طرز تهیه شربت خاکشیر یکی از رسپیهای معروف خانوادههای ایرانی مخصوصاً در روزهای گرم تابستان است. اگرچه این شربت بهخاطر رفع تشنگی در طول روزهای گرم تابستان مشهور است، اما در دیگر فصول سال نیز میتوانید از خواص بینظیر این شربت استفاده کنید و از مزیتهای فراوان آن برای سلامتی استفاده کنید. اگر میخواهید با شربت خاکشیر از مهمانانتان پذیرایی کنید، میتوانید از چند تکه یخ داخل آن استفاده کنید و با کمی گلاب مزه آن را برای مهمانتان پذیرایی کنید.
طرز تهیه شربت خاکشیر
طرز تهیه شربت خاکشیر روش عالی برای خوشآمدگویی برای مهمانان است، اما بد نیست بدانید این شربت یک سمزدای طبیعی کبد نیز محسوب میشود. علاوه بر اینها باعث لطافت پوست میشود. همچنین باعث کاهش تب میشود.
خاکشیر دارای دانههای بسیار ریز است که در انتهای لیوان مینیشنند. با هم زدن شربت، دانهها شروع به هم خوردن در لیوان میکنند و روی سطح آب مینشینند.
خاکشیر با کیفیت باید بدون هر گونه کثیفی و خاک باشد. اما حتی اگر خاکشیر با کیفیتی تهیه کرده باشید، توصیه میشود قبل از تهیه شربت خاکشیر، آن را خوب تمیز کنید. بهترین روش برای اینکه بفهمید خاکشیر بدون هر گونه کثیفی است، ابتدا فقط یک قاشق از خاکشیر را در لیوان بزرگ بریزید، آن را پر از آب کنید، سپس 5 دقیقه صبر کنید. مواد را هم بزنید و سپس داخل یک لیوان خالی بریزید. اگر از خاکشیر داخل لیوان اولی باقی ماند، آن را بشویید. دومین لیوان را هم بزنید و دوباره به لیوان اول برگردانید. دومین لیوان را تمیز آبکشی کنید تا هر گونه کثیفی و خاک شسته شود. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید.
مواد لازم
4 قاشق غذاخوری خاکشیر که با طبق روشی که در بالا توضیح دادهایم شسته شود
یک قاشق غذاخوری شکر
1 قاشق غذاخوری گلاب
یخ
آب
طرز تهیه
طرز تهیه شربت خاکشیر بسیار راحت است و خیلی هم فوری میتوانید آن را تهیه کنید.
- دانههای خاکشیر را بعد از شستن در یک پارچ بریزید (حدود 2 لیوان)
- شکر را در آب گرم حل کنید، سپس به پارچ اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری گلاب را اضافه کنید، خوب هم بزنید و در لیوان پر از یخ بریزید.
- میتواند یک قاشق غذاخوری هم تخم شربتی به این شربت اضافه کنید.