قبول دارید سیر ترشی از واجبات سفره ی ما گیلانی ها هست؟
فرقی نمی کنه که شما باقلا قاتق می خواین درست کنید یا املت انار در هر صورت سیر ترشی کنار غذا های گیلانی می چسبه
شما چجوری سیر ترشی درست میکنید
برای امسال سیر ترشی گذاشتید؟
من یک سال درمیون سیر ترشی میزارم ،الان تو خونه ام سیر ترشی هشت ساله،سه ساله و دوساله هم دارم ،با طعم های فوقالعاده خوشمزه
پوست اولیه ی سیرهارو جدا کردم ،داخل سینی چیدم و روشون نمک پاشیدم،سه روز توی آفتاب خشکش کردم ،بعد داخل ظرف شیشه ای ریختم و دو قاشق شیره ی خرما و آلبالو خشک وسرکه ی قرمز ریختم
نکته:بعداز چند روز سیر ،سرکه رو جذب میکنه و دوباره باید روش سرکه بریزید
نکته:آلبالو خشک برای خوشرنگ شدن سیر ترشی میریزم
نکته:شیره ی خرما برای گرفتن تندی سرکه هست،اگه نداشتید چند تا دونه خرما بندازید توی ترشی،یا دوقاشق شکر بریزید.
نکته:بجای سرکه قرمز میتونید از سرکه سفید هم استفاده کنید.
نکته:میتونید همه ی این مواد رو باهم مخلوط کنید و کمی بجوشانید ،بعداز خنک شدن بریزید توی ظرف شیشه ای،این ترشی آماده ی سرو ولازم نیست مدتی منتظر بمونید
مواد لازم:
سیر ترشی یک کیلو گرم
سرکه انگور یک لیتر(چهار لیوان)
نمک دوقاشق غذاخوری
شیشه خشک و استریل
این دستورو ب یاد داشته باشید و برای هر چند کیلو سیر که خواستید درست کنید فقط مقدارش رو زیاد کنید
من نصف دستورو درست کردم
طرز تهیه:
سیر هارو شسته و خوب خوب میزاریم تا خشک بشه خیس نباشه ها وگرنه کپک میزنه
داخل شیشه تمیز فشرده میزاریم حدالامکان هوایی بین سیرها نباشه بهتره
نمک میزنیم تا سر شیشه رو پر میکنیم و درش رو میبندیم
در جای خنک و تاریک نگه داری میکنید
بعد از چهار ماه سیر ترشی قابل استفاده هست
ولی هر چی بیشتر بمونه خواص درمانی بیشتری پیدا میکنه
امیدوارم از این آموزش خوشتون اومده باشه