طرز تهیه سوسیس بندری یکی از ساندویچهای مشهور ایرانی است که در آن از پیاز بسیار زیاد در کنار سوسیس استفاده میشود. ریشه این غذا متعلق به استانهای جنوبی کشورمان است. اما به دلیل اینکه مزه بسیار خوشمزهای دارد، مشهور بودن آن از استانهای جنوبی به استانهای دیگر نیز انتقال یافته است و امروزه تبدیل به یکی از مشهورترین ساندویچها در سراسر کشور شده است.
طرز تهیه سوسیس بندری
در طرز تهیه سوسیس بندری اصل فقط از سوسیس، پیاز و کمی ادویه استفاده میشود، اما برخی رستورانها ترکیبات دیگری هم به آن اضافه میکنند مانند قارچ و پنیر.
مواد لازم
- سوسیس: 4 عدد بزرگ
- پیاز: 3 عدد بزرگ
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- سس کچاپ: 1 قاشق غذاخوری
- پودر گوجهفرنگی: 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
- پودر پیاز: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- روغن و فلفل قرمز: به مقدار لازم
دستور تهیه سوسیس بندری
- در ابتدای طرز تهیه سوسیس بندری خوشمزه، پیاز را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس، سوسیسها را در اندازه استاندارد (نه خیلی ضخیم نه خیلی نازک) برش بزنید.
- برای اینکه بتوانید ساندویچ نوستالژیک سوسیس بندری را تهیه کنید، بهتر است سوسیسها را به شکل اریب ببرید. همچنین این نوع بریدن سوسیس باعث میشود ظاهر سوسیسها هم بهتر دیده شود.
- تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید و کمی روغن داخل تابه بریزید، سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا پیازها کاملاً نرم شوند.
نکته مهم: در طرز تهیه سوسیس بندری باید دقت کنید که پیازها را بیش از حد سرخ نکنید، چون خشک میشوند.
- وقتی پیازها سرخ شدند، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. سرخ کردن سوسیسها اختیاری است، میتوانید آنها را در آب هم بجوشانید و یا سرخ کنید.
- اگر میخواهید سوسیسها را سرخ کنید، باید سوسیسها را در زمان کوتاه و با حرارت بالا سرخ کنید، چون سوسیسها را با حرارت پایین و به مدت طولانی برشته کنید، سوسیسها نرم نخواهند شد.
- اگر سوسیسها سفت شوند، طعم ادویهها بهخوبی وارد سوسیسها نمیشود و نمیتوانید سوسیس خوشمزهای درست کنید. بنابراین، سوسیسها را به مدت یک الی 2 دقیقه با حرارت بالا سرخ کنید، سپس آنها را از داخل تابه بردارید و کنار بگذارید.
- نکته دیگری که در طرز تهیه سوسیس بندری بهتر است به آن دقت کنید این است که بهتر است از سیبزمینی در این غذا استفاده نکنید. چون مزه سیبزمینی در سوسیس و پیازها جذب میشود و با این کار نمیتوانید سوسیس بندری خوشمزهای تهیه کنید.
- در این مرحله از طرز تهیه سوسیس بندری، رب گوجه را همراه با کمی روغن به تابه حاوی پیاز اضافه کنید، سپس تابه را روی حرارت بگذارید و رب گوجه را کمی تفت دهید تا خامی و بوی آن از بین برود.
- بعد از اینکه رب گوجه را خوب سرخ کردید، سس کچاپ، پودر گوجهفرنگی، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر هم تفت دهید تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند.
- یک لیوان آب جوشیده به تابه اضافه کنید و مواد را هم بزنید، سپس سوسیسها را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا سوسیس بپزد.
- بعد از اینکه سوسیس بندری نیز پخته شد، زیر حرارت را خاموش کنید و منتظر بمانید تا غذا به مدت 10 دقیقه دیگر بماند.
نحوه سرو سوسیس بندری
نحوه سوسیس بندری بسیار مشهور است و میتوانید با نان باگت و نوشابه میل کنید. در کنار این غذا انواع ترشیجات و سبزیجات تازه نیز میچسبد.
https://cookingcounty.com/sosis-bandari-recipe/