شله زرد رو میتونید سرد یا گرم میل کنید.
Sholeh Zard Recipe (Saffron Rice Pudding) – cookingcounty