طرز تهیه سوپ عدس یکی از غذاهای سالم و سادهای است که بیشتر در جنوب ایران تهیه میشود. این غذای خوشمزه از عدس قرمز تهیه میشود و با فلفل قرمز تند مزهدار میشود. این غذا خیلی سریع آماده میشود و ترکیبی از طعم ترش و تند است. دال عدس در مقایسه با دیگر انواع عدس به زمان پختتری نیاز دارد. در کل، عدس زودتر از بقیه حبوبات پخته میشود. کافی است عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید.
طرز تهیه سوپ دال عدس
دال عدس حاوی کالری پایینی است و در عین حال، پروتئین، آهن، فیبر و املاح معدنی فراوانی دار. نشاستهای که در دال عدس وجود دارد خیلی آهسته جذب بدن میشود و برای افرادی که مبتلا به بیماریهای گلیسمی هستند بسیار مناسب است.
طرز تهیه سوپ دال عدس برای گیاهخواران نیز گزینه خوبی است. دال عدس برای اولین بار در آسیای مرکزی کشت شده بود که به مرور زمان در تمام دنیا کشت شده است.
مواد لازم
- 4 اونس تمر هندی بیدانه (میتوانید به جای تمر هندی از 2 قاشق غذاخوری آب لیمو برای مزهدار کردن سوپ استفاده کنید)
- نصف فنجان آب داغ برای خیس کردن تمر هندی (اگر از آب لیمو استفاده میکنید آب داغ را حذف کنید)
- یک فنجان دال عدس
- یک عدد سیبزمینی متوسط پوست گرفته
- 5 عدد موسیر متوسط پوست گرفته و خرد شده (به جای موسیر میتوانید از پیاز زردرنگ استفاده کنید و ریز خرد کنید)
- 3 قاشق غذاخوری کره
- یک عدد زردچوبه تازه پوست گرفته شده و خرد شده در حدود 3 الی 4 اینچی
- نصف قاشق غذاخوری پودر زردچوبه
- 1/4 قاشق چایخوری ادویه گوشت یا ادویه کاری مورد علاقهتان
- پودر دارچین و پودر هل به اندازه لازم
- نصف قاشق چایخوری پودر فلفل هندی (اگر دوست داشتید میتوانید از فلفل هندی بیشتری استفاده کنید)
- 1 قاشق چایخوری رب گوجهفرنگی
- 3 الی 4 حبه سیر خرد شده
- نصف قاشق چایخوری نمک برای مزهدار کردن
- 2 و نیم فنجان آب داغ
دستور تهیه
- در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ دال عدس، دال عدس را با آب سرد بشویید و آبکشی کنید، سپس کنار بگذارید.
- تمر هندی بدون دانه را به چند تکه کوچک تقسیم کنید و در یک کاسه متوسط بریزید. قسمتهای سفت تمر هندی را دور بریزید.
- نصف فنجان آب جوشیده روی تمر هندی بریزید، با چنگال آن را له کنید و اجازه دهید تمر هندی به مدت 10 دقیقه در آب خیس شود.
- تمر هندی را چندین بار هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید. تمر هندی را داخل یک الک بریزید و با چنگال سس را فشار دهید.
- حجم سس باید تقریباً 1/3 فنجان باشد. وقتی سس به این حجم رسید آن را کنار بگذارید. در این مرحله از طرز تهیه سوپ عدس، یک تابه نچسب را با کره چرب کنید.
- موسیر خرد شده را اضافه کنید و با حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. 3 الی 4 قاشق غذاخوری از موسیر را از تابه بردارید و برای استفاده بعدی کنار بگذارید.
- زردچوبه تازه خرد شده را به همراه سیر خرد شده به بقیه موسیر سرخشده اضافه کنید.
- سیر را با حرارت پایین به مدت 2 الی 3 دقیقه سرخ کنید. یک قاشق چایخوری رب گوجه را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دیگر سرخ کنید تا معطر شود.
- در این مرحله از طرز تهیه سوپ دال عدس، دال عدس، سیبزمینی خرد شده، نمک، ادویهها و 2 و نیم فنجان آب داغ را به تابه اضافه کنید.
- منتظر بمانید تا آب به جوش بیاید. در تابه را بگذارید و زیر حرارت را کم کنید.
https://cookingcounty.com/dal-adas-soup/