اگه میخاین تو یخچال تون سبزی خوردن های شما ماندگاری بیشتری داشته باشند
- ابتدا سبزی ها رو بعد پاک کردن خوب بشورین بذارین رو پارچه یا آبکش تا خوب آبش گرفته بشه
- بعد داخل قابلمه روحی که بهتره برای سبزی یا هر قابلمه دیگه قرار می دیدن
- یه قاشق روی سبزی ها می ذارین و بعد درب قابلمه رو می ذارین روش قرار می دین تو یخچال
- تا یه هفته می بنین که سبزی ها تو مثل روز اول ترو تازه هستن
- اگر محلول پرکلرین در اختیار ندارید میتونید از سرکه سفید استفاده کنید که خاصیت ضدعفونی کننده داره استفاده کنید به ازای هر سه لیوان آب یک لیوان سرکه اضافه کنید و سبزی ها رو به مدت ۵ دقیقه در این محلول غوطه ور کنید شما میتونید در این مرحله دو قاشق چای خوری نمک هم اضافه کنید نمک سموم و آفت های کشاورزی را از بین میبره ولی به تنهایی خاصیت ضدعفونی کننده نداره.
- سبزیجاتی مثل گل کلم و کلم بروکلی رو که دارای برآمدگی و شکاف های مختلف هستند حداقل ۵ دقیقه در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس آبکشی کنید.
- بعد از شست و شوی میوه و سبزیجات رو خشک کرده و به روش مناسب در یخچال نگهداری کنید.
برای اینکه بتوانیم سبزی خوردن را بعد از شدن به مدت طولانی تر داشته باشیم تا زود پلاسیده نشود ۲ راهکار عالی را به شما معرفی میکنیم.
روش اول برای نگهداری سبزی خوردن
- همیشه سبزی را زود تمیز کنید. چون برگ های زرد و پلاسیده موجود در بین سبزی پاک نشده موجب می شود، سبزی زودتر خراب شود.
- بعد از پاک کردن سبزی خوردن آن را خوب بشویید و ضدعفونی کنید.
- سبزی را برای ۱ ساعت در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود.
- بعد سبزیها را در یک پارچه نخی پهن کنید تا ۳ الی ۴ ساعت کاملاً آب آن گرفته شود. سبزی اگر آب داشته باشد و داخل یخچال قرار دهید، سریع پلاسیده می شود. هر نیم ساعت هم سبزی ها را زیر و رو کنید تا سبزیهایی که در زیر قرار دارند هم آب آنها گرفته شود.
- وقتی آب آنها گرفته شد، سبزی ها در یک پارچه نخی قرار دهید و پارچه را ببندید و پارچه را داخل نایلون پلاستیکی قرار دهید در نایلون را گره بزنید و داخل یخچال بگذارید. پارچه نخی رطوبت سبزی را می گیرد و باعث می شود سبزی پلاسیده نشود و نایلون پلاستیکی باعث می شود سبزی برای مدت طولانی تری تازه بماند.
- با این روش برای حدود ۴ روز میتوان سبزی را را تازه، بدون اینکه پلاسیده شود نگهداری کرد. اگر قصد نگهداری سبزی خوردن برای مدت طولانی تری دارید روش دوم بیشتر بهتون کمک می کند.
روش دوم برای نگهداری طولانی مدت سبزی خوردن
- مانند روش قبل سبزی را سریع پاک کنید .
- سبزی را بدون اینکه بشویید، داخل نایلون بریزید. در ته نایلون یک الی دو عدد دستمال کاغذی قرار دهید تا رطوبت را بگیرد و سبزی را پلاسیده نکند. در نایلون را گره بزنید و داخل یخچال قرار دهید. یا سبزی های داخل دستمال نخی نازک بریزید و داخل نایلون قرار دهید.
- سپس باتوجه به نیاز روزانه سبزی را بشویید و استفاده کنید.
با این روش برای حدود یک هفته میتوان سبزی خوردن را تازه نگه داشت.