طرز تهیه شربت سکنجبین یکی از قدیمیترین شربتهای ایرانی است که تاریخ آن به دوران باستان برمیگردد. در این شربت از سرکه و انگبین استفاده میشود که با عسل طبیعی شیرین میشود. شربت سکنجبین معمولاً در فصل تابستان سرو میشود. البته در هر زمان که بخواهید میتوانید این شربت را تهیه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید. این شربت دارای خواص فراوانی است و منبع خوب انواع ویتامینها محسوب میشود.
طرز تهیه شربت سکنجبین
طرز تهیه شربت سکنجبین دارای انواع مختلفی است که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
سکنجبین با شکر و سرکه
در طرز تهیه شربت سکنجبین با شکر و سرکه به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم
نصف فنجان سرکه سفید یا سرکه سیب
2 فنجان شرک
2 فنجان آب
برگ نعناع تازه
2 عدد خیار بدون دانه
روش تهیه
در طرز تهیه شربت سکنجبین با شکر و سرکه، شکر و آب را داخل تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، شکر و آب را حل کنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. زیر حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا مخلوط شکر و آب به جوش بیاید.
- نصف فنجان سرکه را اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر منتظر بمانید تا مواد غلیظ شوند. با اضافه کردن 2 قاشق غذاخوری سرکه دیگر مزه آن را تست کنید.
- در چند دقیقه بعدی، برگ نعناع را به شربت اضافه کنید.
- مواد را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید تا کاملاً سرد شود. قبل از سرو، نعناعها را از داخل شربت بردارید. در نهایت، شربت سکنجبین را با 2 الی 3 عدد خیار خرد شده و چند قطره گلاب مخلوط کنید.
شربت سکنجبین با عسل و سرکه
در طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل و سرکه به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم
1 و 1/3 فنجان عسل
یک فنجان آب
2/3 فنجان سرکه (سرکه سفید یا سرکه سیب)
روش تهیه
طرز تهیه شربت سکنجبین با عسل همانند طرز تهیه شربت سکنجبین با شکر است. فقط به جای شکر از عسل استفاده میشود.
turmericsaffron – sekanjabin sweet and sour ancient