طرز تهیه دونر مرغ خیلی راحت است و بهراحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. کباب ترکی که با عنوان دونر در استانبول مشهور است، طرفداران زیادی دارد. اگر دونر خورده باشید به احتمال زیاد عاشق طعم آن شدهاید و میخواهید خودتان آن را در خانه تهیه کنید.
طرز تهیه دونر مرغ
تاریخچه اولین دونر به قرن نوزدهم و امپراطوری عثمانی برمیگردد. امروزه دونر تبدیل به یکی از غذاهای مشهور خیابانی شده است که به شکلهای مختلفی تهیه میشود. دونر حتی در برلین آلمان نیز فروخته میشود. اما دو نوع دونر داریم: دونر گوشت، دونر مرغ.
دونر گوشت مخلوطی از گوشت گاو و بره است که به شکل لایه لایه بریده میشود. اما دونر مرغ نیز به اندازه دونر گوشت بسیار مشهور و خوشمزه است. این نوع کباب ترکی با ماست طعمدار میشود.
در طرز تهیه دونر مرغ به گوشت مرغ بدون استخوان و بدون پوست نیاز داریم تا بتوانیم بهترین کباب ترکی با مرغ را تهیه کنیم. مرغ را خیلی کوچک نبرید تا بتوانید مرغ آبدار بیشتری را به دست آورید.
نحوه مرینیتدار کردن کباب
من برای مزهدار کردن مرغ از ماست، سیر تازه، آب لیمو، ادویه مدیترانه و رب گوجه استفاده میکنم که هم باعث میشود مرغ شکل زیبایی داشته باشد و هم طعم عالی پیدا کند.
مواد لازم
در طرز تهیه دونر مرغ به مواد زیر نیاز داریم:
ماست
ماست چون چون حاوی اسید لاکتیک و کلسیم است باعث آبدار شدن مرغ میشود. ماست نصف فنجان لازم داریم.
رب گوجهفرنگی
برای اینکه رنگ کباب قرمز شود به 6 تا 7 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی نیاز داریم.
لیمو
آب دو عدد لیمو را بگیرید و به کباب ترکی مرغ اضافه کنید تا با ماست مخلوط شود.
سیر
بهتر است سیر را حذف نکنید. من در طرز تهیه دونر مرغ از 6 حبه سیر له شده استفاده کردم که طعم گوشت مرغ را فوقالعاده میکند.
ادویه
در طرز تهیه دونر مرغ از ادویه بهارات، زیره آسیاب شده، در صورت تمایل فلفل تند و پاپریکای دودی استفاده میکنیم. (از هر کدام نصف قاشق چایخوری).
دستور تهیه دونر مرغ
طرز تهیه دونر مرغ چندان سخت و پیچیده نیست. این کباب را به دو روش میتوانید تهیه کنید: کباب کنید و یا در فر تهیه کنید.
به این نکته توجه کنید که این مقدار برای 8 نفر کافی است و اگر برای 4 نفر کباب درست میکنید مقدار مواد لازم را نصف کنید.
مرینیتدار کردن مرغ
تکههای کبابی مرغ را با ترکیب نصف فنجان شیر، 6 الی 7 قاشق غذاخوری رب گوجه، آب 2 عدد لیمو، 8 حبه سیر له شده، دو و نیم قاشق غذاخوری ادویه بهارات، 2 قاشق غذاخوری زیره آسیابشده و یک قاشق چایخوری پاپریکای دودی را با هم مخلوط کنید. سپس به همه جای مرغ نمک و ففل سیاه بزنید. خوب مواد را مخلوط کنید تا طعم ادویهها وارد مرغ شود. اگر زمان کافی دارید، مرغ را به مدت 3 ساعت یا تمام شب را در یخچال قرار دهید. این نکته را به یاد داشته باشید که هر چقدر مرغ زمان بیشتری مزهدار شود، قطعاً طعم آن بهتر خواهد شد.
کبابها را به سیخ بکشید
نیمی از کبابها را به سیخ بکشید. در اصل برای این مقدار کباب به سه سیخ کباب نیاز داریم. وقتی کبابها را به سیخ کشیدید دو گزینه برای پخت دارید: یا با دستگاه گریل بپزید و یا در فر بپزید.
نحوه گریل کردن مرغ
دستگاه گریل را با 400 درجه فارنهایت گرم کنید. سیخها را در دستگاه گریل بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید، سپس طرف دیگر سیخها را برگردانید و طرف دیگر را به مدت 10 دقیقه بپزید. دمای مرغ باید به 165 درجه فارنهایت برسد.
تهیه دونر در فر
در این روش، به یک تابه خیلی بزرگ نیاز دارید تا بتوانید سیخها را در آن بگذارید. کباب را با دمای 400 درجه فارنهایت روشن کنید و مرغها را به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید. بعد از اینکه مرغها پخته شدند، تابه را از فر بیرون بیاورید و سیخها را برگردانید و دوباره تابه را در فر به مدت 20 دقیقه بگذارید تا مرغ بهصورت کامل پخته شود. در این مرحله از طرز تهیه دونر مرغ، مرغ دمای مرغ باید به 165 درجه فارنهایت برسد تا پخته شود.
نحوه تراشیدن کباب مرغ
سیخها را به صورت زاویه کمی عمودی نگه دارید، با یک چاقوی تیز به دقت گوشت را از بالا تا انتها برش بزنید. اگر این کار برایتان سخت است، میتوانید کباب را از سیخ بکشید و روی سطح صاف بگذارید و نازک برش بزنید.
https://www.themediterraneandish.com/doner-kebab-recipe/