سوپ بُرش روسی در ابتدا باید براتون توضیح بدم این سوپ یه غذای سنتی مخصوص روسها و اروپای شرقی محسوب میشه و ماده اصلی که خیلی تو این غذا چشمگیر هستش لبویی هست که داخل سوپ استفاده میشه. به علت استفاده از لبو رنگ سوپمون قرمز فوق العاده خوشرنگه. این سوپ بیشتر تو پاییز و زمستان سرو میشه بخاطر لبوی داخلش. البته بسیار مقوی و خوشمزه هستش و بسیار مفید هم برای بزرگسالان هم برای بچه ها.
لبو (چغندر)۳ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
پیاز ۱ عدد
کنسرو لوبیا ۲۰۰ گرم
برگ بو ۲ عدد
آب مرغ ۶ فنجان
رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری
آب لیمو ۴ قاشق غذاخوری
هویج ۲ عدد
کلم پیچ نصف یک عدد
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
شوید ۱ قاشق غذاخوریطرز تهیه:
حالا اول میریم سوراغ لبو هامون اونها رو خوب میشوریم و میزاریم کنار. سپس یه قابلمه برمیداریم و داخلش رو آب میریزیم و میزاریم رو حرارت ملایم و لبو ها رو هم میندازیم داخلش تا بپزه. حدود ۱ ساعت بعد باید لبو هامون پخته شده باشن اول با چنگال یا چاقو تست میکنیم اگر کامل پخته بود در میاریمشون و میزاریم کنار و آب لبو ها رو هم نگه میداریم چون تو سوپمون باید از اش استفاده کنیم.
در اینجا نوبت سیب زمینی هامونه اول خوب میشوریمشون و بعد پوستشونو میگیریم و به صورت مکعبی خوردشون میکنیم و میریزیم داخل آب لبویی که داشتیم. و قابلمه حاوی آب لبو و سیب زمینیمونو میزاریم رو حرارت تا یه ۲۰ دقیقه ایی بمونه و سیب زمینی ها نرم بشه و بپزه.میریم سراغ هویجمون. اونها رو میشوریم سپس پوستشونو میگیریم و با رنده درشت رنده میکنیم و میزاریم کنار. در ادامه پیازمون رو برمیداریم و میشوریم و پوستشو میگیریم. سپس به صورت نگینی ریز خردش میکینم و میزاریم کنار.
حالا یه تابه رو برمیداریم و روغن میریزیم داخلش و میزاریم رو حرارت تا روغنمون داغ شه. زمانی که روغنمون داغ شد پیازهایی که نگینی خرد کرده بودیم رو میریزیم داخل تابه و شروع میکنیم به تفت دانش همین که کمی سبک شد هویجهای رنده شدمون رو هم بهش اضافه میکنیم و با هم تفتشون میدیم تا هویجمون نرم شه . وقتی هویج ها نرم شد رب گوجه رو هم به مخلوط پیاز و هویج اضافه میکنیم و خوب مخلوط کرده و میزاریم مجدد با هم تفت بخورن.
ادامه در اولین کامنت…..
حالا تا مخلوط تو تابه رو داریم تفت میدیم میریم سراغ کلممون. خوب میشوریم و بعد از اینکه آبش رفت ریز خردش میکنیم سپس میریزیمش تو قابلمه ای که سیب زمینیمون و آب لبومون داشت میپخت. سپس کلم های خرد شده رو که ریختیم یه هم میزنیم تا خوب مخلوط بشن و میزاریم تا با هم مجدد پخته بشن. حالا در این قسمت میریم سراغ لبو هامون که یکم خنک شده. بسته به میل خودتون هم میتونید با دنده درشت رنده رنده ش کنید یا به صورت خلالی خردش کنید. بعد از اینکه لبو ها رو خرد کردیم میریزیمشون داخل قابلمه مخلوط آب لبو و سیب زمینی و کلممون و مجدد یه هم میزنیم و میزاریم با هم بپزه.
سپس کنسرو لوبیا مون رو قبل از اینکه تو غذا بریزیم میزاریم داخل آب جوش تو یه قابلمه تا کمی گرم شه بعد بازش کرده و به مخلوط تو قابلمه اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با هم مخلوط بشن. سپس آب مرغمون رو به سوپمون اضافه میکنیم و یه هم میزنیم بعد از ۲ الی ۳ دقیقه بعد آب لیمو رو همراه با برگ بویی که داشتیم به مخلوط تو قابلمه اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم و در آخر فلفل رو هم به سوپمون اضافه میکنیم و میزاریم مجدد با هم بپزن و کمی جا بیفتن.
در ادامه شیویدمون رو خوب میشوریم و میریزیم تو آبکش تا آبش بره. وقتی که آبش رفت ریز خردش میکنیم و میزاریم کنار. فقط باید حواسمون باشه که وقتی شوید ها خیس هستش خردش نکنیم چون آب میندازه و له میشه و طعم خوبی که باید به غذا بده رو نمیده.
سپس شوید های خرد شده رو اضافه میکنیم به سوپمون و خوب مخلوط میکنیم ومیزاریم تا عطر شوید پخش بشه تو سوپمون. بعد از اون مخلوط پیاز و هویجی که با سس کچاپ تفت داده بودیم رو به سوپمون اضافه میکنیم و در نهایت نمک رو هم میریزیم داخل سوپ و خوب هم میزنیم تا همه مواد با هم مخلوط بشن ومجدد در قابلمه رو میبندیم و میزاریم سوپمون خوب جا بیفته به طوری که کلم هایی که داخلشه کاملا نرم باشه.
بعد از اینکه سوپمون آماده شد اون رو با خامه ترش سرو میکنیم. البته با ماست ترش و مایونز هم میتونید سرو کنید باز هم بسته به طبع و سلیقه خودتون هستش. نوش جان..