طرز تهیه شامی کباب یکی از مشهورترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است و با گوشت، سیبزمینی، پیاز، تخممرغ، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه میشود. این غذای خوشمزه با نان و یا برنج سرو میشود که در واقع شبیه به کتلت است. اگر گیاهخوار هستید و یا رژیم دارید میتوانید به جای گوشت از قارچ و سویا استفاده کنید تا از این غذای خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه شامی کباب
در طرز تهیه شامی کباب به مواد زیر نیاز خواهیم داشت:
مواد لازم
- 300 گرم گوشت چرخکرده
- 2 عدد سیبزمینی متوسط
- 1 عدد تخممرغ
- یک عدد پیاز بزرگ
- 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- 4 عدد گوجهفرنگی متوسط
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه و روغن به مقدار لازم
دستور تهیه
طرز تهیه شامی کباب شامل مراحل زیر است:
مرحله اول
برای آماده کردن شامی کباب، ابتدا پوست سیبزمینیها را بگیرید و سپس رنده کنید و با فشردن سیبزمینیها در دستتان آب آنها را بگیرید. سیبزمینی رنده شده را در یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله دوم
پیاز را هم به همان روش رنده کنید و بعد از گرفتن آب اضافی آن به سیبزمینیها اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه شامی کباب، گوشت چرخ کرده را با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط سیبزمینی و پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم
حالا همه مواد را خوب مخلوط کنید و به مدت چند دقیقه با دستتان ورز دهید تا صاف شود. سپس کمی آرد نخودچی به شامی کباب اضافه کنید تا آبکی نشود.
مرحله چهارم
بعد از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، یک عدد تخممرغ را به آن اضافه کنید و دوباره به مدت چند دقیقه ورز دهید تا اگر به اندازه کافی منسجم نیست، منسجم شود. حالا روی ظرف سلفون بکشید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله پنجم
اگر زمان کافی ندارید و نمیتوانید مخلوط را در یخچال قرار دهید، میتوانید بعد از آماده شدن مواد، آن را سرخ کنید. با این وجود، اگر وقت کافی دارید، پس به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم بهتری به خود بگیرد.
مرحله ششم
بعد از چند ساعت، مواد را از یخچال بیرون بیاورید و تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید. کمی روغن داخل تابه بریزید و منتظر بمانید تا روغن خوب گرم شود.
مرحله هفتم
بعد از اینکه روغن خوب داغ شد، با دستتان از مخلوط شامی کباب بردارید و هر طور که دوست دارید به آن شکل دهید، سپس در روغن سرخ کنید. وقتی یک طرف شامی کباب سرخ شد، طرف دیگر آن را برگردانید و سرخ کنید.
مرحله هشتم
برای آماده کردن سس شامی کباب، گوجهفرنگیها را نصف کنید و در یک تابه مناسبی با کمی روغن سرخ کنید، سپس کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. همچنین میتوانید در این مرحله از طرز تهیه شامی کباب از قارچ و فلفل دلمهای نیز استفاده کنید.
نحوه سرو شامی کباب
بعد از اینکه هر دو طرف شامی کباب را سرخ کردید:
- شامی کبابها را در یک دیس بچینید.
- با سس گوجهفرنگی، خیارشور و هویج پخته شده تزیین کنید.
- در نهایت شامی کباب را با برنج و یا نان میل کنید.
نکات مهم
در طرز تهیه شامی کباب باید به نکات زیر دقت کنید تا از خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید:
- به مقدار گوشتی که در طرز تهیه شامی کباب به آن اشاره شده است دقت کنید، اگر مقدار گوشتی که استفاده میکنید بیشتر باشد، شامی کبابتان سفتتر خواهد شد.
- برای اینکه شامی کبابتان کمی مزه ترشی داشته باشد، میتوانید کمی رب انار به آن اضافه کنید.
- اضافه کردن آرد نخودچی از سفت شدن شامی کباب جلوگیری میکند.
- میتوانید در کنار این غذا کمی هم سیبزمینی سرخ کنید و بعد از شامی کباب میل کنید.
https://cookingcounty.com/shami-kabab-recipe/