همانطور که غذاهای فرانسوی در دنیا مشهور هستند، طرز تهیه سس فرانسوی هم بسیار مشهور است. سسهای فرانسوی در اکثر غذاهای فرانسوی استفاده میشوند و باعث خوشمزهتر شدن طعم غذا میشوند. در واقع، سسهای فرانسوی یکی از عناصر اصلی آشپزخانه فرانسوی محسوب میشوند.
طرز تهیه سس فرانسوی
قبل از اینکه با طرز تهیه سس فرانسوی آشنا شویم، باید بگوییم که سس فرانسوی دارای 5 نوع اصلی است که با افزودن مواد دیگر به این سها، بقیه سسها تهیه میشوند. این سسها عبارتند از:
- سس بشامل
- سس گوجهفرنگی
- سس هولندایز
- سس ولوته
- سس اسپاگنول
سس بشامل
سس بشامل یکی از 5 سس اصلی فرانسوی محسوب میشود که ترکیبات آن عبارتند از آرد، کره و شیر. سس بشامل را میتوانید در هر نوع غذایی استفاده کنید از پاستا گرفته تا لازانیا یا حتی میتوانید برای مرغ پخته شده نیز استفاده کنید. دیگر سسهایی که از پایه آنها سس بشامل هستند عبارتند از:
- مورنی: بشامل همراه با پیاز، سیر، پنیر گرویر و پارمسان
- سوبیز: سس بشامل همراه با کره و پیاز کاراملی شده
- سس نانتوآ: سس بشامل همراه با میگو، کره و خامه سنگین
طرز تهیه سس بشامل
طرز تهیه سس فرانسوی بشامل را میتوانید برای هر غذایی استفاده کنید از جمله پاستا، مرغ، سبزیجات و غیره.
مواد لازم
- 30 گرم کره
- 30 گرم آرد
- 1/2 لیتر شیر
- کمی جوز هندی تازه
- کمی نمک و فلفل
دستور تهیه
- کره را در یک تابه با دمای پایین ذوب کنید.
- وقتی کره ذوب شد، آرد را به کره اضافه کنید.
- با یک قاشق چوبی، مواد را هم بزنید تا آرد نسوزد. برای اینکه آرد نسوزد، در صورت نیاز چند قطره روغن به آن اضافه کنید.
- بهتدریج شیر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید.
- سس را با نمک، فلفل و جوز هندی مزهدار کنید.
- گرم میل کنید.
سس گوجهفرنگی
طرز تهیه سس فرانسوی گوجهفرنگی نه تنها در فرانسه بلکه در آشپزخانه مدیترانه نیز مشهور است. این سس را میتوانید با پاستا، مرغ یا ماهی پخته شده مانند سالمون میل کنید. سسهایی که بر پایه سس گوجهفرنگی هستند عبارتند از:
- سس کرئوله: سس گوجهفرنگی همراه با شراب سفید، سیر، پیاز، فلفل دلمهای قرمز.
- سس پورتوقایز: سس گوجهفرنگی همراه با سیر، پیاز، نمک و گوجهفرنگی پوست گرفته.
- س سپرووانچاله: سس گوجهفرنگی همراه با روغن زیتون، جعفری، سیر، نمک، فلفل و شکر
- سس مارینارا: سس گوجهفرنگی همراه با سیر، پیاز و برخی گیاهان.
- سس ویرگه: نوعی سالسای فرانسوی با گوجهفرنگی خرد شده و انواع ادویهها.
سس هولندایز
طرز تهیه سس فرانسوی هولندایز نیز یکی دیگر از سسهای مشهور فرانسوی است که در آن از زرده تخممرغ، کره ذوب شده و آب لیمو استفاده میشود. سس هولندایز را میتوانید به انواع سبزیجات مانند مارچوبه، بروکلی و غیره اضافه کنید. سسهایی که بر پایه سس هولندایز هستند عبارتند از:
سس برنیز: سس تهیه شده از زرده تخممرغ، کره، شراب سفید و برخی گیاهان.
سس تارتار: سس تهیه شده از زرده تخممرغ و انواع گیاهان
سس رویلی: سس تهیه شده از زرده تخممرغ، روغن زیتون، خردل، سیر و زعفران.
سس آیولی: سس هولندایز همراه با سیر، زرده تخممرغ، روغن زیتون، آب لیمو و ترخون.
سس کرون: سس هولندایز همراه با ترخون و گوجهفرنگی
سس مالتایز: سس هولندایز همراه با آب پرتقال خونی
سس موزلین: سس هولندایز همراه با خامه سنگین فرم گرفته شده
سس ولوته
در طرز تهیه سس فرانسوی ولوته از کره، آرد و آب مرغ استفاده میشود.
سس اسپاگنول
ترکیبات مورد استفاده در سس اسپاگنول عبارتند از کره، آرد و آب گوشت همراه با پیاز، هویج و پوره گوجهفرنگی.
https://snippetsofparis.com/french-sauces/